Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirje 21/2022

Tiedotteet, Uutiset, Yleinen

19.08.2022

1. Elokuun lauantait ovat jaettuja
2. Muista vieraskäytännöt
3. Muista ottaa omaisuutesi mukaan ja jättää kaapin avaimet poistuessasi Saunatalolta
4. Mobiilisaunasta nautitaan syyskuun loppuun saakka
5. Suomen Saunaseuran johtokuntahaku avautuu jälleen syksyllä

Elokuun lauantait ovat jaettuja
Kuukauden ensimmäiset lauantait sekä kesäkuun, elokuun ja joulukuun lauantait ovat jaettuja

Miehet saunovat 12.00-16.30
Naiset saunovat 17.00-21.00

Muista vieraskäytännöt
Saunaseuran saunomisohjesääntöä mukaillen:

Saunomisoikeuden omaava Seuran muu jäsen kuin yhteisöjäsen, on oikeutettu tuomaan saunataloon mukanaan yhden vieraan. Tästä muodostavat poikkeuksen perjantaipäivät, jolloin saunatalo on rauhoitettu johtokunnan erillisellä päätöksellä pelkästään jäsenten käyttöön.

Edellä mainittu perjantain vierasrajoitus ei koske:

(a) jäsenen alaikäisiä perheenjäseniä, joiden osalta noudatetaan myös perjantaisin mitä jäsenten lasten ja perheenjäsenten saunomiseen liittyen on päätetty

eikä

(b) Saunakertaan oikeuttavaan tarkoitetulla kortilla vierailevia ei-jäseniä. Vierailukortilla vierailevat ei-jäsenet eivät kuitenkaan voi perjantaisin tuoda mukanaan vieraita saunataloon.

Isäntänä toimivan jäsenen on saavuttava ja kirjauduttava sisään samanaikaisesti vieraidensa kanssa. Vieraiden on kirjauduttava ulos saunatalolta viimeistään silloin kuin heidän isäntänään toimiva jäsen kirjautuu ulos.

Isäntänä toimiva jäsen vastaa siitä, että vieraat ovat tietoisia ja noudattavat johtokunnan vahvistamia suosituksia viihtyisästä saunomisesta ja saunarauhasta saunatalolla koko vierailun ajan. Tämän laiminlyönti tai rikkominen katsotaan isäntänä toimivan jäsenen laiminlyönniksi tai rikkomukseksi, josta voi seurata jäsenen saunaoikeuden epääminen.

Jäsenellä on täysi vastuu lapsista koko saunatalossa vierailun ajan. Tähän sisältyy myös jäsenen jakamaton vastuu siitä, että ikänsä puolesta valvontaa ja opastusta tarvitsevat lapset ovat kyseisen jäsenen välittömässä valvonnassa koko vierailun ajan. Pieniä lapsia ei voi esimerkiksi jättää kahvioon saunassa käynnin ajaksi ilman kyseisen jäsenen valvontaa.

Muista ottaa omaisuutesi mukaan ja jättää kaapin avaimet poistuessasi Saunatalolta
Tullessasi saunomaan Saunatalolle voit tuoda mukanasi oman pyyhkeesi sekä pesuaineita (hajusteettomuus huomioiden). Voit lisäksi jättää arvotavaroitasi säilöön lukollisiin kaappeihin sisääntuloaulaan.

Muista kuitenkin ottaa tavarasi mukaasi ja eritoten tyhjentää lukollinen tavarakaappi sekä jättää avain kaapin oveen.

Mobiilisaunasta nautitaan syyskuun loppuun saakka
Mobiilisauna on lämpimänä torstaisin ja perjantaisin. Mobiilisauna siirtyy talviteloille syyskuun lopussa.

Suomen Saunaseuran johtokuntahaku avautuu jälleen syksyllä
Suomen Saunaseuran sääntöjen 6 pykälän mukaisesti:

”Seuran hallituksena toimii johtokunta, joka hoitaa Seuran asioita ja taloutta sekä johtaa toimintaa. Johtokuntaan kuuluvat Seuran syyskokouksen kahdeksi vuodeksi valitsema puheenjohtaja ja Seuran syyskokouksen kaksivuotiskaudeksi valitsemat kahdeksan-kymmenen jäsentä, joista vuoron mukaan eroaa vuosittain puolet tai lähinnä puolet. Puheenjohtaja ja johtokunnan jäsenet voidaan valita enintään kolmeksi perättäiseksi täydeksi kaksivuotiskaudeksi.”

Syyskokoukselle ehdotuksen valittavista henkilöistä tekee nimitysvaliokunta. Nimitysvaliokunta on vastuussa johtokuntaan halukkaiden hakijoiden läpikäymisestä ja haastatteluista hakemusten perusteella. Hakemusten vastaanotto johtokuntaan 2023 avautuu kuluvan vuoden syksyllä. Nimitysvaliokunta antaa ehdotuksensa valittavista henkilöistä vähintään kahta viikkoa ennen syyskokousta.

Johtokunnan jäsenyys vaatii sitoutumista ja pitkäjänteistä osallistumista johtokuntatyöhön. Johtokunta kokoustaa vuodesta riippuen noin 8-12 kertaa vuodessa. Lisäksi johtokuntalaisten odotetaan osallistuvan yhdistyksen kokouksiin sekä oman vastuualueensa toimikuntien kokouksiin.

Suomen Saunaseura on viime vuosien aikana muun muassa uudistanut tietojärjestelmiään, kotisivujaan sekä tehnyt työtä edessä siintävän LVISA-remontin valmisteluiden kanssa. Saunaseuralla on myös tehty työtä niin kahvion kuin Sauna-lehden kehittämisen eteen sekä terävöitetty Saunatalon käytäntöjä sekä toimintaa. Saunaseuran toiminta on monipuolista ja tehtävää löytyy jokaiselle johtokunnan jäsenelle.

Nykyisestä johtokunnasta kausien täyttymisen vuoksi on jäämässä pois kokenut Saunatalon kunnossapidosta ja LVISA-remontin valmistelusta vastannut johtokunnan jäsen. Nimitysvaliokunta ottaa tämän huomioon ehdotuksessaan syyskokoukselle.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan aktiivisessa ryhmässä saunojien parhaaksi, pistä syksyn haku mieleen. Ilmoitamme haun avautumisesta uutiskirjeissämme sekä sivuillamme.

Lisätietoja eri osa-alueista saat parhaiten nykyiseltä johtokunnalta tai nimitysvaliokunnan puheenjohtajalta.

Lisää luetavaa