Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomen Saunaseuran uutiskirje 11/2020

Uutisarkisto

25.08.2020

1. Suomen Saunaseura ry, Suomen Saunakulttuuri ry, Jämsän kaupunki ja Juokslahti Seura ry ovat solmineet kehittämissopimuksen
2. Suositus vierasmäärien vähentämisestä sekä muistutus isännän velvollisuuksista
3. Nuku yö ulkona Saunakylässä lauantaina 29.8.2020

Suomen Saunaseura ry, Suomen Saunakulttuuri ry, Jämsän kaupunki ja Juokslahti Seura ry ovat solmineet kehittämissopimuksen
Sopimuksella sovitaan Jämsän Kaupungin, Suomen Saunaseuran, Saunakulttuuri ry:n ja Juokslahden Kyläyhdistyksen kesken Saunakylän kehittämisestä kolmen vuoden ajaksi.

Suomen Saunaseura haluaa tukea Jämsän Saunakylän toimintaa, sillä se on loistava esimerkki periksiantamattomasta työstä suomalaisen saunakulttuuri säilyttämisestä. Jämsän Saunakylä ei ole vain pelkkä nähtävyys vaan paikka, jossa suomalaisen saunakulttuurin monipuolisuus tulee löylyjen kautta konkreettisesti tutuksi.

Saunaperinteiden vaaliminen, saunan tuntemuksen syventäminen ja saunomisen merkityksen korostaminen terveiden elämäntapojen ylläpitäjänä ovat osa Suomen Saunaseuran tarkoitusta. Tältäkin pohjalta Saunaseura haluaa olla mukana tukemassa ainutlaatuisen saunomiskokemuksen rakentamista ja sen esille tuomista kansallisesti ja kansainvälisesti.

Saunaseura sitoutuu avustamaan Saunakylän toimintaa vuosittain kolmen vuoden ajan 5000 euron suuruisella summalla. Rahallisen tuen lisäksi kaikki sopimustahot antavat tukea Saunakylän viestintään sekä toiminnan kehittämiseen verkostojensa ja oman asiantuntijuuden kautta.

Lisää tietoa Jämsän Saunakylästä muun muassa osoitteissa https://www.himosjamsa.fi/keski-suomi-saunamaakunta/ ja https://www.facebook.com/saunakyla

Suositus vierasmäärien vähentämisestä sekä muistutus isännän tai emännän velvollisuuksista
Korontatilanteen jatkuessa Suomen Saunaseura toivoo, että jäsenet pohtivat vieraiden tuomisen tarpeitaan. Vaikka tiedämmekin, että jäsenemme ottavat koronatilanteen vakavasti emme halua sattuvan tilannetta, jossa vieraiden mukana Saunatalolle saapuisi koronatartuntoja. Emme kuitenkaan kiellä vieraiden tuomista, koska uskomme että jäsenemme osaavat toimia tilanteen antamalla vakavuudella ja punnita milloin saunakulttuurin esittely on vieraille välttämätöntä.

Tahdomme kuitenkin muistuttaa, että isännät ja emännät ovat täysivertaisesti vastuussa vieraidensa käyttäytymisestä sekä siitä, että he eivät tuo mukanaan koronatartuntoja. Varmistakaa siis, että vieraanne ovat terveitä, eivät ole olleet tekemisissä koronatartuntoja saaneiden kanssa ja että he ovat pitäneet tarvittavat karanteenijaksot mahdollisten matkojen jälkeen.

Nuku yö ulkona Saunakylässä lauantaina 29.8.2020
Suomen Latu haastaa viidennen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 29.8.2020. Jämsän Saunakylä on ottanut haasteen vastaan ja kutsuu saunojen ystävät yöpymään ja saunomaan Juokslahteen.

Ota mukaan oma teltta tai muu makuutila. Yö saunakylässä tarkoittaa saunomista päivästä seuraavaan aamuun savusaunoissa sekä oheisohjelmaa sekä saunoihin että yhdessä oloon liittyen.

Yöpyminen ulkona sopii kaikenikäisille ja perheille. Jokainen telttakunta tai majoitusporukka saa oman paikkansa suurelta niittyalueelta, jonne sijoitetaan teltat riittävin välimatkoin. Ennakkoilmoittautumista toivotaan järjestelyiden avuksi näin korona-aikana. Saunakylässä on huomioitu koronatilanne tapahtuman järjestämisessä THL:n ohjeistuksen mukaan eri toiminnoissa, kuten ruokailussa , saunoissa  ja telttojen sekä istumapaikkojen sijoittelussa.

Saunakylässä on tarjolla myös illallinen ja aamiainen todella kohtuulliseen hintaan. Yöpyminen ei maksa mitään!  Korona-aikana ennakkoilmoittautuminen: suomen.saunakulttuuri@gmail.com tai Facebook-messengerin kautta: Saunakylä. Voit myös soittaa Suomen Saunakulttuuri ry:n puheenjohtaja Saija Silenille ilmoittaumisen puh. 044-5786762. Mahdollisista peruutuksista pitää ilmoittaa erityisesti ruokailun osalta. Saunakylään voi tulla pystyttämään telttoja jo päivällä, oman aikataulun mukaan.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/saunakyla