Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Salvos — kätevä tapa hirsiunelmaan

Sauna-lehden artikkelit

29.01.2024

Suomalaisen Salvoksen toiminta nojaa kolmeen periaatteeseen: vastuullisuuteen, vaivattomuuteen ja arvostukseen. Vastuullisuutta edustavat yrityksen rakennusmateriaalit, vaivattomuutta kätevä valmiskonsepti ja arvostusta tyytyväiset asiakkaat.

Yhteistyössä: Salvos

Salvoksen yritystarina on varsin mallikelpoinen.

Olipa kerran, 1980-luvulla, Pohjois-Pohjanmaan Siikalatvan Lamun kylässä maatilayrittäjä Eino Koskelo, joka ystävällisyyttään suostui rakentamaan tuttavalleen vanhoista hirsistä saunan.

Koskelo rakensi saunan maatilansa konehallissa, paikallisen kyläpuusepän opastaessa kädestä pitäen. 

Sauna saatiin valmiiksi ja tuttava oli tyytyväinen. Koskelo palasi arkityöhön, kunnes muutama vuosi myöhemmin luopui maatilastaan ja perusti rakennusfirman.

Yritys rakensi aittoja, mökkejä, omakotitaloja, konehalleja ja tietenkin saunoja, mutta ihan tavallisia sellaisia.

Yritys menestyi hyvin ja Koskelon kaksi poikaa palkattiin mukaan toimintaan. Lopulta yrityksessä työskenteli kymmenkunta paikallista työntekijää.

Mutta vuonna 2008 iski lama ja tilaukset tyrehtyivät. Koskelo joutui tiukan paikan eteen. Hän ei halunnut irtisanoa henkilökuntaansa, mutta tilanne vaikutti toivottomalta. Yhtäkkiä mieleen tuli vuosikymmenien takainen saunaprojekti. Koskelo haki lähimailta kasan vanhoja hirsiä, kärräsi ne rakennusfirmansa halliin ja aloitti työntekijöidensä kanssa rakennustyöt.

Yhdessä tiimi rakensi Koskelon aiemmin kyläpuusepältä saaduilla opeilla kolme saunaa ja kuljetti ne toripäivänä paikalliselle torille myyntiin. Suosio oli taattu. Saunat menivät kaupaksi ja tilauksia satoi.

Sen innoittamana Koskelo alkoi suunnittelemaan uusia saunamalleja. Ja näin sai alkunsa Salvos. Sen pituinen se.

Vai oliko?

Eino Koskelo maatilallaan.

Päämääränä olla Suomen suurin

Tänä päivänä Salvos työllistää 120 työntekijää ja sen liikevaihto on 19 miljoonaa euroa. Vuosittain yritys valmistaa noin 500 hirsimoduulia ja tähän mennessä toimitettuja rakennuksia on jo yli 4000. Päätuotteita ovat edelleen hirsiset saunat, saunamökit, mökit sekä aitat.

– Salvokselle kuuluu todella hyvää. Vaikeasta markkinasuhdanteesta huolimatta tuotteemme ovat käyneet hienosti kaupaksi. Meillä on innostunut ja eteenpäin katsova meininki, kertoo myyntipäällikkö Jonne Koskelo

Jonne Koskelo ei ole ainoa yrityksessä työskentelevä Koskelo, vaan myös hänen veljensä toimivat yrityksen palveluksessa. Yksi toimii tuotannon puolella, toinen työnjohdossa, kolmas myynnissä ja neljäs johtoryhmässä. Toimitusjohtajana yrityksessä on Veli-Matti Kurkela.
Salvoksen tehdas sijaitsee edelleen Pyhännällä.

— Meillä on vuonna 2020 valmistunut moderni tuotantolaitos keskellä Suomea. Rakennamme kahdessa vuorossa ympäri vuoden asiakkaille rakennuksia, Koskelo kertoo.

Rakennusprosessi pyritään pitämään kustannustehokkaana asiakkaille suurien ostomäärien, keskitetyn logistiikan, nostimien sekä linjatuotannon avulla.

Salvoksella on myös selkeä tulevaisuudensuunnitelma.

— Tavoitteenamme on kehittää tuoteperhettä entisestään ja kasvaa Suomen suurimmaksi vapaa-ajan toimijaksi.

Salvoksen saunoissa yhdistyvät perinteet ja modernit ratkaisut.

Entä Eino Koskelo?

Yrityksen perustaja Eino Koskelo nauttii hyvin ansaituista eläkepäivistä mökillään.

– Ei ole parempaa paikkaa viettää vapaa-aikaa, kuin olla luonnon äärellä saunomassa. Silloin pääsee irti arjesta tiistainakin. Kun riittävästi haaveilee, niin joskus kyllä pääsee unelmansa toteuttamaan, hän kertoo eläkepäivistään.

Koskelo on jättänyt rauhallisin mielin yrityksen nuorempiin käsiin. Se on ollut helppoa, koska asiat eivät ole muuttuneet hänen lähdettyään. Salvoksen saunat ja mökit valmistetaan edelleen samalla periaatteella, jonka paikallinen kyläpuuseppä Einolle opetti.

SALVOS

Salvos on vuonna 2008 perustettu pohjoispohjanmaalainen yritys, jonka päätuotteet ovat pihasaunat, saunamökit, aitat ja hirsimökit.

Yrityksen pihasaunavalikoima on laaja. Valikoimasta löytyy perinteisiä saunoja pelkällä löylyhuoneella, sekä tuvallisia, moderneja versioita.

Myös Salvoksen savusaunat ovat kysyttyjä. Salvoksen pääkonsepti on ns. avaimet käteen -konsepti. Yritys voi huolehtia myös perustusten teosta, salaojien kaivuusta, puiden kaadosta ja tien teosta asiakkaan näin halutessa.

Lisää luettavaa

Sauna-lehden artikkelit

18.06.2024

Vuoden Löylynhenki varttihedonisti Laitinen: ”Saunakokemus on aina subjektiivinen”

Löylynhenki 2024 -palkinnon saa tamperelainen toimittaja Vesa Laitinen, joka nauttii hyvästä saunasta, ruoasta ja viinistä. 

Sauna-lehden artikkelit

11.06.2024

Eläimellistä menoa saunassa

Kuvataiteilija Pive Toivonen pyrkii piirtämään jokaisen saunan, jossa saunoo.

Sauna-lehden artikkelit

24.05.2024

Saunat Suomen kartalla: Kauhtuan sauna

Tampereelta kolmostietä 40 kilometriä pohjoisen suuntaan sijaitsee pieni Kyrösjärvi ja sen rannassa yleinen sauna.