Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Sauna-lehdellä 70. vuosikerta: Jäsenlehdestä saunakulttuurin pää-äänenkannattajaksi

Jäsenuutiset, Seuran uutisia, Uutisarkisto

09.06.2016

Suomen Saunaseura ry:n julkaisemalla Sauna-lehdellä on menossa jo 70. vuosikerta, mikä on huomattava saavutus suomalaisessa mediassa.

 

Vuonna 1937 perustettu yleishyödyllinen Saunaseura julkaisi 1940-luvun alussa muutamia irrallisia jäsentiedotteita ja joululehtiä. Oma säännöllisesti ilmestyvä lehti katsottiin pian tarpeelliseksi. Vuonna 1946 Sauna-lehti ilmestyi jo neljänä erillisenä numerona, jotka muodostivat lehden ensimmäisen vuosikerran.

 

– Sauna-lehti toteuttaa osaltaan seuran tarkoitusta saunakulttuurin säilyttämiseksi ja edistämiseksi. Sauna-lehdellä on pitkä, arvostettava historia, mutta silti se on aina ajankohtainen – aivan kuin sauna itsekin, toteaa Suomen Saunaseuran puheenjohtaja Tuomas M. S. Lehtonen.

– Lehti on kehittynyt jäsenille suunnatusta tiedostuslehdestä sauna-alan arvostetuksi ja monipuoliseksi aikakauslehdeksi. Toki se on edelleen myös oleellinen seuran sisäisen viestinnän kanava, Lehtonen toteaa.

 

– Sauna-lehti on koko ilmestymisensä ajan kertonut sekä ajankohtaisista asioista että kirjannut saunakulttuurimme historiaa. Kun lehtemme täytti viisikymmentä vuotta, julkaisimme pienen antologian. Luin silloin vuosikerrat läpi ja ymmärsin, millainen kulttuuriaarre lehtemme on, toteaa Saunaseuran kunniajäsen, professori Pekka Laaksonen.

– Saunaseuran toiminnassa on alusta alkaen ollut mukana aktiivisia kulttuurin, tekniikan ja lääketieteen tutkijoita ja asiantuntijoita, jotka ovat omilla teksteillään pitäneet lehden ajankohtaisena, Laaksonen jatkaa.

 

Sauna-lehteä toimitettiin seuran toimi- ja luottamushenkilöiden voimin aina vuoteen 1999, jolloin lehden päätoimittajana aloitti alan ammattilainen Raili Vihavainen. Hän vastasi päätoimittajan tehtävistä aina vuoden 2011 loppuun. Nykyisin päätoimittajana on Leena-Kaisa Simola.

 

Lehden toimitusneuvostolla on keskeinen rooli lehden sisällön suunnittelussa ja kehittämisessä. Toimitusneuvoston nykyinen puheenjohtaja on Petteri Ormio, seuran johtokunnan jäsen.

– Lehden merkityksestä kertoo sekin, että sekä seuran jäsenet että muut saunan ystävät tarjoavat artikkeleita ja ehdottavat juttuaiheita. Tärkeää on saada asiansa esiin, sillä juttupalkkioita ei juurikaan makseta, Leena-Kaisa Simola toteaa.

Sauna-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, sivuja on keskimäärin 48. Juhlanumero 2/16 ilmestyi kesäkuussa peräti satasivuisena ja sen painos oli 12 000 kappaletta. Lehteä jaetaan yleisiin saunoihin ja saunatapahtumiin eri puolelle Suomea.

 

Lisätietoja

 

Suomen Saunaseura ry

Toiminnanjohtaja Katariina Styrman

tj@sauna.vanhat.fi

050 371 8178

 

Leka-Viestintä Oy

Toimitusjohtaja Leena-Kaisa Simola

lksimola@gmail.com

0500 80 10 40