Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Tutkimus: saunominen suojaa dementialta

Uutisarkisto

20.12.2016

Itä-Suomen yliopiston tutkimus kertoo, että useita kertoja viikossa saunovilla miehillä on selvästi pienempi todennäköisyys saada dementiadiagnoosi kuin kerran viikossa saunovilla. Professori Jari Laukkasen johtamassa tutkimuksessa selvisi, että 4–7 kertaa viikossa saunovilla miehillä oli 66 prosenttia pienempi todennäköisyys saada dementiadiagnoosi kuin kerran viikossa saunovilla. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Tutkimukseen osallistui yli 2 000 keski-ikäistä itäsuomalaista miestä. Tutkimuksen alkuperäinen tarkoitus oli selvittää sydän- ja verisuonitautien riskejä, joten  dementiariskinkin pieneminen ilmeni ikään kuin sivutuotteena.

Aiemmin julkaistut tulokset samasta tutkimushankkeesta ovat osoittaneet, että runsas saunominen pienentää merkittävästi myös sydänperäisen äkkikuoleman, sepelvaltimotauti- ja muiden sydänkuolemien sekä muista syistä johtuvien kuolemien vaaraa. Laukkasen mukaan saunominen voi suojella sydäntä ja muistia osin samojen, vielä huonosti tunnettujen mekanismien kautta. Kyse lienee vaikutuksista verenkiertoon ja verenpaineeseen, mutta myös rentoutumisella ja hyvällä ololla saattaa olla vaikutusta.

Lue koko uutinen Aamulehdestä: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/suomalaistutkimus-ahkerasti-saunova-mies-voi-valttya-talta-ikavalta-vanhuuden-sairaudelta-24146171/

Lue koko tutkimusartikkeli pdf-muodossa: Artikkeli tutkimuksesta