Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

”Toimintakulttuuria kehitetään yhdessä”

Uutisarkisto

17.12.2019

Hannu ”Hanski” Saintula valittiin syyskokouksessa seuran puheenjohtajaksi kaudelle 2020–21.

Suomen Saunaseuran jäsenyys vuonna 2007 oli Hanskille hänen saunaharrastuksensa luonteva jatkumo.  – Seuralla oli ja on hyvä maine, yhteisö hyvin hoidettu ja saunojen laatu maailman paras, vaikka millä mittareilla mitattuna.

Hanskin mukaan ensimmäiset vuodet seuran jäsenenä menivät tutustumisessa seuraan ja sen saunoihin. – Sitten aktiivisuus seuran asioihin kasvoi ensin saunassa eri ryhmien kanssa keskustellessa. Työskentely jossakin toimikunnassa tai johtokunnassa alkoi kiinnostaa. Hakeuduin vuonna 2015 johtokuntaan ja tulin valituksi.

Sitoutumista ja hyviä arvoja

Hanskin mukaan Saunaseuralla on ollut haasteellisia vuosia, mutta johtokunnan ja sen puheenjohtajan, toiminnanjohtajien ja työntekijöiden myötä on seuran toiminta nostettu ”toimivalle tasolle”.

– Olen sitoutunut saunaseuran perinteiden kunnioittamiseen ja arvoihin. Jäsenistön kanssa käydyt keskustelut saivat minut myös innostumaan hakeutumaan seuran puheenjohtajaksi. Haluan kehittää Saunaseuraa yhteistyössä niin luottamushenkilöiden kuin jäsenten kanssa. Puheenjohtajuus tuli myös siviilielämäni kannalta hyvään aikaan eli pystyn budjetoimaan omaa aikaani puheenjohtajan tehtäville.

– Nyt seuran toiminnassa moni asia on kunnossa. Seuralla on aktiivisia ja sitoutuneita jäseniä, jotka vievät seuraa eteenpäin. Tulevaisuuteen on kuitenkin asetettava tiettyjä tavoitteita, joita ei voi vain suppealla porukalla päättää. Siksi onkin tärkeää kuunnella seuran jäseniä ja heidän toiveitaan sekä tarpeitaan.

Kirjoitetaan yhteistä tarinaa

Hanski korostaa Saunaseuran toimintakulttuurin merkitystä ja varsinkin sen kehittämistä. – Sen kehittäminen kuuluu koko yhteisölle, mutta toimikuntien rooli korostuu. Meidän tuleekin päivittää yhteistyön muotoja ja selkeyttää rooleja sekä asettaa toiminnalle päämääriä siinä vaiheessa, kun meillä on riittävästi tietoa jäsenistön toiveista toiminnan tavoitteiksi.

– Kaiken toiminnan pitää olla avointa ja luottamuksellista. Toimikuntien jäsenten täytyy tuntea itsensä motivoiduiksi ja arvostaa tekemäänsä työtä. Heidän tulee olla mukana päätöksen teossa ja oma persoona saa ohjata toimintaa. Erilaisuus on hyväksi, kun se kanavoidaan oikein yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

– Toimintakulttuurihan ei synny puhumalla ja kirjoittamalla, vaan tekemällä ja yhteisten kokemusten kautta, Hanski huomauttaa

Hanskin motto: ”Kyky on se, mitä pystyt tekemään. Motivaatio määrää sen, mitä teet. Asenne ratkaisee, kuinka hyvin teet sen.”

Lue koko artikkeli tästä linkistä