Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Kaikki löylyihin, tehdään saunapäivänä maailmanennätys!

Suomalaista saunaa juhlistetaan 8. kesäkuuta meillä ja maailmalla. Suomen lisäksi myös etelänaapurimme Viro on varsinainen saunamaa, jossa hyvät löylyt kuuluvat arkeen ja juhlaan. Järjestämme yhdessä virolaisten saunaveljien ja -sisarten kanssa saunan päivän tempauksen, jolla pyritään Guinnessin maailmanennätyskirjoihin. Ennätyksen tekemiseen tarvitaan sinua ja teitä, aivan kaikkia, saunomaan kesäkuun toisena lauantaina ja kertomalla siitä maailmalle ja Guinness World Records -ennätystehtaalle.

Maailmanennätys syntyy siitä, että saunapäivänä ennätysmäärä ihmisiä kertoo saman tunnin (klo 19-20) aikana olevansa tai olleensa juuri saunomassa. Yksittäisen saunojan kuvallinen saunakäynti kirjataan mukaan ennätykseen tempauksen Facebook-sivulla yhden tunnin aikana lauantaina 8. kesäkuuta. Saunaennätyksen Facebook-sivu julkaistaan myös täällä hyvissä ajoin ennen saunapäivää.

Ennätystä ovat hakemassa Visit Estonia, Suomen saunaseura, Visit Finland ja Kansainvälinen saunaliitto ISA yhdessä suomalaisen ja virolaisten saunaseurojen, -yhdistysten ja -yritysten kanssa.

Ilmoittaudu mukaan jo tänään!

Jokainen saunoja on tärkeä, joten jaa saunakutsu myös kaverille. Kerrotaan koko maailmalle erityisestä saunakulttuuristamme ja kannustetaan satoja ja tuhansia ihmisiä lauantaisaunaan saunan päivänä 8. kesäkuuta.

Ennätykseen osallistutaan 8. kesäkuuta kello 19.00-20.00 ja linkki osallistumissivulle julkistetaan hyvissä ajoin. Voit ilmoittautua ennätyksen tekoon ennakkoon myös täällä, jolloin saat ennätyslinkin muistutuksineen suoraan myös omaan sähköpostiisi.

Miksi saunapäivän maailmanennätys?

Suomalaisella löylysaunalla on sen puhtauden ja lämpimän veden vuoksi ollut tärkeä rooli kansakuntiemme hyvinvoinnissa. Sauna oli maaseudulla usein ensimmäinen asunto, joissa uudistilojen raivaajat asuivat ennen kuin saivat varsinaisen pirtin rakennettua. Saunoissa on kylpemisen lisäksi synnytetty ja hoidettu sairaita sekä savustettu lihat, makkarat ja maltaat.

Suomessa on yli 3 miljoonaa saunaa, joten ei liene sattumaa, että maailman onnellisimmat ihmiset asuvat Suomessa. Virossakin saunoja on paljon, pitkälti toista sataa tuhatta ja sielläkin sauna on osa arkea ja eloa. Sekä Viron että Suomen saunakulttuurit on liitetty Unescon luetteloon ihmiskunnan aineettomasta kulttuuriperinnöstä.

Saunan päivän maailmanennätyksen avulla muistutamme myös muuta maailmaa hyvinvointimme keitaasta ja siitä, kuinka merkityksellinen ja tärkeä asia sauna on meille kaikille.

Saunotaan, kerrotaan siitä maailmalle ja tehdään saunapäivänä maailmanennätys!

AJANKOHTA: lauantai 8. kesäkuuta 2024 kello 19.00-20.00

Kansainvälinen saunapäivä

Vuonna 1986 perustettua suomalaisen saunan päivää vietetään aina kesäkuun toisena lauantaina ja se on vakiintunut myös vapaaehtoiseksi liputuspäiväksi. Saunan päivää juhlistetaan myös Virossa. Tänä vuonna saunapäivä on 8. kesäkuuta.

GUINNESS WORLD RECORDS™ -maailmanennätys: Yhdessä tunnissa eniten kuvia saunomassa olevista ihmisistä.

Saunapäivän ennätykseen pyydetään osallistumaan kaikkia vauvoista varttuneisiin. Maailmanennätykseen voi osallistua omassa koti- tai mökkisaunassa, yksityisessä tai julkisessa saunassa, hotellissa, kylpylässä tai muussa saunassa. Voit ennakkoon ilmoittautua saunaennätyksen tekoon täällä

ja tilata muistutuksen sekä linkin ennätyksen varsinaiseen osallistumissivustoon. Suomen ja Viron järjestämään saunapäivän ennätykseen voi ottaa osaa mistä päin maailmaa tahansa, mutta kuvat tulee julkaista Facebookin ennätyssivulla kello 19.00-20.00 välisenä aikana.

Kaikkien aikojen suurimman saunahetken tavoitteena on, että ennätysmäärä ihmisiä kertoo saunapäivänä saman tunnin (klo 19-20) aikana olevansa tai olleensa juuri saunomassa. Yksittäisen saunojan kuvallinen saunakäynti kirjataan mukaan ennätykseen tempauksen Facebook-sivulla vain lauantaina 8. kesäkuuta. Kyseessä on kansalaistempaus saunapäivän maailmanennätykseksi.

Mennään saunaan ja kerrotaan siitä koko maailmalle!

Usein kysyttyä

Miksi kannattaa osallistua?Pääset osallistumaan uuteen Guinnessin viralliseen maailmanennätykseen! Nyt on oiva tilaisuus lämmittää sauna ja kutsua myös kaverit lauteille. Maailmanennätykseen voi osallistua omassa koti- tai mökkisaunassa, yksityisessä tai julkisessa saunassa, hotellissa, kylpylässä tai muussa saunassa.
Saunakansoina tunnetut virolaiset ja suomalaiset tekevät yhdessä uuden Guinnessin maailmanennätyksen ja nostavat saunomisen perinteen maailmankartalle. Voimme yhdessä iloita supervoimastamme, joka pitää meidät onnellisina ja terveinä.
Näin osallistutSuunnittele launtaisaunasi etukäteen, olitpa sitten menossa yleiseen saunaan, kaverin luo tai omaan saunaasi. Ennakkorekisteröidy tätä kautta, niin saat paluupostissa kaikki osallistumiseen tarpeelliset tiedot suoraan sähköpostiisi.

– Merkitse Saunapäivä 8.6. kalenteriisi
Ennakkorekisteröidy osallistujaksi
– Jaa saunakutsu myös kavereille
– Ota tai pyydä saunakaveriasi ottamaan saunatunnelmastasi yksi kuva ja julkaise se saunapäivänä kello 19-20 välillä Facebook-sivulla, jonka linkin löydät täältä hyvissä ajoin ennen ennätyshetkeä. Kuvan voi julkaista vain yhden tunnin aikana.

Ennätyksen tekeminen alkaa kansainvälisenä saunapäivänä lauantaina 8. kesäkuuta kello 19.00 ja loppuu kello 20.00. Tämän tunnin aikana jokaisen osallistujan on ladattava yksi valokuva (intiimialueet peitettynä) Guinness World Recordsin valvomalle osallistumissivulle Facebookissa. Linkki ennätyssivulle julkistetaan täällä hyvissä ajoin.

Kaikki ennakkoon rekisteröityneet saavat siitä tiedon myös sähköpostiinsa. HUOM! Jos saunassa on vaikka kymmenen henkilöä, on jokaisen julkaistava oma kuvansa osallistuakseen ennätyksen tekemiseen. Ennätykseen lasketaan vain yksi osallistuja per kuva, ei kaikkia kuvissa esiintyviä ihmisiä.   Katsothan, että kuvissa esiintyvät henkilöt käyttävät pyyhettä tai peittävät intiimialueet muulla tavoin. Vältetään alastomuutta.
Miten ihmiset lasketaan Guinnessin ennätystä varten?Maailmanennätykseen lasketaan mukaan vain yksi julkaisija per kuva, ei kuvissa mahdollisesti näkyviä useampia ihmisiä! 

Sillä ei ole väliä menetkö saunaan yksin keskipäivällä vai illalla kaveriporukassa. Tärkeää on, että jokainen saunaennätykseen osallistuva julkaisee kuvan saunatunnelmastaan ennätystunnin aikana.
Milloin kuva kannattaa ladata Guinnessin maailmanennätyksen tekemiseksi?Voit julkaista oman kuvasi saunapäivänä 8.6. klo 19.00-20.00 ennätyksen FB-sivulla.

Pidäthän kuvassa päälläsi uimapuvun tai pyyhkeen, intiimialueet peittäen.

Ennätyssivun osoite ilmoitetaan täällä ennen tapahtumaa, ja kaikki ennakkoon mukaan ilmoittautuneet saavat siitä tiedon myös sähköpostiinsa.
Kuvia koskevat vaatimuksetPyydämme, että kuvissa esiintyvät henkilöt käyttävät pyyhettä tai peittävät intiimialueet muulla tavoin. Vältetään alastomuutta.

Tavoitteenamme on luoda myönteinen ja osallistava ilmapiiri kaikille osallistujille. Toivomme kaikilta osallistujilta ymmärrystä ja yhteistyötä.

Blogi

Saunomista virolaisittainhttps://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/virolainen-sauna
Viron kylpylöissä kylpyläelämyksistä nauttivat kaikkihttps://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/viron-kylpyloissa-kylpylaelamyksista-nauttivat-kaikki