Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirje 16/2023

Seuran uutisia, Tiedotteet, Uutiset

22.08.2023

1. Haku Suomen Saunaseuran johtokuntaan on auki
2. Muista viihtyisän saunomisen pelisäännöt
3. Lauantai 26.8. jaettu lauantai
4. Suomen Saunaseuran avustushaku on auki

Haku Suomen Saunaseuran johtokuntaan on auki
Suomen Saunaseuran sääntöjen 6 pykälän mukaisesti:

”Seuran hallituksena toimii johtokunta, joka hoitaa Seuran asioita ja taloutta sekä johtaa toimintaa. Johtokuntaan kuuluvat Seuran syyskokouksen kahdeksi vuodeksi valitsema puheenjohtaja ja Seuran syyskokouksen kaksivuotiskaudeksi valitsemat kahdeksan-kymmenen jäsentä, joista vuoron mukaan eroaa vuosittain puolet tai lähinnä puolet. Puheenjohtaja ja johtokunnan jäsenet voidaan valita enintään kolmeksi perättäiseksi täydeksi kaksivuotiskaudeksi.”

Syyskokoukselle ehdotuksen valittavista henkilöistä tekee kevätkokouksen valitsema nimitysvaliokunta. Nimitysvaliokunta on vastuussa johtokuntaan halukkaiden hakijoiden läpikäymisestä ja haastatteluista hakemusten perusteella. Hakemusten vastaanotto johtokuntaan 2024 avautuu kuluvan vuoden elokuussa. Nimitysvaliokunta antaa ehdotuksensa valittavista henkilöistä vähintään kahta viikkoa ennen syyskokousta.

Johtokunnan jäsenyys vaatii sitoutumista ja pitkäjänteistä osallistumista johtokuntatyöhön. Johtokunta kokoustaa vuodesta riippuen noin 8-12 kertaa vuodessa. Lisäksi johtokuntalaisten odotetaan osallistuvan yhdistyksen kokouksiin sekä oman vastuualueensa toimikuntien kokouksiin.

Suomen Saunaseura on viime vuosien aikana muun muassa uudistanut tietojärjestelmiään, kotisivujaan sekä tehnyt työtä edessä siintävän LVISA-remontin valmisteluiden kanssa. Saunaseuralla on myös tehty työtä niin kahvion kuin Sauna-lehden kehittämisen eteen sekä terävöitetty Saunatalon käytäntöjä sekä toimintaa. Saunaseuran toiminta on monipuolista ja tehtävää löytyy jokaiselle johtokunnan jäsenelle.

Saunaseuralla on edessään muun muassa Saunatalon perusteellinen LVISA-remontti, johon Saunaseuran on hyvä varautua myös johtokuntatyössä. Lisäksi johtokunnasta on jäämässä pois juridiikan alan asiantuntija sekä viestintätoimikunnasta vastuussa oleva johtokunnan jäsen, tällaiselle osaamiselle Saunaseuralla on tarvetta.

Valiokunta kannustaa kaikkia johtokuntatyöstä ja johtokunnan puheenjohtajan tehtävästä kiinnostuneita jäseniä hakemaan johtokuntaan.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan aktiivisessa ryhmässä saunojien parhaaksi, pistä syksyn haku mieleen. Ilmoitamme haun avautumisesta uutiskirjeissämme sekä sivuillamme.

Lisätietoja eri osa-alueista saat parhaiten nykyiseltä johtokunnalta tai nimitysvaliokunnan puheenjohtajalta.

Löydät hakulomakkeen uutiskirjeestä

Muista viihtyisän saunomisen pelisäännöt
Saunatalon arki pyörii jäsentemme ympärillä. Saunaseura haluaa tarjota jokaiselle jäsenelle viihtyisän ja rauhoittavan saunomiskokemuksen. Tästä syystä Saunaseuralla ovat voimassa saunomisohjesääntö sekä Saunaseuran säännöt takaamaan jäsenillemme miellyttävän saunakokemuksen.

Saunaseuran johtokunta tahtoo nostaa esille muutamia pelisääntöjä Saunatalon palatessa kesäkaudelta normaaliin rytmiin.

  1. Sulje puhelin tai laita se äänettömälle ennen Saunataloon astumista

    2. Jätä kengät eteiseen.

    3. Noudata vierassääntöjä. Vieraita saa tuoda vain saunakulttuurin esittelemistarkoituksessa, ei vakinaisena saunakaverina.

    4. Saunat ovat työstä ja arjesta rauhoittumista varten. Äänekäs käytös löylytiloissa ei ole suotavaa. Löylytiloissa ei myöskään puhuta politiikkaa tai työasioita. Anna kanssasaunojille rauha löylytiloissa.

    5. Älä valtaa kahviota, vaan anna tilaa kun olet nautiskellut kahvion antimista.

    6. Muista jättää pyyhkeesi ja lauteisesi koreihin. Puristele ylimääräinen vesi lauteisesta ja pyyhkeestä ennen niiden koriin jättämistä.

Älä ole saunarauhaton.

Lauantai 26.8. jaettu lauantai
Miehet saunovat 12.00-16.30
Naiset saunovat 17.00-21.00

Suomen Saunaseuran avustushaku on auki
Suomen Saunaseura ry voi myöntää avustuksia hakemuksen perusteella. Avustuksia voidaan myöntää saunaan liittyvään tutkimukseen tai saunakulttuuria edistävään, yleisölle avoimeen tapahtumaan, kurssiin tms. Avustuksia ei myönnetä jatkuvaan tai jokavuotiseen toimintaan.

Avustukset on tarkoitettu saunakulttuurin edistämiseen ja saunatutkimukseen. Vuosittain jaetaan johtokunnan vuosittain päättämä summa.

Avustuksista päättää seuran johtokunta tutkimus– ja kulttuuritoimikunnan esityksen perusteella.

Voit hakea avustuksia sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://fi.surveymonkey.com/r/ss-avustushakemukset-syksy-2023

Lisätietoja avustuksista löydät osoitteesta https://sauna.fi/saunaseura/tutkimus-ja-kulttuuri/

Lisää luetavaa