Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Suomalaiset sauna-aktiivit käynnistivät ”Sauna Unescoon” -projektin

Sauna Unescoon, Uutisarkisto

23.01.2018

Kuten moni saunan ystävä on jo kuullutkin, nimettiin saunominen marraskuussa 2017 Suomen Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Tähän kansalliseen luetteloon nimettiin myös 51 muuta kohdetta ja luettelosta löytyvät saunomisen lisäksi nyt esimerkiksi kynttilöiden vieminen hautausmaalle jouluaattona, jokamiehen oikeudet, pesäpallo ja laihialainen nuukuus.

Kuten uutisoimme viime vuoden marraskuussa, on tästä kansallisesta luettelosta mahdollista hakea myös Unescon aineettoman kulttuuriperinnön kansainvälisiin luetteloihin ja sinne pääseminen on nyt suomalaisen saunayhteisön tavoitteena. Viime viikon sunnuntaina 21.1.2018 järjestettiinkin Suomen Saunaseuran tiloissa Lauttasaaren Vaskiniemessä suomalaisten sauna-aktiivien keskustelutilaisuus, jossa yhdessä eri maakunnista tulevien saunatoimijoiden kesken polkaistiin käyntiin projekti Unescon luetteloihin pääsemiseksi.

Etsimme parhaillaan suomalaisia saunajärjestöjä tukemaan Sauna Unescoon -projektia ja liittymään projektin taustajoukkoihin. Mikäli haluat järjestösi kanssa tulla mukaan, ilmoita siitä projektikoordinaattorille (yhteystiedot alla). Lisäämme järjestösi projektin tukijoiden listaukseen, jonka näet myös saunominen-sivulta Elävän perinnön Wikiluettelosta.

Mikäli haluat muutenkin olla mukana projektin toteuttamisessa, olet lämpimästi tervetullut liittymään Sauna Unescoon -projektin tekijäporukkaan! Mukaan lähteminen ei vaadi sinulta muuta kuin innostuksen suomalaista saunaa ja saunomista kohtaan, joten halutessasi ota yhteyttä projektikoordinaattori Mari Paavolaan (mari.paavola(at)sauna.vanhat.fi, 050 5019 241) projektiin mukaan pääsemiseksi.

 

Sunnuntaina 21.1.2018 järjestettyyn keskustelutilaisuuteen osallistui saunatoimijoita ympäri Suomea.