Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Kruunaa kesäinen sauna herkuilla

Sauna-lehden artikkelit

18.06.2023

Kesän tähtihetkiä ova sauna, lempeät löylyt ja kesäillassa vilvoittelu. Kokosimme herkullisen saunamenun näihin tähtihetkiin. Valitse resepteistä parhaat ja yllätä saunavieraasi pienellä purtavalla ja raikkaalla palanpainikkeella.

Teksti: Reetta Virtanen
Reseptit: Tasteful by Sauna from Finland

Saunasuupaloja löylyjen jälkeen

Pieni suolainen maistuu aina. Nämä herkulliset suupalat sopivat saunan jälkeen nautittavaksi. Yhdessä ruoka maistuu aina paremmalta, joten kokoa siis lähimmäisesi yhteiseen keskikesän saunailtaan ja valmistautukaa nauttimaan.

Haukitartaria ruisnappisten kera

Haukitartar

  • n. 300 g haukifile
  • merisuolaa
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • korianteria
  • sitruunapippuria
  • siankärsämöä

Suolaa haukifile suolausastian ritilän päällä. Peitä file reilusti krouvilla merisuolalla. Anna suolautua jääkaapissa kaksi vuorokautta.

Silppua tönkkösuolautunut hauki kannelliseen säilytysrasiaan mahdollisimman pieniksi paloiksi saksilla ja terävällä veitsellä. Lisää puolikkaan sitruunan mehu, 4 rkl oliiviöljyä, hyppysellinen siankärsämöä, korianteria ja sitruunapippuria. Sekoita. Anna maustua edelleen jääkaapissa ainakin pari tuntia. Sitten voit herkutella. Maku syvenee koko ajan ja tartaria voi herkutella useampana päivänä peräkkäin.

Tarjoile ruisnappisten tai Maalahden limpun kera. Laita koristeeksi esim. katajanmarjoja, niiden maku sopii näihin mainiosti.

Lue myös: Reseptikilpailu uudistaa saunaruoan 2020-luvulle

Talon perunarieskaa luonnonkala moussella

Perunarieskat

  • 3 dl perunoita muussattuna
  • 1 kananmuna
  • 2-3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään, taputtele taikinasta matalia pieniä lettusia leivinpaperille, painele reikiä haarukalla. Paista perunarieskat 250 asteessa n. 15 minuuttia. Voitele voisulalla paiston jälkeen.

Luonnonkalamousse

  • ruohosipulia silputtuna
  • 1 pieni punasipuli kuutioituna pieneksi
  • 1 prk Pielisen kalajalosteen luonnonkalasäilyke, valuta neste pois
  • 1 prk smetanaa
  • ripaus suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä annostele perunarieskojen päälle.

Lue myös: Elintarvikeyritykset hyötyvät saunan vetovoimasta

Chilihunaja popcorn

  • pussillinen mikropopcorneja
  • 70 g voita
  • 2 reilua ruokalusikallista Hunaja-Aitan Chili hunajaa

Tee pussillinen popcornia ja laita valmiit popcornit isoon astiaan, jotta sekoittaminen on helppoa.

Kuumenna voi kattilassa ja lisää chilihunaja, kiehauta nopeasti sekoittaen.

Lisää voi-chilihunaja seosta hiljalleen popcornien sekaan kokoajan sekoittaen ja käännellen. Sekoita kunnes seos on tasaisesti sekoittunut popcorneihin.

Lue myös: Ruoka kruunaa saunan

Jäähdyttelyä raikkaan mocktailien kera

Saunajuoman nauttiminen on monelle perinteinen ja vakiintunut tapa saunassa tai saunan jälkeen. Nämä raikkaat mocktailit (alkoholiton cocktail) sopivat siihen täydellisesti. 

Suomalaisista marjoista inspiroituneet mocktailit hellivät makunystyröitä raikkaan kepeillä makuyhdistelmillä. 

Vinkki: Mocktailien valmistuksesta voi myös tehdä ohjelmanumeron, missä jokainen saa tehdä valitsemansa drinkin valituista ainesosista. 

Katajanmarja-puolukkamocktail

  • 4 cl Bonne Premium Puolukkasosetta
  • 2 cl sitruunamehua
  • 4 cl katajanmarjasiirappia
  • 2 katajanmarjaa
  • 1 varsi rosmariinia
  • pakastepuolukoita
  • jääpaloja

Mittaa Bonne Premium Puolukkasose, sitruunanmehu, katajamarjasiirappi, katajanmarjat, rosmariinit ja jääpalat sheikkeriin ja ravistele.

Laita lasiin jäitä ja kaada juoma päälle.

Koristele rosmariinilla, puolukoilla ja katajanmarjoilla. Tarjoa heti. 

Northern Sour – Tyrnien raikkautta

  • 4 cl tyrnimehua
  • 2 cl sokerilientä
  • 2 cl kikhernelientä
  • 4 cl seljankukkamehua
  • alkoholiton Ginger Joe (tai vastaava)
  • jääpaloja
  • baarilusikallinen tyrnimarjoja koristeeksi

Sekoita / ravista ainekset keskenään sheikkerissä ja tarjoile jääpalojen kera. Koristele mocktail tyrnimarjoilla.

Lisää luettavaa

Sauna-lehden artikkelit

26.04.2024

Saunatapaturmat johtuvat useimmiten kaatumisesta — pahat palovammat yleensä miehillä

Viime vuonna julkaistuista saunatutkimuksista saatiin uutta mielenkiintoista tietoa saunassa sattuvista tapaturmista.

Sauna-lehden artikkelit

19.04.2024

Intohimoinen saunoja viihtyy saunabisneksessä — Narvin uusi toimitusjohtaja on tuttu narvilainen

Narvin toimitusjohtaja vaihtui viime syksynä. Tehtävässä aloitti Samuli Nurminen, joka teki paluun Narville.

Sauna-lehden artikkelit

12.04.2024

Saunarituaali – saunomista vai viihdettä?

Saksalainen Aufguss on rituaalinomainen saunomismuoto, joka on levinnyt ympäri Euroopan ja nyt sen voi kokea…