Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Saunat Suomen kartalla: Koskenkorvan Trahteeri

Sauna-lehden artikkelit, Yleinen

23.02.2024

Koskenkorvan Trahteeri on erikoosen hyvien tapahtumien pitopaikka viinatehtaan kupeessa, Koskenkorvan kylässä Etelä-Pohjanmaalla. Sauna, luonto ja hyvä seura luovat unohtumattomia hetkiä rentoutumiseen ja yhdessäoloon kylän tyyliin.

Teksti: Jaana Helminen

[Trahteerata: kestitä vieraita. Trahteeri: paikka, jossa vieraita kestitään erityisen hyvin]

Koskenkorvan tilalla ja talossa on trahteerattu vieraita jo 20 vuoden ajan. Itse talon historia on pitkä ja polveileva, sillä talosta löytyy veroluettelomerkintöjä jo 1500-luvulta. Nykyisin tilaa pyöritetään Koskenkorvan perheen kolmen sukupolven voimin. 

Saunat sijaitsevat vehreässä puutarhassa, ohrapellon laidalla. Trahteerissa voidaan saunoa myös siveellisesti sekasaunassa, kiitos Trahteerin omien saunomisasujen. Legendaariset Saunatrikoot ja -bokserit ovat olleet osa Trahteerin saunaelämyksiä jo parinkymmenen vuoden ajan. 

Avoimia saunailtoja on tarjolla aina kesäisin ja koko Trahteerin voi varata omaan saunailtaan ympäri vuoden. Talo tarjoaa käyttöön pyyhkeet, legendaariset Saunatrikoot sekä alkoholittomat saunajuomat, talviaikaan myös kylpytakit ja saunatossut.

Tehtaanjohtajan talossa voi myös yöpyä ja majoittujat saavat saunoa alennettuun hintaan.

Neljä erilaista saunaa

Erilaisia saunoja on neljä. Ohrapellon laidalta löytyy myös palju sekä 9-asteinen kylmäallas, johon voi vaikka heilauttaa itsensä köysiä käyttäen!

 

·  Aitokiuassauna on valtava, kertalämmitteinen sauna, johon mahtuu helposti 30 hengen seurue yhdessä saunomaan. Kiuaskivet painavat vaikuttavat 666 kiloa, ja sauna on ansainnut paikkansa parrasvaloissa: Jo vuonna 2005 se sai ainoana täydet pisteet Helsingin Sanomien saunavertailussa.

·  Pimiä Sauna on vanha perinteinen savusauna, jossa nykyisin lämpiää jatkuvalämmitteinen Iki-kiuas. Pimiä Sauna tarjoaa tunnelmallisen kokemuksen, ja sinne mahtuu kerrallaan enintään 8 henkeä.

·  Viskisauna on entinen Alkon Salmisaaren tehtaan viskitynnyri, joka on muutettu ainutlaatuiseksi saunaksi seitsemälle saunojalle. Jatkuvalämmitteinen Parra-kiuas takaa lämpimän tunnelman.

·  Ympäristötietoisille saunojille on tarjolla liikuteltava Ilmastosauna, joka on rakennettu 100 % kierrätysosista. Tässä saunassa voi samalla pohtia omaa hiilijalanjälkeään ja ympäristövaikutuksiaan.

Tutustu Trahteeriin ja Saunatrikoisiin www.trahteeri.fi

Lisää luettavaa

Sauna-lehden artikkelit

08.07.2024

Laadukkaat löylyt laineilla

Sauna-lehti tutustui tunnelmalliseen elämysristeilijään, M/Y Fortuneen, jonka puulämmitteinen sauna jätti todella miellyttävän vaikutelman.

nainen pitelee saunavihtaa/saunavastaa

Sauna-lehden artikkelit

25.06.2024

Vastonko vai vihdonko saunassa?

Saunominen kesällä on täyttä juhlaa ja sen kruunaa alkukesän pihkalehtiset juhannusvastat. Mutta mistä tulee nimi…

Sauna-lehden artikkelit

18.06.2024

Vuoden Löylynhenki varttihedonisti Laitinen: ”Saunakokemus on aina subjektiivinen”

Löylynhenki 2024 -palkinnon saa tamperelainen toimittaja Vesa Laitinen, joka nauttii hyvästä saunasta, ruoasta ja viinistä.