Sulje

Saunatalolla on toistaiseksi voimassa vieraskielto.

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai
-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai
-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai
-Saunavuorot varataan varauskalenterin kautta
-Puhelin varauksia otetaan vastaan 11.00-12.00 saman päivän varauksille

Hinnasto

Jäsen

10 €

Vieras jäsenen seurassa

20 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

5 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

100€

3 kk:n kortti - miehet

250 €

3 kk:n kortti - naiset

100 €

koko vuoden kortti - miehet

580 €

koko vuoden kortti - naiset

230 €

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseura ry perustettiin marraskuun 16. päivänä 1937 nimellä Suomalaisen saunan ystävät. Alkuaikoina toiminta oli aatteellista. Perustajajäsenet olivat kansallismielisiä lääkäreitä, joiden päämääränä oli tutkia saunaa ja sen vaikutuksia, tehdä sitä tunnetuksi maailmalla ja parantaa sitä laadullisesti perinteitä kunnioittaen.

Kymmenen vuotta toimittuaan, aktiivinen harrastajajoukko sai oman saunansa Humallahteen. Siellä saunottiin vuoteen 1968 saakka. Humallahti ei kuitenkaan täyttänyt kaikkia toiveita, sillä sauna oli pieni eikä uimavesikään ollut kaikkein kelvollisinta. Lauttasaaren Vaskiniemeen päätettiin rakentaa saunatalo. Olympiavuonna 1952 valmistunut saunatalo pitää sisällään 4 savusaunaa, 2 puulämmitteistä ulossavuavaa saunaa ja sähkölämmitteisen saunan.

Nykyisin Saunaseurassa on noin 4400 jäsentä, jotka nauttivat saunoista ja osallistuvat seuran muuhun toimintaan. Saunatalolla esitellään myös kutsuvieraille sekä koti- ja ulkomaiselle medialle hyviä ja oikeita saunatapoja ja kylvetetään heitä saunan saloihin.