Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Saunaseuran syyskokouksessa valittiin johtokunta ja seuran puheenjohtaja tuleville vuosille

Jäsenuutiset, Sauna-lehden artikkelit, Seuran uutisia

07.12.2021

Saunaseuran syyskokous

Suomen Saunaseuran syyskokous järjestettiin marraskuun alussa Dipolissa, Espoon Otaniemessä. Kokoukseen oli saapunut yli 70 saunasiskoa ja -veljeä, ja etäyhteyden välityksellä kokousta seurasi noin 40 jäsentä. Kokouksessa valittiin johtokunta ja hallituksen puheenjohtaja seuraaville kaksivuotiskausille.

Kokouksen avasi Saunaseuran puheenjohtaja Hannu Saintula, joka kiitti avauspuheenvuorossaan jäsenistöä, henkilökuntaa, toimikuntia sekä johtokuntaa laadukkaasta toiminnasta vuoden 2021 aikana.

Puheenjohtaja esitti erityiskiitokset toimikuntien jäsenille, jotka vapaaehtoisvoimin ovat tehneet sitoutunutta työtä yhdistyksen eteen, kelloa katsomatta, koko haastavan koronapandemian ajan.

– Pandemian osalta haluan sanoa, että suurimmat haasteet on selvitetty tähän asti äärimmäisen hyvin. Seuran taloutta on seurattu tarkasti ja aktiivisesti taloustoimikunnan puolelta pandemian aikana ja tiukkaa linjaa noudattamalla on selvitty pää vedenpinnan yläpuolella, Saintula totesi.

– Kuitenkaan emme ole tinkineet Saunatalon tai yhdistyksen toiminnan laadusta ja niistä tavoitteista, joita olemme toimintasuunnitelmassa asettaneet.

Saintulan mukaan johtokunta on joutunut vuoden aikana tekemään ratkaisuja, jotka eivät ole varmasti kaikkia seuran jäseniä aina miellyttäneet. 

– Tavoitteena on koko ajan ollut se, että päätöksiä tehtäessä jäsen on kuitenkin aina keskiössä. Johtokuntatyöskentelyssä olemme pyrkineet ns. menemään kentälle ja saunoihin tapaamaan jäsenistöä. Olemme saaneet jäseniltä välillä hyvää ja välillä kriittistä palautetta. Kaikki palaute on käytetty seuran toiminnan kehittämiseen ja tarvittaessa nopeidenkin päätösten tekemiseen, Saintula kertoi.

Saunaseuran syyskokous
Syyskokoukseen osallistujille oli tarjolla kahvia ja pientä syötävää.

Kesän aukiolo ilahdutti jäsenistöä

Seuran toiminnanjohtaja Janne Koskenniemi kertoi tiiviissä ajankohtaiskatsauksessaan, kuinka koronaepidemia vaikutti Saunatalon kävijämääriin ja toimintaan. 

Kevään osittaisen kiinniolon aikana Saunatalolla suoritettiin pieniä korjauksia, remontteja ja kunnostuksia, joita olisi normaalisti tehty kesän aikana. Tämän vuoksi Saunataloa pystyttiin pitämään kesällä avoinna aikaisempaa laajemmin.

– Kesällä Saunatalolla kävikin saunojia varsin mukavasti ja saamamme palaute oli erinomaista. Otamme tämänkin palautteen huomioon myös tulevia vuosia suunnitellessa.

Vuoden 2021 projekteja oli myös tietojärjestelmäprojekti, jossa pyrittiin parantamaan perustoiminnallisuuksia ja tekemään ns. kotisivuintegraatio. Uusien verkkosivujen “sisälle” rakennettiin uudet jäsensivut, joista jäsenet voivat tarkastella muun muassa tietojaan ja kausikorttinsa voimassaoloa.

Myös toimikunnat kertoivat kuluneesta vuodesta

Saunaseuran toimikuntien puheenjohtajat pitivät kokouksessa myös lyhyet ajankohtaiskatsaukset toimikuntien vuoden 2021 toiminnasta.

Kunnossapitotoimikunnan puheenjohtaja Risto Pitkänen kertoi, missä vaiheessa Saunatalon remonttisuunnitelmat menevät. Aiheesta kerrotaan tulevissa kokouksissa lisää.

Taloustoimikunnan puheenjohtaja Ritva Ohmeroluoma kertoi muun muassa Saunaseuralle tehdystä erityisverotarkastuksesta, josta seura, hyvin laajamittaisesta toiminnastaan huolimatta, selvisi poikkeuksellisen hyvin.

– Kaikesta verotarkastukseen esitetystä materiaalista saimme erinomaisen arvosanan ja voin sanoa pitkän kokemukseni perusteella, että se on hyvin harvinaista, Ohmeroluoma kiitteli seuraa.

Lisäksi kokousväki sai kuulla viestintätoimikunnan puheenjohtajaa Helena Tammea, tutkimus- ja kulttuuritoimikunnan puheenjohtajaa Heikki Hirvosta ja toimitusneuvoston puheenjohtajaa Hannu Saintulaa.

Saunaseuran syyskokous
Paikan päälle Dipoliin oli saapunut yli 70 seuralaista.

Hannu Saintula jatkaa puheenjohtajana

Kevätkokouksessa nimitysvaliokunnan jäseniksi valitut Ritva-Liisa Luomaranta, Hannu Alanen, Kaj Lännenpää, Seppo Järvinen ja valiokunnan puheenjohtaja Ben Grass olivat valmistelleet syyskokoukseen esityksen sekä seuran puheenjohtajasta että johtokunnan uusista jäsenistä.

Suomen Saunaseuran sääntöjen mukaisesti seuran puheenjohtajan kausi on aina kaksivuotinen. Nykyisen puheenjohtajan Hannu Saintulan ensimmäinen kaksivuotiskausi päättyy vuoden 2021 lopussa. 

Nimitysvaliokunnan yksimielisen esityksen mukaisesti syyskokous valitsi Saintulan puheenjohtajaksi myös seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

– Kiitän luottamuksesta ja saamastani mahdollisuudesta jatkaa työskentelyä seuran hyväksi, Saintula kiitti nimitysvaliokuntaa ja syyskokousta.

Johtokuntaan kaksi uutta jäsentä

Nimitysvaliokunnan esityksen mukaisesti syyskokouksessa päätettiin pitää johtokunnan jäsenten lukumäärä samassa kuin aiemmin eli kymmenessä henkilössä. 

Erovuoroisista johtokunnan jäsenistä edelleen johtokunnassa jatkavat Ritva Ohmeroluoma, Raine Laurikainen ja Raine Luomanen. Nimitysvaliokunta päätti esittää yksimielisesti Pilvi Takalaa ja enemmistöpäätöksellä Tomi Tuovista uusiksi jäseniksi johtokuntaan, ja tämä esitys hyväksyttiin.

Edellä mainittujen lisäksi johtokunnassa jatkavat Antti Hermunen, Heikki HIrvonen, Hannu Laine, Risto Pitkänen ja Helena Tammi.

Jäsenmaksut pysyvät samana

Johtokunnan aiemman päätöksen mukaisesti syyskokouksessa kerrottiin, että jäsenmaksut pysyvät samana vuonna 2022. Eli myös jatkossa liittymismaksu on 400 euroa ja vuosimaksu 125 euroa. Yhteisöjäsenmaksu yhdistyksille on 500 euroa ja yrityksille 2000 euroa.

Lisäksi kokouksessa valittiin tilintarkastajaksi AuditPlan Oy päävastuullisena tilintarkastajana Jonas Sandell (KHT). Varatilintarkastajaksi valittiin samaa yritystä edustava Yrjö Haukatsalo (KHT).

Lopuksi kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja ja tulo- ja menoarvio.

Kyseisiin asiakirjoihin voi tutustua Saunaseuran verkkosivun jäsensivujen Asiakirjat-osiossa.

Lisää luettavaa

Esittelyssä johotkunnan uudet jäsenet