Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Tule kertomaan saunatarinoita!

Uutisarkisto

04.02.2019

Muistatko lapsuudestasi aavetarinan? Mitä tarinaa kerrot vaatteellasi? Millainen on saunaelämäkertasi? Tule kuulemaan ja jakamaan tarinasi kanssamme!

Kansallismuseossa Kalevalanpäivän aattona 27.2. klo 16-19.30 järjestettävässä Jatka tarinaa –tapahtumassa tarinoidaan eri puolilla museota lukuisissa tarinapajoissa, joissa kerrotaan niin rakkaudesta, perheestä, saunomisesta, esineistä, taidoista kuin noloista tilanteista – koko ihmiselämänkirjosta. 

Tapahtuma starttaa lämminhenkisellä avajaisjuhlalla, jota vietetään päähallin freskojen alla. Avajaisjuhlassa klo 17 alkaen tarinoita eri tavoin avaavat tarinankertoja Wilson Kirwa, äänelläitkijä Emmi Kuittinen sekä Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaston lahjakkaat nuoret moniäänisellä ja –kielisellä teoksellaan. Avajaisissa nähdään myös supersuosioon noussut nuori laulajaduo Ida Paul & Kalle Lindroth. 

Tapahtuma on samalla lähtölaukaus Kalevalanpäivänä eri puolilla Suomea kouluissa ja kirjastoissa pidettäville tapahtumille sekä sosiaalisen median #jatkatarinaa-kampanjalle. Voit ottaa käyttöösi työkalupakin, jonka avulla pajan voi omatoimisesti pystyttää sinne, missä tarinoita kertovia ihmisiä on. Työkalupakit ovat tarkoitettu niin tarinapajanjärjestäjille kuin kouluillekin. Katso myös inspiroiva opastusvideo!

Luvassa on myös tarinapajoja tukeva livestriimattu opastus museon aarteiden äärelle Kalevalan näkökulmasta. Kansallismuseo tuottaa kaksi 30 minuutin livestriimattua opastusta torstaina 28.2. klo 10 ja 14, jonka jälkeen striimit ovat katsottavissa Kansallismuseon YouTube-kanavalla maaliskuun loppuun saakka.  

Jatka tarinaa -tapahtuman järjestävät Museovirasto jaKansallismuseo yhdessä elävän perinnön suullisen ringin toimijoiden kanssa. Tapahtuma toteutetaan osana Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta. Yhteistyössä mukana Kalevalaisten NaistenLiitto, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet i Finland, Kotimaisten kielten keskus, Kalevalaseura, Samova Storytelling, Runolaulu-Akatemia, Karjalainen Nuorisoliitto, Kulttuuriyhdistämö Interkult, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Kansalaisfoorumi, Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Suomen Saunaseura, Seurasaarisäätiö, HaamuKustannus ja Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä. 

Lisätietoa

Leena Marsio erikoisasiantuntija leena.marsio@museovirasto.fi 029533  6017
Sirpa Huttunen, toiminnanjohtaja sirpa.huttunen@kalevalaistennaistenliitto.fi  050 520 1314

Artikkelin kuva: Harri Tarvainen / Sauna from Finland