Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Esittelyssä johtokunnan uudet jäsenet

Jäsenuutiset, Sauna-lehden artikkelit, Seuran uutisia

07.12.2021

Johtokunnan uudet jäsenet

Syyskokouksessa valittiin uusina jäseninä johtokuntaan Pilvi Takala ja Tomi Tuovinen. Kysyimme heiltä jo perinteeksi muodostuneet kysymykset, joiden myötä he tulevat tutummaksi meille kaikille.

  1. Milloin ja miksi liityit Saunaseuraan?
  2. Miten Saunaseura on vastannut odotuksiasi?
  3. Mitä sinä haluat ja voit tehdä johtokunnan jäsenenä seuran hyväksi?
  4. Mikä on mielestäsi Saunaseuran tärkein tehtävä?
  5. Miten johtokunta voi parhaiten edistää tätä tehtävää?
  6. Mikä on mielestäsi Saunaseuran jäsenten rooli tämän tehtävän edistämisessä?
  7. Mitä muuta haluaisit sanoa Saunaseuran jäsenille ja suomalaisen saunan ystäville?
Pilvi Takala

PILVI TAKALA:
”Jäsenyys näin hienossa seurassa on etuoikeus”

1. Liityin reilu viisi vuotta sitten. Olin ollut vieraana pari kertaa ja todennut, että Saunaseura on aivan upea paikka. Olin harrastanut avantouintia ennen liittymistäkin, mutta vasta nyt jäsenenä olen päässyt harrastuksessani toivomaani säännöllisyyteen. Saunominen ja avanto ovat vaikuttava keino edistää terveyttä ja hyvinvointia. 

2. Saunaseura on ylittänyt odotukseni. Esimerkiksi viime kerralla kävin saunassa, uimassa ja hieronnassa. Kun lähdin saunalta, mietin, että hetkinen, nyt jotain jäi. Kannoinko jotain mukanani tänne tullessa? Sitten käsitin, että minulta ei jäänyt hanskat tai käsilaukku, vaan stressi ja kiire. Ne jäivät saunalle. 

3. Olen koulutukseltani lakimies, joten lähtökohtana on, että pyrin auttamaan johtokuntaa ja toiminnanjohtajaa juridisluonteisissa kysymyksissä. 

4. Tarjota jäsenilleen ylivertainen saunomiskokemus ja edistää saunakulttuuria sekä sen tutkimusta Suomessa. Lisäksi Saunaseuran tulee mahdollisuuksien mukaan viedä saunan ilosanomaa myös maailmalle. 

5. Kuten tähänkin asti eli palvelemalla jäseniään parhaalla mahdollisella taidollaan edistäen Saunaseuran tavoitteita ja ratkaisten kulloinkin eteen tulevia haasteita tehokkaasti. 

6. Muistetaan, että jäsenyys näin hienossa seurassa on todellinen etuoikeus. Noudatetaan seuran sääntöjä. Kohdellaan kanssasaunojaa ja saunatalon henkilökuntaa ystävällisesti ja kunnioittaen.

Edistetään saunatietoutta omassa elinpiirissämme parhaamme mukaan ja osallistutaan aktiivisesti seuran toimintaan. Kun saamme taas tuoda vieraita Saunatalolle, kutsutaanhan mukaan myös heitä, joille saunan ja avannon tervehdyttävä vaikutus ei ole vielä tuttu. 

7. Haluan kiittää kanssasaunojia ja Saunaseuran henkilökuntaa, tunnen itseni Saunatalolla aina tervetulleeksi. Meillä on onni asua maassa, jossa saunominen on mahdollista ympäri vuoden mitä ihanimmissa paikoissa. 

KUKA?
Pilvi Takala on 50-vuotias lakimiesasiantuntija ja hallituksen pj vuonna 2004 perustamassaan PTCServices Oy:ssä. Hän asuu lapsiensa ja kultaisen noutajan Nekun kanssa Lauttasaaressa. Hän harrastaa ulkoilua koiran kanssa, saunomista, tanssia, tennistä, maalaamista ja viime vuodesta alkaen myös veneilyä. Saunaseuran tuoreen johtokunnan jäsenyyden lisäksi hän toimii Julkisten hankintojen yhdistyksessä hallituksen varajäsenenä, jota on ollut myös perustamassa.

Tomi Tuovinen

TOMI TUOVINEN:
“Kerrotaan sauna-aatteesta myös Saunatalon ulkopuolella”

1. Vuonna 2004. Asuin silloin Lauttasaaressa ja silloisen taloyhtiöni naiset, jotka kuuluivat Saunaseuraan halusivat minut sekä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi että Saunaseuran jäseniksi. Minusta tuli molemmat. Voisi sanoa siis, että taloyhtiön naiset värväsivät minut. Pidin Saunaseurasta heti ja varsinkin lähellä asuessani kävin todella usein saunomassa Saunatalolla.

2. Hyvin tietenkin. Minulle erityisesti Saunatalo on osoittautunut rauhoittumispaikaksi, johon pääsen ruuhkavuosien vilinää hetkeksi pakoon. Saunatalolla aika pysähtyy ja tuntuu kuin olisi minilomalla. Myös meren läheisyys tuo oman lisänsä saunakokemukseen.

Aluksi en tietenkään tiennyt paljoakaan itse seurasta, mutta vuosien varrella se on tullut koko ajan tutummaksi. Saunaseura on osoittautunut perinteikkääksi seuraksi, joka on ollut olemassa pitkään ja sillä on todella arvokas historia.

3. Johtokunnan jäsenenä toimiminen on luottamustehtävä, jossa toimitaan jäsenten mandaatilla heidän viihtyvyytensä ja hyvinvointinsa eteen. Johtokunnan jäsenenä tehtäväni on katsoa, että jo asetetut tavoitteet ja tulevaisuuden suunnitelmat tulevat täytetyksi ja auttaa niissä omalta osaltani. 

Uskon, että oma kokemukseni isännöinti- ja kiinteistöalalta on johtokunnassa hyödyksi Saunatalon kiinteistön ylläpitoon ja remontteihin liittyvissä asioissa. Tämän lisäksi olen asunut useita vuosia ulkomailla ja myös kansainvälisestä kokemuksestani voi olla hyötyä Saunaseuran johtokunnan jäsenenä.

4. Säilyttämään perinteistä suomalaista saunakulttuuria ja sauna-aatetta. Tuoda saunatietoisuutta esille yhteiskunnassa ja mahdollisesti myös kansainvälisestikin.  

5. Monella eri tapaa. Johtokunnan pitää kuunnella seuran jäsenistöä ja heiltä tulevia ideoita ja aloitteita ja ottaa niistä toimivimmat käsiteltäviksi. Lisäksi johtokunnan tehtävä on huolehtia, että puitteet saunomiseen ovat kunnossa Saunatalolla ja siellä on turvallista ja terveellistä saunoa. Lisäksi johtokunnan pitää sopivissa paikoissa pitää ääntä saunakulttuurin eteen, myös Vaskiniemen saunojen ulkopuolella.

6. Tuoda positiivisessa valossa jäsenyyttään esiin Saunaseuran ulkopuolella.

7. Suomalaisen saunan ystäville sanoisin, että ollaan iloisia ja ylpeitä perisuomalaisesta perinteestämme. Seuran jäsenille sanoisin, että nautitaan upeista Saunaseuran saunoista. Lauteilla tavataan!

KUKA?
Tomi Tuovinen on 45-vuotias, isännöitsijätoimisto Isännät Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja. Hän asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Etu-Töölössä. Hän harrastaa metsästystä ja kalastusta. Loppuaika kuluu Inkoon saaristossa vapaa-ajanasuntoprojektin parissa, johon kuuluu poikkeuslupa rantasaunan rakentamiseen. Saunaseuran johtokunnan jäsenyyden lisäksi hän toimii Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain seura Pamauksen johtokunnan jäsenenä ja vastaa seuran asunto- ja kiinteistöasioista.

Lisää luettavaa

Saunaseuran syyskokouksessa valittiin johtokunta ja seuran puheenjohtaja tuleville vuosille

Sauna-lehden artikkelit

23.07.2024

Kuppaus ja sauna sopivat yhteen

Kuppaus oli aikanaan tärkeä osa länsimaistakin lääkintätaitoa, mutta tällä hetkellä se kuuluu niin sanottujen vaihtoehtoishoitojen…

Sauna-lehden artikkelit

08.07.2024

Laadukkaat löylyt laineilla

Sauna-lehti tutustui tunnelmalliseen elämysristeilijään, M/Y Fortuneen, jonka puulämmitteinen sauna jätti todella miellyttävän vaikutelman.

nainen pitelee saunavihtaa/saunavastaa

Sauna-lehden artikkelit

25.06.2024

Vastonko vai vihdonko saunassa?

Saunominen kesällä on täyttä juhlaa ja sen kruunaa alkukesän pihkalehtiset juhannusvastat. Mutta mistä tulee nimi…