Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Vaalitaan yhteistä aarretta – Leena Niskasen SaunaBlogi

Uutisarkisto

23.05.2019

Vaalitaan yhteistä aarretta

Savusauna, rantasauna, sähkösauna, telttasauna. Olipa saunan koko tai muoto mikä tahansa, yhteistä kaikille saunoille lienee se, että niistä haetaan rentoutumista, hiljaisuutta ja virkistystä.

Saunan alkuperästä lienee turha kiistellä. Yhdentekevää, onko keksintö suomalaisten, venäläisten tai ruotsalaisten – tai jonkun muun kansakunnan neronleimaus. Alkuperästä tai muodosta riippumatta kaikilla saunasta kiinnostuneilla ja siitä nauttivilla on oikeus saunaan. Saunaa ei pitäisi kenenkään omia eikä vahtia tai arvostella muiden saunatottumuksia. Kukkikoot kaikki kukat!

Suomalaisille sauna on yhtä kaikki kansallisaarre, joka on kokenut viime vuosina jonkinlaisen renessanssin. Esimerkiksi Helsingissä uusia saunoja on perustettu ja vanhoja elvytetty kaupunkilaisten iloksi ja turistien ihmetykseksi. Jopa jouluisille Tuomaan markkinoille oli viritetty mobiilisauna, jonka ulkopuolella näin muutaman japanilaisen vilvoittelevan tyytyväisen näköisenä pienessä pakkassäässä.

Eksoottisin oma saunakokemukseni lienee ollut telttasauna Gustafsvärnin majakkasaarella Hangon edustalla, kun meren kohina ylitti kiukaan kihinän. Erikoinen kokemus oli myös saunoa isolla koulutusporukalla Suomenlinnan merisotakoulun jättiläissaunassa, jossa kiuaskin oli pienen yksiön kokoinen.

Itse en ollut nuorempana kummoinenkaan saunoja, mutta toki kuuman saunan ja virkistävän uinnin yhdistelmä on aina houkutellut, kun tilaisuus siihen on ollut. Ikä on siitä oiva asia, että sen myötä oppii arvostamaan ihan uudella tavalla asioita, joihin ei nuorena kiinnittänyt huomiota tai joita piti itsestäänselvyyksinä. Sauna kuuluu ehdottomasti näihin kypsän iän iloihin.

Talvella Saunaseuran viestintään haettiin vahvistusta. Viestinnän töitä pienen ikäni tehneenä ilmoittauduin talkoisiin ja pääsin ilokseni mukaan seuran uuteen viestintätoimikuntaan.

Toimikunnan yhtenä tehtävänä on ideoida keinoja seuran sisäisen tiedonkulun parantamiseksi ja seuran eri toimijoiden – jäsenten, henkilöstön ja luottamushenkilöiden – yhteenkuuluvuuden vahvistamiseksi. Pohdimme myös sitä, millä keinoilla henkilöstön työhyvinvointia kehitettäisiin ja seuran työantajakuvaa kirkastettaisiin. Meille jäsenillehän Saunaseura on vapaa-ajan nautinnon ja rentoutumisen lähde, mutta henkilöstölle se on työpaikka. Ja työpaikassa saa ja pitääkin olla myös mukavaa.

Yksi sisäisen viestinnän keskeinen tehtävä toimialasta ja organisaation koosta riippumatta on saada kaikki toimijat tuntemaan yhteisesti ylpeyttä ja iloa omasta organisaatiostaan. Meillä on käsissämme arvostettu ja perinnerikas seura. Pidetään siitä kukin osaltamme ja omasta roolistamme käsin hyvää huolta niin, että Saunaseura olisi jäsenilleen ja työntekijöilleen ylpeyden ja ilon aihe myös tulevaisuudessa.

Leena Niskanen, Suomen Saunaseuran viestintätoimikunnan jäsen

Kuva: Laura Kotila, Valtioneuvoston kanslia

 

Haluatko kirjoittaa oman SaunaBlogisi julkaistavaksi lehdessä ja verkossa? Aihe on vapaa, kunhan se vain liittyy jotenkin saunaan tai saunomiseen. Lähetä noin 3 000 merkin pituinen teksti sähköpostilla osoitteeseen lehti@sauna.vanhat.fi. Toimitus julkaisee ja editoi tekstejä harkintansa mukaan.