Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

10 €

Vieras jäsenen seurassa

20 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

5 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

100€

3 kk:n kortti - miehet

250 €

3 kk:n kortti - naiset

100 €

koko vuoden kortti - miehet

580 €

koko vuoden kortti - naiset

230 €

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirje 3/2020

Uutisarkisto

05.03.2020

Sisältö:
Jäsenhakemusten vastaanotto vuonna 2020 alkaa 15.3. ja päättyy 12.4.


Kenelle Löylynhenki-palkinto 2020?

Perhesaunapäivää vietetään 5.4.2020

Jäsenhakemusten vastaanotto vuonna 2020 alkaa 15.3. ja päättyy 12.4.
Jäsenhakemuksia voi jättää vuonna 2020 kahdella tapaa: sähköisesti ja paperilla.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja paperisten hakemusten ensimmäinen mahdollinen saapumisaika on 16.3. alkaen Saunatalon aukiolojen puitteissa.

Hakuohjeet Saunaseuran sähköistä jäsenhakemusta varten
Verkkoon avataan 15.3. kello 12.00 jäsenhakemuslomake. Linkki lomakkeeseen tulee löytymään Saunaseuran sivuilta osiosta Saunaseura – Jäsenyys – Jäsenhakemus.

Verkossa olevassa jäsenhakemuksessa kysytään hakijan henkilötiedot: Nimi, syntymäaika, arvo tai ammatti, osoite, puhelinnumero ja sähköposti. Lomake allekirjoitetaan vahvalla tunnistautumisella esim. pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 
Hakijan yhteystietojen lisäksi tarvitaan kahden, yli viisi vuotta seuran jäsenenä olleen henkilön suositus. Suosittelijoilta tarvitaan jäsenhakemukseen jäsennumero, suosittelijan nimi, sekä puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Nämä tiedot on syytä selvittää etukäteen ennen hakemuksen täyttämistä. Hakemusta ei voi jättää puutteellisena. Suosittelijoiden suostumus varmistetaan hakemuksen saavuttua ensisijaisesti sähköpostitse.
 
Hakuohjeet paperista jäsenhakemusta varten
Paperisia jäsenhakemuslomakkeita on saatavilla 9.3. alkaen Saunatalolta kassan vierestä. Paperisia jäsenhakemuslomakkeita otetaan vastaan 16.3. alkaen Saunatalon aukioloaikojen puitteissa. Hakemukset tulee palauttaa kassan läheisyydessä olevaan laatikkoon.
 
Hakijan yhteystietojen lisäksi tarvitaan kahden, yli viisi vuotta seuran jäsenenä olleen henkilön suositus. Suosittelijoilta tarvitaan jäsenhakemukseen jäsennumero, suosittelijan nimi, sekä puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Selvitä siis nämä tiedot etukäteen suosittelijoilta ennen hakemuksen täyttämistä.

Jäsenhakemuksen voi myös postittaa Saunatalolle, mutta tällöin hakemuksesta tulee käydä ilmi postituspäivä.
Kenelle Löylynhenki-palkinto 2020?               
Suomen Saunaseura myöntää vuosittain Löylynhenki-palkinnon ansiokkaasti suomalaisen saunakulttuurin hyväksi tehdystä työstä henkilölle tai yhteisölle.
 
Kuka piristi, uudisti, rakensi tai lavensi suomalaista saunakulttuuria viime vuonna? Kuka tai mikä ansaitsee seuraavan palkinnon? Kuka on tehnyt kunniaa suomalaiselle saunalle, hyödyntänyt, jalostanut tai innovoinut saunaa tai edistänyt saunakulttuurin tuntemusta joko Suomessa tai kansainvälisesti?
 
Lähetä Löylynhenki-ehdokkaasi perusteluineen 29.3.2020 mennessä osoitteella janne.koskenniemi@sauna.vanhat.fi tai kirjeitse Suomen Saunaseura, Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki. Voittoisan ehdotuksen lähettäjä palkitaan laadukkailla saunatuotteilla tai jos ehdottaja on seuran jäsen vaihtoehtoisesti 10 ilmaisella saunakerralla.
 
Palkinnon saajan päättää seuran johtokunta ja se julkistetaan kesäkuussa ennen Suomalaisen saunan päivää.
 
Perhesaunapäivää vietetään 5.4.2020
Sunnuntaina 5.4.2020 vietetään Saunatalolla perhesaunapäivää ja Saunatalo on auki klo 11-19 välisen ajan. Perhesaunapäivä on sekasaunapäivä, jolloin Saunatalolla liikutaan ja saunotaan uimapuvut päällä.
 
Seuran jäsen voi tuoda perhesaunaan mukanaan perheenjäsenensä eli puolisonsa, lapsensa tai vanhempansa. Puoliso voi olla myös avopuoliso ja lapseksi lasketaan myös avopuolison lapset.
 
Mukaan jäsen voi tuoda vieraakseen vain perheenjäsenensä. Suuren suosion vuoksi perhesaunapäivään ei voi tuoda vieraaksi muita kuin perheenjäseniä. Tahdomme varmistaa mukavan saunomiskokemuksen perheille ja vähentää ruuhkaa rajoittamalla perheeseen kuulumattomien vieraiden tuomista. Perheenjäseneksi ei lasketa esimerkiksi veljeä, siskoa, serkkua tai setää jne.
 
Perheenjäsenistä peritään hinnaston mukainen maksu.
 
Saunatalon kahvio palvelee perhesaunapäivänä normaaliin tapaan, mutta supistetulla valikoimalla. Tarjolla kirkas ja kermainen lohikeitto, lettuja ja mustikkakakkua, karjalanpiirakkaa munavoilla sekä makkaraa ja nakkeja.
 
Erityisjärjestelyt Alakerran pukuhuoneista meren puoleisin on naisten käytössä, mantereen puoleisin miesten käytössä (merkitty lapulla) Uimapuvun käyttö sauna- ja pesutiloissa pakollista Syksy perhesauna päivää vietetään sunnuntaina 4. lokakuuta.

Lisätietoja perhesaunasta ja toimintatavoista: toiminnanjohtaja Janne Koskenniemi (janne.koskenniemi@sauna.vanhat.fi)