Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Hetki-Sauna vastaa Euroopan saunabuumiin

Sauna-lehden artikkelit

08.04.2024

Hetki-Sauna vie valmiita saunoja ympäri Eurooppaa. Konsepti on rakennettu niin, että sauna sopii urbaanin takapihan puutarhaan.

Teksti: Ulla Ora
Kuvat: Hetki-Sauna

Yhteistyössä Hetki-Saunan kanssa

Yrittäjä Janne Oksanen asui perheineen 14 vuotta ulkomailla. Työt veivät perhettä maasta toiseen, muun muassa Hollantiin, Venäjälle ja Sloveniaan.

– Yhtenä iltana työpäivän jälkeen kävelin Hollannin kotini pihalla ja mietin, mitä kaipaan eniten Suomesta. Tietenkin se oli sauna. Pihaa katsellessani aloin miettiä, miten hienosti pihasauna sopisi asuntomme edustalle. Sisätiloihin saunaa ei olisi ollut mahdollista saada. 

Siitä lähti Oksasen mielessä kytemään ajatus Hetki-Saunan perustamisesta. Perheen muutettua takaisin Suomeen Oksanen päätti toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja aloittaa yrittäjänä, kolme vuotta sitten. Hän kokosi ympärilleen kokeneiden saunanrakentajien tiimin ja lähti kehittämään ideaa eurooppalaisille yksityisasiakkaille tarjottavasta hirsisaunasta.

Tiimityö johti Hetki Finlandin perustamiseen Rantasalmelle. Tällä hetkellä yritys toimii myös Enonkoskella. Molemmilla paikkakunnilla puumateriaali ja alan osaaminen ovat lähellä tehtaita. Avainlippu-merkin saanut Hetki-sauna on valmistettu lähes kokonaan suomalaisista raaka-aineista.

Lue myös: Salvos – kätevä tapa hirsiunelmaan

Idea Hetki-saunaan tuli Janne Oksasen omasta kokemuksesta.

Sauna tuodaan valmiina pihalle

Hetki-saunan materiaalina on 88 millimetrinen kuusihirsi. Yritys halusi tehdä saunan hankkimisen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Siksi se toimitetaan avaimet kourassa-periaatteella. Saunomisen voi aloittaa samana päivänä, kun sauna on tuotu pihalle. 

– Lähdimme siitä periaatteesta, että sauna pitää mahtua tavalliseen traileriin ja merikonttiin. Käyttökokemuksesta halusimme huolettoman, helpon ja turvallisen. 

Saunan lauteille mahtuu istumaan kuusi ihmistä. Keskieurooppalaiset saunojat tykkäävät saunoa makuullaan, joten asia on huomioitu suunnittelussa. Ylimmälle lauteelle mahtuu kaksi ihmistä makaamaan.

Hetki-Saunalla on yhdeksän jälleenmyyjää ympäri Eurooppaa mukaan lukien suomessa. Eniten kysyntää on Saksassa, Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa ja Sveitsissä. Kysyntää on riittänyt, koska koronan jälkeen kotoilusta tuli kasvava trendi. Ihmiset alkoivat silloin kaivata myös saunaa, jossa voi rentoutua. Oksanen haluaa laajentaa saunabisnestä Yhdysvaltoihin, jossa saunominen on kasvava trendi sen positiivisten terveysvaikutusten vuoksi.

Hetki-sauna oli mukana Berliinin suurlähetystössä tammikuussa järjestetyssä saunanäyttelyssä. Saunat olivat 25.1. järjestetyissä avajaisissa lämpiminä ja paikalle saapui lähes 200 saunojaa. 

– Parhaimmillaan yhteen saunaan käveli pyyhe lanteilla 18 ihmistä samaan aikaan, ja ahdastahan siellä oli, kertoo Oksanen.

Lue myös: Saunoja maailman ääriin

Hetki-saunoilla on kysyntää Saksassa, Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa ja Sveitsissä.

Kahta samanlaista saunaa ei ole

Hetki-saunan tilaaminen ja räätälöinti asiakkaiden toiveiden mukaisesti on tehty helpoksi. Verkkosivuilla jokainen voi valita saunan värimaailman, ikkunan koon, oven tyypin, lauteet, kiukaan sekä saunan valaistuksen.

– Emme ole vielä valmistaneet kahta täysin samanlaista tuotetta.

Hetki-saunasta on saatavilla kaksi erilaista kokoa, joista isommassa on myös pukuhuone. Niiden lisäksi yritys valmistaa piharakennuksia, joita voi käyttää saunan pukuhuoneina. Piharakennukset sopivat myös etätöiden tekoon ja niissä voi tarvittaessa majoittua. 

Hetki-saunan tuotteissa on sekä puu- että sähkökiukaita. Ulkomaille myydään lähes pelkästään sähkösaunoja, koska puukiukaiden lämmittäminen on monissa maissa paloturvallisuuden vuoksi kielletty.

Saunan sijoituspaikka Keski-Euroopassa voi suomalaisittain olla eksoottinen. Oksasen mukaan saunoja on nostettu nostureilla kattoterasseille ja kaupunkikortteleiden sisäpihoille.

– Lähtökohtana on, että myymme suomalaista tuotetta, joka kestää useiden sukupolvien ajan.

Lue myös: IKI-kiuas suuntaa Amerikan markkinoille – uusi investointi mahdollistaa kasvun

Hetki-saunan saa joko puu- että sähkökiukaalla. Ulkomaille myydään lähes pelkästään sähkösaunoja, koska puukiukaat ovat monissa maissa paloturvallisuuden vuoksi kielletty.

Tutustu Hetki-saunan valmiisiin mallistoihin täältä.

Tekoäly tuli saunaan

Hetki-sauna on ottanut käyttöön tekoälyyn pohjautuvan saunamestarin nimeltä Sauna Aatos. Aatos auttaa asiakkaita saunaan ja saunomiseen liittyvissä kysymyksissä useilla eri kielillä.

– Aatos on ahkera työntekijä, asuu ja työskentelee ympäri vuorokauden verkkosivuillamme asiakkaita palvellen. Hän vastaa Hetki-saunoja, ja muutenkin saunomista, koskeviin kysymyksiin.

Hetki-saunan perustaneen Janne Oksasen mukaan Sauna Aatos on saunomisen ja tekoälyn yhdistämisessä edelläkävijä. 

Keskustele Aatoksen kanssa täällä.

Lisää luettavaa

Sauna-lehden artikkelit

24.05.2024

Saunat Suomen kartalla: Kauhtuan sauna

Tampereelta kolmostietä 40 kilometriä pohjoisen suuntaan sijaitsee pieni Kyrösjärvi ja sen rannassa yleinen sauna.

Sauna-lehden artikkelit

26.04.2024

Saunatapaturmat johtuvat useimmiten kaatumisesta — pahat palovammat yleensä miehillä

Viime vuonna julkaistuista saunatutkimuksista saatiin uutta mielenkiintoista tietoa saunassa sattuvista tapaturmista.

Sauna-lehden artikkelit

19.04.2024

Intohimoinen saunoja viihtyy saunabisneksessä — Narvin uusi toimitusjohtaja on tuttu narvilainen

Narvin toimitusjohtaja vaihtui viime syksynä. Tehtävässä aloitti Samuli Nurminen, joka teki paluun Narville.