Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirje 21/2023

Seuran uutisia, Tiedotteet, Uutiset

02.11.2023

1. Suomen Saunaseuran syyskokous 6.11. Dipolissa
2. Nimitysvaliokunnan perustelut henkilövalinnoille
3. Tulethan saunomaan vain terveenä
4. Marraskuussa esittelysauna
5. Lauantaina 4.11. jaettu lauantai
6. Mäti saapuu myyntiin marraskuun puolivälissä

Suomen Saunaseuran syyskokous 6.11. Dipolissa
Suomen Saunaseura ry:n syyskokous pidetään maanantaina 6.11.2023 kello 17.00 alkaen Kongressikeskus Dipolissa osoitteessa Otakaari 24, Espoo.

Ennen kokousta on kahvitarjoilu 16.30 alkaen.

Kaikki Saunaseuran jäsenet ovat tervetulleita kokoukseen!

Tietoa kokouksesta on saapunut jäsenistölle sähköpostitse.

Nimitysvaliokunnan perustelut henkilövalinnoille

Ensi maanantaina pidetään Saunaseuran syyskokous. Kokouksessa mm. valitaan uusia johtokunnan jäseniä erovuoroisien tilalle.

Nimitysvaliokunta on tehnyt kevään, kesän ja syksyn aikana huolellisen työn valitakseen sopivat ehdokkaat johtokuntaan. Haastattelimme sopivaksi katsomiamme hakijoita ja neuvottelujen jälkeen kukin nimitysvaliokunnan jäsen esitti oman listansa toiminnanjohtajalle. Kun näistä laadittiin yhteenveto, totesimme olleemme täysin yksimielisiä ehdokkaista.

Pyydämme jäseniä saapumaan syyskokoukseen vahvistamaan kyseiset valinnat. Seuraavassa vielä nimitysvaliokunnan perustelut sille, miksi nyt esitetyt ehdokkaat on valittu.

Hannu Saintula

Hannu on varsinainen ja ilmetty ”pelinrakentaja”, joka huomioi eri henkilöiden erityispiirteet. Hannun kokemus valmennustyöstä näkyy hänen tavassaan johtaa joukkoja, edestä mutta jokaisen vapaasti antaen kukoistaa. Hannulla on nimitysvaliokunnan yksimielinen tuki taustallaan ja vahvat näytöt edellisiltä puheenjohtajakaudelta. Jokainen joka on Hannun kanssa työskennellyt – kehuu häntä kannustavaksi liideriksi. Haluaisimme nähdä Hannu Saintulan vielä viimeisellä sääntöjen mukaisella puheenjohtajuuskaudellaan. On olo, että olemme seurana hyvissä käsissä.

Janne Mattila

Janne on intohimoinen saunoja, jonka arvomaailmasta välittyy aito halu ymmärtää saunaseuran merkitystä ihmisen keholle ja mielelle. Jannen ammatti digitaalisuuden hyödyntämisen parissa, toisi saunaseuralle paljon uutta ymmärrystä ja osaamista nykyisistä ja tulevista mahdollisuuksista. Lisäksi Janne edustaa seuralaistemme nuorempaa kaartia, mikä toisi johtokuntatyöhön kaivattua monimuotoista näkökulmaa ja jatkuvuutta yli sukupolvien.

Ilpo Koskinen

Kun johtokunnan uusia jäseniä lähdettiin kartoittamaan, suurin huoli oli löytää jatkuvuus kunnossapitotoimikunnan ammattimaiselle ja pyyteettömälle työlle. Ilpo, kyseisen toimikunnan ”kasvatti”, osoitti haastatteluissa kovatasoista ammattilaisuutta kiinteistöasioissa, mutta ennen kaikkea asennetta ja tunteellista lämpöä Saunaseuraa kohtaan – mitä juuri nyt tarvitsemme. Ilpo on saunaihminen sen syvimmässä merkityksessä, ja nimitysvaliokunta koki hänen asenteensa yhteistä hyvää kohtaan olevan poikkeuksellisen.

Heikki Junkkari

Heikki edustaa Suomen Saunaseuran perustaa, eli lääkärikuntaa ja on toiminut aktiivisesti myös ammattikuntansa järjestötöissä ja päätöselimissä ikäänsä nähden poikkeuksellisen laajasti. Lisäksi Heikki edustaa Suomen saunayhteisön aktiivisinta joukkoa, tehden saunaretkiä ja tutkimusta asian ympärillä. Uskomme, että Heikki näkökulmallaan toisi johtokuntaan täysin uudenlaista näkemystä, jonka keskiössä on intohimo kehittää saunailmiön syvintä olemusta.

Raine Laurikainen

Raine on pitkän finanssiuransa kautta johtoryhmätyön ”kova luu”, jota ohjaa aito halu edistää asioita ja saada tuloksia aikaan. Jo useamman polven saunaseuralaisena Raine tuntee syvää halua ylläpitää ja kehittää saunaseuran ainutlaatuista vaikutusta ihmisen rauhankaipuuseen. Rainella on näyttöjä johtokuntatyöstä ja siellä esiin nostetuista uusista näkökulmista. Erilaisten persoonien ja karismojen merkitys tiimityössä on korvaamatonta.

Leena Niskanen

Vaikuttavan ministeriöuran omaava Leena toisi Saunaseuran johtokuntaan sieltä äskettäin poistunutta viestintäosaamista, verkostoja ja toimintatapoja – jotka ajavat saunaseuraa kohden yhä sujuvampaa hallintomallia. Leena välittää aidosti saunaseuran ainutlaatuisesta ilmapiiristä ja toisi johtokuntatyöllään tiimiin tyyneyttä ja varmasti kärsivällisyyttäkin. Jokainen tiimi tarvitsee suunnannäyttöä – mikä perustuu rauhalliseen harkintaan. Uskomme – että Leena olisi tulevan johtokunnan tasapainottava voima.

Raine Luomanen

Raine on yhteiskunnan monitoimihenkilö, jolla on laajat verkostot. Hänelle on johtokunnassa jo nyt nimetty joitakin seuran kannalta merkittäviä projekteja (mm. Koivusaaren rakennuskaava), joissa hänen työpanoksensa on todellakin tarpeen varmistaaksemme pitkäikäinen toimintaympäristömme. Raine viihtyy aktiivisesti löylyissä kuulemassa jäsenistön toiveita ja tarpeita. Uskomme, että on yhteinen etumme saada saattaa loppuun hyvä työ, mikä on hänellä nyt istuvana johtokuntalaisena käynnissä.

Tulethan saunomaan vain terveenä
Tällä hetkellä on liikkeellä niin koronatartuntojen uusi aalto kuin voimakasta flunssaakin. Varmistathan kanssasaunojien terveenä pysymisen ja tulet itsekin saunomaan vain terveenä. Saunatalolla käy myös riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä, joiden terveyden haluamme myös taata.

Pysytään siis terveenä ja saunotaan vain kun olemme saunomiskunnossa.

Marraskuussa esittelysauna
Esittelysaunapäivinä Saunatalo menee kiinni jo kello 19.00.

Marraskuussa esittelysaunapäivä on 25.11.

Lauantaina 4.11. jaettu lauantai
Miehet saunovat 12.00-16.30
Naiset saunovat 17.00-21.00

Mäti saapuu myyntiin marraskuun puolivälissä
Perinteinen mädin myynti Saunatalolta alkaa marraskuun puolivälin tienoilla. Ilmoitamme hinnat ja myynnin alkuajankohdan uutiskirjeessä. Mätiä ei voi varata etukäteen.

Lisää luetavaa