Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirjeen 4/2020

Uutisarkisto

17.03.2020


SISÄLTÖ
1. Suomen Saunaseuran Saunatalo on suljettu 13.4. saakka
2. Sauna ja Korona
3. Ole tukena sitä tarvitseville

4. Muista jäsenmaksu

Suomen Saunaseuran Saunatalo on suljettu 13.4. saakka
Korovirunepidemiasta johtuen Saunatalo on ollut suljettuna 13.3. alkaen. Suomen Hallitus päätti 16.3., että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön. Tästä syystä Saunaseuran johtokunta päätti kokouksessaan 16.3., että Saunatalo pysyy kiinni 13.4. saakka.

Saunatalon mahdollisesta avaamisesta seuraa lisätietoa 13.4. mennessä. Päätös tulee myös vaikuttamaan Suomen Saunaseuran kevätkokoukseen, joka siirretään hyvin todennäköisesti toukokuun loppupuoliskolle.

Saunatalolla suoritetaan kiinniolon aikana lukuisia kunnossapitoon liittyviä huolto- ja remontointitöitä. Lisäksi Saunatalolla tehdään siivoukseen ja siisteyteen liittyviä toimenpiteitä.

Ymmärrämme, että asiasta koituu mielipahaa, mutta toivomme että jokainen ymmärtää tilanteen vakavuuden.


Sauna ja korona

Uusi hengitystietulehduksia aiheuttava koronavirus (COVID-19) on viime kuukausina levinnyt nopeasti lähes koko maailmaan.  Taudin vakavuus vaihtelee lievästä hengenvaaralliseen. Iäkkäät ja muista sairauksista kärsivät ovat erityisessä vaarassa. Tauti tarttuu useimmiten sairastuneen hengitysteistä lentävien viruksia sisältävien pienten limapisaroiden joutuessa toisen henkilön hengitysteihin joko suoraan tai esim. käsien välityksellä. Tartuttavuus saattaa alkaa jo ennen ensimmäisiä oireita.

Virukset tuhoutuvat melko nopeasti löylyhuoneen laudetason lämpötilassa. Tauti voi kuitenkin tarttua myös löylyhuoneessa, sillä esim. yskiessä tai aivastaessa virus voi siirtyä toiseen henkilöön niin nopeasti, ettei lämpö ehdi vaikuttaa. Virus voinee säilyä jonkin aikaa tartuttamiskykyisenä löylyssä olevan käsissä. Puku-, pesu- ja lepotiloissa vaara saada koronatartunta on sama kuin missä tahansa sisätiloissa.

Koronavirusta vastaan ei ole lääkettä eikä rokotetta. Ainoa keino vaikuttaa sairastumisiin on ennalta ehkäisy. Tartuntojen vähentämiseksi Suomessa on monen muun maan tapaan ryhdytty rajoittamaan ihmisiä yhteen kerääviä, mutta ei aivan elintärkeitä toimintoja. Yksi tällainen on julkisissa saunoissa kylpeminen.

Kotisaunoissa tulee noudattaa samoja varotoimenpiteitä kuin kotona yleensäkin. Niistä löytyy ohjeita esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19).

Koronatulehdukseen jo sairastuneen saunomista koskevat samat ohjeet kuin muihinkin hengitystietulehduksiin sairastuneiden saunomista: sairaana saunaan ei pidä mennä. Saunominen ei edistä taudin parantumista, vaan rasittaa muutenkin jo rasittunutta elimistöä ja saattaa lisätä jälkitautien, esim. sydänlihastulehduksen vaaraa.

Lasse Viinikka, Professori & Suomen Saunaseuran kunniapuheenjohtaja

Ole tukena sitä tarvitseville
Koronaepidemia vaikuttaa yksilöön ja yhteiskuntaan monin tavoin. Osalle meistä epidemia ja tartuntojen välttäminen tarkoittaa eristäytymistä pitkäksikin aikaa omaan kotiin tai muihin tiloihin. Osalla meistä on valmiudet liikkua vapaammin.

Niiden, joille eristäytyminen on välttämätöntä, voi olla hankala suoriutua päivittäisitä askareista. Näitä voivat olla kaupassakäynti, siivous tai muu tärkeä arkipäiväinen asia. Suomen Saunaseura toivoo, että jokainen meistä tunnistaa mahdollisuudet omien kykyjen ja resurssien mukaan auttaa lähimmäistä.

Jäsenistömme kesken on muodostunut tiiviitä ystävyyssuhteita. Hankalassa tilanteessa nämä suhteet on syytä muistaa. Olkaamme avuksi toisille omien kykyjemme mukaan, epidemiaa kuitenkin kunnioittaen.


Muistakaa jäsenmaksu

Toivomme, että jokainen jäsen maksaa laskunsa mahdollisimman pian. 17.3. jäsenmaksua ei ollut vielä maksanut 1417 jäsentä. Jäsenmaksulaskujen eräpäivä oli 13.3.

Johtokunta on päättänyt kokouksessaan 7 / 2019 (28.8.2019), että jäsenet, joilla on Suomen Saunaseuran jäsenmaksu suorittamatta 6 kk jäsenmaksun laskun eräpäivän jälkeen, erotetaan seuran jäsenyydestä ja täten myös heidän saunomisoikeutensa Saunatalolla päättyy.