Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Sataman Viilussa sauna on aina lämmin

Sauna-lehden artikkelit

14.10.2022

Sataman Viilu_Taina Ristikivi _ Kamua

Kesäkuussa Jyväskylän satamaan nousi upouusi saunaravintola, Sataman Viilu. Viilussa voi saunoa kolmen eri saunan löylyissä läpi vuoden. Viilun ravintola tarjoilee kotimaista ja paikallista ruokaa. 

Teksti: Reetta Virtanen

Kesällä avajaisia viettänyt Sataman Viilu sai heti kättelyssä lämpimän vastaanoton. 

– Kiinnostus uutta ravintolakokonaisuutta kohtaan on ollut jopa ennakoitua suurempaa, joten ensimmäinen kesä Viilussa on ollut todella vauhdikas! kertoo Sataman Viilun ravintolapäällikkö Jaska Lahti. Myös Viilun saunoilla on riittänyt saunojia päivittäin ja kokonaisuus on kerännyt kehuja. 

– Olemme saaneet kesän aikana myös paljon arvokasta asiakasnäkökulmaa tulevien palveluiden kehittämistä varten, Lahti iloitsee.

Sataman Viilu sijaitsee helppojen kulkuyhteyksien varrella, aivan Jyväskylän keskustan ja Matkakeskuksen läheisyydessä. Kesäisin Viiluun voi saapua myös omalla veneellä. 

Viilu on osa Osuuskauppa Keskimaata ja se toimii myös Viilun rakennuttajana. Sataman Viilun on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Koan Oy, arkkitehdit Marko Simsiö ja Johannes Koskela. Rakennuksen urakoinnista vastasi jyväskyläläinen Rakennusliike Alonen Oy.

Vastuullisuus ja ekologisuus on huomioitu Viilun rakennusvaiheessa. Rakennuksen kantavat ulkoseinät on rakennettu hirrestä, mitkä on tuotettu vastuullisesti suomalaisen metsän puista. Hirret on toimittanut keskisuomalainen Honkarakenne

Sataman Viilun Valo-sauna
Viilun saunoista on upea näkymä Jyväsjärvelle. Kuva: Harvia.

Sataman Viilussa saunotaan Jyväsjärven maisemaa katsellen

Sataman Viilun saunat on rakennettu yhteistyössä Harvian kanssa. Monipuolinen saunamaailma on ainutlaatuinen ja tyylikäs kokonaisuus. Harvian pitkäaikainen saunaosaaminen näkyy ja tuntuu Viilun saunamaailmassa. Viilussa on kolme saunaa: Loiste, Sisu ja Valo, jotka ovat kaikki omanlaisiaan.

Löylyjen jälkeen voi vilvoitella ulkona upeassa miljöössä, nauttia poreista porealtaassa tai hypätä järvivesialtaaseen. Talvella Sataman Viilu tarjoaa oivalliset puitteet avantouimareille järvivesialtaassaan. 

Saunatilat ovat miehille ja naisille yhteiset. Saunavuoron Viilun saunoihin voi varata heidän nettisivuiltaan tai paikan päältä, saunat ovat avoinna joka päivä klo 9–22 ja uimaan pääse ympäri vuoden. Naisille ja miehille järjestetään omia saunavuoroja tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9–14. Saunojille on myös tarjolla 10 kerran sarjakortteja.

– Syksy tuo myös tullessaan Viilun saunoille kausikortit sekä naisten ja miesten päivävuorot. Lisäksi valmistaudumme tulevaan talveen ja järvivesialtaan tuomaan avantouinti mahdollisuuteen, ravintolapäällikkö Lahti kertoo.

Tarkoituksena on jatkaa myös jo aloitettua yhteistyötä Sauna From Finlandin kanssa kohti heidän sertifikaattiaan. Sauna from Finlandin myöntämä Authentic Finnish Sauna Experience –laatusertifikaatti kertoo laadukkaasta ja turvallisesta saunakokemuksesta. 

Sataman Viilun terassi
Saunojien käytössä on myös poreallas. Kuva: Taina Ristikivi-Kamua.

Rehdisti paikallinen ja ylpeä juuristaan

Saunomisen ohessa Viilussa voi täyttää vatsansa paikallisilla herkuilla. Kotimaisuus ja lähituotanto ovat Viilun ravintolatoiminnan ydin ja á la carte –menusta löytyy järvikalaa, paikallista lihaa, suomalaisia marjoja sekä lähituottajien juustoa, juureksia ja hunajaa. 

Aamuisin Viilu toimii kahvilana, jossa on tarjolla omien leipureiden valmistamia suolaisia ja makeita tuotteita. Arkisin on tarjolla myös lounasta klo 10.30–14. Á la carte –annoksia on saatavilla arkisin klo 14–23 sekä viikonloppuisin klo 12–23.

Syksyn tullen Viilun ravintolassa päästään nauttimaan pimenevien iltojen luomasta tunnelmasta ja valmistaudutaan tietenkin suomalaisille perinteikkääseen pikkujoulukauteen. 

– Oli kyse sitten arjen saunahetkistä tai juhlatilaisuuksista, Sataman Viilu haluaa tarjota asiakkailleen kauniin ja viihtyisän ympäristön nautiskeluun, Lahti summaa.

Sataman Viilu ravintola
Sataman Viilun ravintolassa panostetaan kotimaisuuteen ja lähituotantoon. Kuva: Erkka Lyytikkä / Sataman Viilu Facebook.

Lue lisää Sataman Viilusta.

Sataman Viilun löylyt tarjoaa Harvia

Harvia on toteuttanut Sataman Viiluun elämyksellisen saunamaailman, joka pitää sisällään kolme erilaista saunakokonaisuutta. Ainutlaatuisella paikalla, keskellä urbaania kaupunkiympäristöä, sijaitseva Viilu edistää modernia saunakulttuuria, jossa vierailijat pääsevät kokemaan saunan lämmön parantavan vaikutuksen keskellä kaupunkia, niin arjessa kuin juhlassa.

Teksti: Karoliina Saarnikko

Osuuskauppa Keskimaan yhteistyökumppanina Sataman Viilun saunamaailman luomisessa toimi suomalainen sauna- ja kiuasyritys Harvia.

– SOK painotti saunamaailman kumppania valitessaan elämyksellisyyttä, näyttävyyttä ja ajatonta suomalaista muotoilua, johon vastasimme yli 70 vuoden saunaosaamisella ja modernilla muotoilulla, joka sopi saumattomasti yhteen rakennuksen henkeen ja kaupunkiympäristöön, myyntijohtaja Anssi Pelkonen Harvialta kertoo. 

– Pääsimme yhdistämään tässä projektissa kahden maakunnan kahden ikonisen toimijan osaamisen, hän lisää tyytyväisenä.

Kolme erilaista saunamaailmaa

Harvia toteutti Viiluun kolme erilaista saunakokonaisuutta. Suurin niistä, Loiste, tuo keskieurooppalaista saunakulttuuria Suomeen. Loisteen aisteja avaava sekä kylpylätunnelmaa huokuva saunomiselämys on Harvia-konserniin kuuluvan saksalaisen EOS:in käsialaa. EOS on tunnettu tehokkaista premium-kiukaistaan ja höyrystimistään.

Elämyksen kruunaa Harvian rustiikkiset laude- ja paneeliratkaisut sekä panoraamaikkunasta avautuva näkymä suomalaiselle järvimaisemalle.

Loiste-sauna
Loiste-Sauna henkii keskieurooppalaista saunakulttuuria. Kuva: Harvia

Sisu-nimeä kantava savusaunamainen ja tumma sauna on näyttävä perinteinen sauna, jonka tarkkaan valittu valaistus korostaa saunan rentouttavaa ja rauhoittavaa, savusaunamaista tunnelmaa. Sisussa löylyt hoituvat kätevästi löylyautomaatin nappia painamalla ja löylyttäjänä toimii tehokas Harvian Virta-kiuas.

Sisu-sauna
Sisu-saunassa on tavoiteltu savusaunan tunnelmaa. Kuva: Harvia.
harvia-sataman-viilu-valo-3
Valo-saunassa on tervalepällä verhoillut Block-lauteet. Kuva: Harvia.

Valo-saunan suuresta ikkunasta saunojat pääsevät ihastelemaan kauniita maisemia ja Kuokkalan sillan yli nousevaa aamuaurinkoa. Minimalistisessa saunassa tervalepällä verhoillut Harvian Block-lauteet ja seinäpaneelit tuovat saunaan valoisuutta ja tarjoavat samalla ainutlaatuisen saunomiselämyksen.

Lisää luettavaa

Sauna-lehden artikkelit

23.07.2024

Kuppaus ja sauna sopivat yhteen

Kuppaus oli aikanaan tärkeä osa länsimaistakin lääkintätaitoa, mutta tällä hetkellä se kuuluu niin sanottujen vaihtoehtoishoitojen…

Sauna-lehden artikkelit

08.07.2024

Laadukkaat löylyt laineilla

Sauna-lehti tutustui tunnelmalliseen elämysristeilijään, M/Y Fortuneen, jonka puulämmitteinen sauna jätti todella miellyttävän vaikutelman.

nainen pitelee saunavihtaa/saunavastaa

Sauna-lehden artikkelit

25.06.2024

Vastonko vai vihdonko saunassa?

Saunominen kesällä on täyttä juhlaa ja sen kruunaa alkukesän pihkalehtiset juhannusvastat. Mutta mistä tulee nimi…