Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirje 19/2020

Uutisarkisto

30.11.2020

1. Saunatalon aukiolosta ja Saunaseuran säännöistä sekä saunarauhasta
2. Muistathan päivittää yhteystietosi – vuosimaksulaskut lähtevät liikkeelle tammikuun alussa
3. Toiminnanjohtaja lomalla 22.12. alkaen 5.1. saakka
4. Sauna 6 poissa käytöstä viikon ajan 7.12. alkaen laudetöiden ja kivien vaihdon vuoksi
5. Saunatalon aukioloajat joulukuussa
6. Sauna from Finland toivottaa sinut tervetulleeksi maailman suurimpaan virtuaalisaunatapahtumaan

1. Saunatalon aukiolosta ja Saunaseuran säännöistä sekä saunarauhasta
Saunaseura on jakanut saunomiskieltoa ja varoituksia.

Korona-aika on kiristänyt paljon meidän kaikkien hermoja. Suurin osa julkisista palveluista ja harrastustoiminnoistakin on suljettu määräajaksi tai toistaiseksi. Rajoitukset sekä suositukset koskevat kaikkien elämää ja vaikeuttavat normaalia arkea. Tästä syystä Saunaseuran johtokunta ja saunaseuran työntekijät haluavat tarjota Saunaseuran paikkana, jonne nyt sulkemissuositusten aikanakin voi tulla hengähtämään.

Saunatalo on toiminut nyt viikon uusin, keväältä tutuin, rajoituksin. STM on suositellut, että kaikki liikunta- ja harrastustilat pidettäisiin kiinni. Suosituksesta huolimatta pyrimme siihen, että Saunatalo pysyisi avoinna loppu vuoden. Tähän tarvitsemme kaikkien panosta.

Tahdomme, että jokainen jäsen kiinnittää huomiota hygieniaan turvaväleihin ja saunojen rajoituksiin.

Takkahuoneessa tulee noudattaa turvavälejä. Tuolien paikat on suunniteltu niin ettei turhan suuria ryhmiä synny eikä tartunariski kasva. Toivomme, että tuolien sumputtamista ei tehdä ja että kahviryhmät siirtyvät kahvion tuotteiden nautiskelun jälkeen nauttimaan löylyistä. Takkahuoneessa iltapäivän tai illan viettäminen ei valitettavasti tässä tilanteessa ole suositeltavaa.

Saunojen rajoitukset ovat nyt suositusten sijaan rajoituksia. Saunominen on parasta seurassa, eritoten Saunaseurassa, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi liian suurien henkilömäärien pakkautuminen saunaan ei ole suotavaa.

Toivomme, että jokainen myös käyttäisi kasvomaskia saapuessa Saunatalolle ja poistuessa Sauntalolta. Ajoittain sisääntulo ja poistuminen voi ruuhkautua ja näin ollen aiheuttaa tartuntatilanteen.

Painotamme, että emme keksi rajoituksia ja suosituksia kiusataksemme jäseniämme. Teemme kaikkemme, että Saunatalo saisi olla auki. Joskus se vaatii myös meidän kaikkien yhteistyöä.

On myös totta, että rajoitukset ovat vaikuttaneet Saunatalonkin arkeen. Siitä huolimatta nyt syksylle esille tulleet väärinkäytökset ja sääntörikkomukset ovat olleet ikäviä ja osin shokeeraavia.

Tytöttely ja kahvion henkilökuntaan suuntautuva asiaton käytös on lisääntynyt. Rajoitusten ja talouden tasapainottamisen vuoksi tehdyt valikoiman supistukset ovat kollektiivisia päätöksiä. Kahvion henkilökunta noudattaa toiminnassaan sovittuja käytänteitä. Esimerkiksi sauna-ajan päättymisestä tiedottaminen ja turvaväleistä muistuttaminen ovat yhdessä sovittuja asioita. Kahvion työntekijöiden haukkuminen ei auta kenekään tilannetta vaan myrkyttää koko Saunatalon henkeä.

Raskaimpia sääntörikkomuksia ovat olleet tapaukset, joissa jäsenet ovat tuoneet Saunatalolle henkilöitä siten, että vieraat ovat tulleet sisään jonkin toisen jäsenen tiedoilla. Jäsenenä esiintyminen on luonnollisesti vastoin Saunaseuran sääntöjä. Toisena henkilönä esiintyminen voi myös olla rangaistava teko lainkin silmissä.

Vaikka vallitseva tilanne on henkisesti rankka, toivomme että muistamme että ainakin Saunatalolle tultaisiin rentoutumaan säännöt ja saunarauha mielessä pitäen.

2. Muistathan päivittää yhteystietosi – vuosimaksulaskut lähtevät liikkeelle tammikuun alussa
Voit päivittää yhteystietosi Saunaseuran jäsenrekisterin kautta. Pitämällä yhteystietosi ajan tasalla varmistat, että uutiskirjeet, Sauna-Lehdet ja vuosimaksulaskut löytävät perille.

Vuosimaksulaskut lähtevät sähköpostitse niille, joilla sähköposti on merkattu halutuksi laskun vastaanottotavaksi ja muille henkilöille kirjeitse. Muistathan, että voit myös tilata vuosimaksulaskun e-laskuna.

3. Toiminnanjohtaja lomalla 22.12. alkaen 5.1. saakka
Toiminnanjohtaja on poissa 22.12. alkaen 5.1. saakka. Toiminnanjohtajan poissa ollessa voitte kiireettömissä asioissa olla yhteydessä sähköpostitse ja kiireellisissä asioissa voitte lähestyä johtokunnan puheenjohtajaa.

4. Sauna 6 poissa käytöstä viikon ajan 7.12. alkaen laudetöiden ja kivien vaihdon vuoksi
Sauna 6 eli Ilmatar on poissa käytöstä 7.12. alkaen viikon ajan. Pitkälle sululle syynä on lauderakenteiden kunnon heikkeneminen sekä kivien vaihto laudetyön aikana.

5. Saunatalon aukioloajat joulukuussa
Saunatalon saunavuorot tulee varata etukäteen 13.12. saakka tai kunnes toisien tiedotetaan. Tarkkailemme koronarajoituksia sekä suosituksia. Pyrimme ensisijaisesti pitämään Saunatalon avoinna jos vain siihen meille mahdollisuus annetaan.

Saunatalolla on toistaiseksi voimassa vieraskielto. 13.12. saakka myöskään jäsenten alaikäiset lapset eivät voi tulla vieraaksi Saunatalolle.

Suomen itsenäisyyspäivä 6.12. on saunapäivä seuraavin aikatauluin: 12.00-15.30 naisten saunavuoro 16.00-20.00 miesten saunavuoro.

Saunatalo on kiinni 7.12. huoltomaanantain vuoksi.
21.-24.12. Saunatalo avoinna
24.12. avoinna 10.00-17.00 siten, että naiset saunovat 10.00-13.00 ja miehet 13.30-17.00
25.12. Saunatalo kiinni
26.12. avoinna 10.00-17.00 siten, että miehet saunovat 10.00-13.00 ja naiset 13.30-17.00
28.12-31.12. Saunatalo avoinna normaalisti koronavarauksin
31.12. Saunatalo avoinna 12.00-18.00. Naisten saunapäivä
1.-2.1. Saunatalo kiinni
4.1. Saunatalo kiinni (huoltomaanantai)

Joulukahvit tarjolla 19.-24.12.
24.12. joulupuuro tarjolla kahviossa.

6. Sauna from Finland toivottaa sinut tervetulleeksi maailman suurimpaan virtuaalisaunatapahtumaan
Mikä tekee suomalaisesta saunasta elämyksellisen ja ainutlaatuisen? Miten suomalaisesta saunaelämyksestä saadaan paketoitua uniikki hyvinvointituote globaaleille markkinoille? Millaisia liiketoimintamahdollisuuksia suomalainen saunaelämys tarjoaa?

Muun muassa näitä teemoja käsitellään 3.-4.12.2020 järjestettävässä World Sauna Forum 2020 -virtuaalitapahtumassa!

World Sauna Forum -virtuaalitapahtuman ohjelma koostuu mielenkiintoisista haastatteluista ja puheenvuoroista, kun 12 sauna-alan ammattilaista ja elämäntapasaunojaa jakavat näkemyksiään suomalaisen saunaelämyksen globaalista ainutlaatuisuudesta ja potentiaalista.

Tule mukaan kuulemaan, miten sinä voisit hyötyä suomalaisen saunaelämyksen maailmanvalloituksesta! 

Puhujina muun muassa:

•                          Jasper Pääkkönen, kansainvälisesti tunnettu näyttelijä ja saunayrittäjä

•                          Tapio Pajuharju, Harvia Group Oyj:n toimitusjohtaja

•                          Mari Eder, World Cup ampumahiihtäjä

•                          Maria Nystedt, maailmanlaajuisen Raison d’Etre -kylpyläkonsulttiyhtiön projektipäällikkö

•                          Hans Hägglund, ”saunatohtori” Uppsalan yliopistosta

•                          Samu Haber, viihdeyrittäjä

•                          Atomu Tanaka, HJK ammattijalkapalloilija

Rekisteröidy tapahtumaan ilmaiseksi osoitteessa www.worldsaunaforum.com/registration, tykkää virallisesta Facebook-sivusta uusimpia uutisia varten ja tule linjoille joulukuun 3. ja 4. päivä!