Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirje 12/2023

Seuran uutisia, Tiedotteet, Uutiset

14.06.2023

1. Suomen Saunaseuran johtokuntahaku avautuu jälleen syksyllä
2. Kesän aukioloajat
3. Kesäkuun lauantait ovat jaettuja
4. Saunailmaston mittauksia Saunatalolla 21.6.2023

Suomen Saunaseuran johtokuntahaku avautuu jälleen syksyllä
Suomen Saunaseuran sääntöjen 6 pykälän mukaisesti:

”Seuran hallituksena toimii johtokunta, joka hoitaa Seuran asioita ja taloutta sekä johtaa toimintaa. Johtokuntaan kuuluvat Seuran syyskokouksen kahdeksi vuodeksi valitsema puheenjohtaja ja Seuran syyskokouksen kaksivuotiskaudeksi valitsemat kahdeksan-kymmenen jäsentä, joista vuoron mukaan eroaa vuosittain puolet tai lähinnä puolet. Puheenjohtaja ja johtokunnan jäsenet voidaan valita enintään kolmeksi perättäiseksi täydeksi kaksivuotiskaudeksi.”

Syyskokoukselle ehdotuksen valittavista henkilöistä tekee kevätkokouksen valitsema nimitysvaliokunta. Nimitysvaliokunta on vastuussa johtokuntaan halukkaiden hakijoiden läpikäymisestä ja haastatteluista hakemusten perusteella. Hakemusten vastaanotto johtokuntaan 2024 avautuu kuluvan vuoden elokuussa. Nimitysvaliokunta antaa ehdotuksensa valittavista henkilöistä vähintään kahta viikkoa ennen syyskokousta.

Johtokunnan jäsenyys vaatii sitoutumista ja pitkäjänteistä osallistumista johtokuntatyöhön. Johtokunta kokoustaa vuodesta riippuen noin 8-12 kertaa vuodessa. Lisäksi johtokuntalaisten odotetaan osallistuvan yhdistyksen kokouksiin sekä oman vastuualueensa toimikuntien kokouksiin.

Suomen Saunaseura on viime vuosien aikana muun muassa uudistanut tietojärjestelmiään, kotisivujaan sekä tehnyt työtä edessä siintävän LVISA-remontin valmisteluiden kanssa. Saunaseuralla on myös tehty työtä niin kahvion kuin Sauna-lehden kehittämisen eteen sekä terävöitetty Saunatalon käytäntöjä sekä toimintaa. Saunaseuran toiminta on monipuolista ja tehtävää löytyy jokaiselle johtokunnan jäsenelle.

Saunaseuralla on edessään muun muassa Saunatalon perusteellinen LVISA-remontti, johon Saunaseuran on hyvä varautua myös johtokuntatyössä. Lisäksi johtokunnasta on jäämässä pois juridiikan alan asiantuntija. Tällaiselle osaamiselle Saunaseuralla on tarvetta.

Valiokunta kannustaa kaikkia johtokuntatyöstä ja johtokunnan puheenjohtajan tehtävästä kiinnostuneita jäseniä hakemaan johtokuntaan.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan aktiivisessa ryhmässä saunojien parhaaksi, pistä syksyn haku mieleen. Ilmoitamme haun avautumisesta uutiskirjeissämme sekä sivuillamme.

Lisätietoja eri osa-alueista saat parhaiten nykyiseltä johtokunnalta tai nimitysvaliokunnan puheenjohtajalta.

Kesän aukioloajat
Saunatalo on avoinna juhannusaattoon saakka, jonka jälkeen Saunatalo on kiinni kaksi viikkoa 10.7. saakka.

Saunatalo on avoinna juhannusaattona 12.00-18.00

Saunatalo on avoinna 10.7. alkaen maanantaista perjantaihin kello 13.00-19.00 aina 11.8. saakka. Naiset saunovat maanantaisin ja torstaisin. Miehet saunovat tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kesäkaudella Saunatalolla on tarkoitus lepuuttaa aina kahta Saunatalon saunaa kerrallaan. Mobiilisauna lämpenee kesäkaudella maanantaista perjantaihin. Kahviossa on normaalia hieman suppeampi ruokavalikoima.

Perjantain vieraskielto on voimassa myös kesäkaudella samoin kuin muut vieraskäytännöt.

Kesäkuun lauantait ovat jaettuja
Kesäkuun lauantait ovat jaettuja.

Miehet saunovat 12.00-16.30
Naiset saunovat 17.00-21.00

Saunailmaston mittauksia Saunatalolla 21.6.2023
Miesten saunapäivänä keskiviikkona 21.06. Saunatalolla suoritetaan löylyhuoneissa saunailmanlaadun mittauksia. Mittaukset ovat käynnissä ovien avauduttua ja niiden oletetaan olevan ohi 17.00 mennessä.

Mittaukset eivät estä saunojen tavallista käyttöä ja saunojien toivotaan saunovan mittausten aikana kuten ennenkin. Tutkimuksen tavoite on tallentaa Vaskiniemen tavanomaisia saunomisoloja tällä vuosikymmenellä.

Mittaukset suoritetaan jokaisessa saunassa erikseen alle puolen tunnin ajan. Mittauksissa rekisteröidään saunan ilman hiilidioksidipitoisuutta, lämpötilaa ja ilmankosteutta. Mittauksista koituva häiriö minimoidaan ja mittausten tuloksista raportoidaan Sauna-lehden numerossa 3 tai 4/2023.

Tutkimuksen  toteuttaa seuran tuku toimikunnan jäsen Lassi Liikkanen (Saunologia) yhteistyössä Vaisalan tutkimus- ja kehitysyksikön asiantuntijan kanssa. Liikkanen sekä Vaisalan edustaja ovat paikalla toteuttamassa ja valvomassa mittausta päivän aikana. Lisätietoja voi pyytää ja palautetta antaa Liikkaselle sähköpostilla: lassi@saunologia.fi

Lisää luetavaa