Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirje 4/2021

Uutiset, Yleinen

18.02.2021

1. Sauno hyvin ja hyvässä kunnossa
2. Luo löylyä saunan ja seuran mukaan
3. Noudata koronarajoituksia ja hyvää saunatapaa
4. Kahviossa edelleen kevennetty miehitys, muista puhelinajat
5. Saha soi Saunatalolla
6. Uudet jäsenet valittu

Sauno hyvin ja hyvässä kunnossa
Saunoessasi Saunatalolla muista valmistautua saunomiseen hyvin, nauti riittävästi nesteitä ja syö laadukkaasti ennen saunomista. Saunatalolla pyrimme vallitsevan tilanteen huomioiden tarjoamaan maittavaa purtavaa ja raikasta juotavaa.

Huomioimalla myös oman kuntosi sekä jaksamisen vältyt väsymiseltä ja saunominenkin maistuu makeammalta.

Luo löylyä saunan ja seuran mukaan
Saunaseuran saunoissa on erilaisia lämpötiloja. Lämpöä pidetään yllä luomalla löylyä saunasta riippuen hieman eri tavalla. Esimerkiksi saunan 6 kiukaaseen kannattaa luoda löylyä rauhassa pitämällä kiukaan kantta auki pidempään kuin esimerkiksi pienemmissä saunoissa. Erilaisilla löylynluontitavoilla saat myös tuntuvasti vaihtelua lämpötilaan.

Muista löylyä luodessasi ottaa muut saunojat huomioon ja kysellä millaiset löylyt ovat saunasisarille ja saunaveljille mieluisat.

Noudata koronarajoituksia ja hyvää saunatapaa
Saunaseura toimii korona-aikana valtioneuvoston ja terveysviranomaiset rajoitusten sekä suositusten mukaan. Saunaseuran auki pitäminen on yhteistyömme tulosta ja onkin tärkeää, että jäsenistö noudattaa Saunatalolla vallitsevia suosituksia. Henkilökunnalla sekä kanssasaunojilla on oikeus myös muistuttaa annetuista ohjeista ja tarvittaessa henkilökunta saattaa opastaa jäseniä.

Erityisesti Saunatalon kahviossa pyydetään noudattamaan aiempaa suositusta oleilla vain kohtuullinen jakso, murkinoinnin ja kahvittelun ajan. Myös turvavälien saavuttamiseksi asetettuja suosituksia ja rajoituksia tulee noudattaa.

Koronarajoitusten lisäksi muistutamme, että hyvään saunatapaan kuuluu myös esimerkiksi rauhallinen ja hiljainen keskustelu. Antakaamme kaikille oma saunarahansa

Korona-aikana voimassa ovat edelleen muun muassa seuraavat seikat:
-Vieraskielto
-Rajoitus varata vain 2 saunavuoroa per viikko

Kahviossa edelleen kevennetty miehitys, muista puhelinajat
Saunatalon kahvio jatkaa kevennetyllä henkilökuntamäärällä. Kahvion tuotteiden valmistuksen ja sisäänkirjauksen lisäksi kahvion henkilökunta hoitaa puhelinpalvelua varauksiin liittyen. Puheluaika kahvioon on ainoastaan kello 11.00-12.00. Tämän ajan ulkopuolella kahvion henkilökunta palvelee pääsääntöisesti Saunatalon vierailevia jäseniä ja tätä ennen valmistelee tarjottavia saunojille.

Saha soi Saunatalolla
Saunaseuran jäsen Aarne Laasonen ilahduttaa saunojia Saunatalon kahviossa ensi viikolla (viikko 7) tiistaina noin kello 14.30-15.00 ja perjantaina noin kello 19.00-19.30.

Muistetaan soitantaa seuratessa kuitenkin myös turvavälit.

Uudet jäsenet valittu
Saunaseuran johtokunta on kokouksessaan 1/2021 päättänyt valita uusia jäseniä Saunaseuraan. Uusia jäseniä on painotettu korona-aikaan tulemaan ensimmäiselle saunakerralle suosittelijoiden kanssa, jotta korona-ajan tavat tulevat tutuiksi. Toivotetaan kanssasaunojat tervetulleiksi ja autetaan heitä kotoutamaan Saunatalon tavoille.