Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Tuomas Lehtonen kunniapuheenjohtajaksi

Uutisarkisto

11.11.2020

Saunaseuran johtokunnan esityksestä syyskokous nimitti seuran entisen puheenjohtajan Tuomas M.S. Lehtosen seuran kunniapuheenjohtajaksi. Lehtonen on toiminut seuran johtokunnan ja tutkimus- ja kulttuuritoimikunnan jäsenenä 2005–2009 ja molempien puheenjohtajana 2014–2019.

– Seura oli riitaisa, keskeisen henkilöstön vaihtuvuus suurta ja taloudenpidossa oli haasteita. Johtokunta ja toimikunnat työskentelivät kaikki tilanteen korjaamiseksi. Toiminnanjohtajat, erityisesti Katariina Styrman, sekä muu seuran henkilöstö tekivät erinomaista työtä, Lehtonen kuvaa puheenjohtajakauttaan.

–  Samaan aikaan varmistettiin seuran toimintaedellytykset tulevaisuudessa: neuvottelimme uuden saunatontin vuokrasopimuksen seuraavaksi 30 vuodeksi, saimme seuran taseen kuntoon, uusi savusauna valmistui, olimme aktiivisia suomalaisen saunakulttuurin edistämisessä ja huolehdimme, ettei seuran asema aatteellisena ja yleishyödyllisenä yhteisönä vaarantunut myöskään verottajan silmissä. Toki suomalaisen saunakulttuurin edistäminen on seuran sääntömääräinen tehtävä jo muutenkin.

Lehtonen sanoo arvostavansa kunniapuheenjohtajan nimitystä.

– Kunniapuheenjohtaja voi tukea seuran ja sen luottamuselinten työtä. Itse olen ajatellut, että vastaan kun kysytään ja olen käytettävissä kun pyydetään. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö nykyinen puheenjohtaja ja johtokunta ole niin pystyvää väkeä, että se tarvitsisi kunniapuheenjohtajaa häärimään taustalle.

Ben Grass ja Lasse Viinikka ovat myös seuran kunniapuheenjohtajia.