Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Seuran syyskokous sujuvasti ja korona-turvallisesti

Uutisarkisto

05.11.2020

Saunaseuran puheenjohtaja Hannu Saintula totesi avauksessaan, että seura on selvinnyt korona-ajan haasteista hyvin. – Johtokunnan, henkilökunnan ja jäsenten yhteinen toive on pitää Saunatalo avoinna mahdollisimman normaalisti ottaen kuitenkin huomioon viranomaisten ja talouden asettamat ehdot. Näin olemme myös toimineet. Kiitos jäsenistölle saunaohjeiden hyvästä noudattamisesta sekä henkilöstölle joustosta ja ymmärryksestä.

– Seuran talous on hoidettu vuosikausia äärimmäisen hyvin ja nyt nämä puskurit kestävät koronan tuomia haasteita ainakin jonkin aikaa.

Saintula korosti viestinnän merkitystä näinä poikkeuksellisina aikoina. – Kehotan saunaveljiä ja -sisaria seuraamaan kaikkia seuran viestintäkanavia. Viestit eivät automaattisesti saavuta kaikkia jäseniä, joten jokaisella on oma vastuunsa ottaa selvää siitä, mitä saunatalolla tapahtuu ja kuinka tulee toimia.

– Seuran yleishyödyllinen rooli edellyttää yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa. Seuran on oltava keihään kärkenä edistämässä sauna-aatetta niin Suomessa kuin maailmalla. Yhteisössämme on voimaa, jonka avulla Saunaseura on vahva toimija nyt ja tulevaisuudessa, Saintula totesi.

Korona vaikutus pelättyä pienempi

Toiminnanjohtaja Janne Koskenniemi totesi katsauksessaan koronapandemian vaikuttaneen saunatalon kävijämääriin ja tätä kautta seuran talouteen. Seuran taloudellinen tulos jääkin tavoitteesta. –  Koronan vaikutukset ovat kuitenkin pessimistisimpiä arvioita pienemmät. Koronatartuntoja myös vähän. Kiitokset jäsenille siitä! Olemme myös panostaneet korona-aiheiseen tiedotukseen.

Jäsenistö antoikin kiitoksen uutiskirjeistä, sähköposteista ja tekstiviesteistä. – Jatkakaa samaan tapaan, kuului kehotus yleisön joukosta.

Koskenniemi nosti esiin myös sen, että johtokunnan ja toiminnanjohtajan yhteistyöllä saunatalon häiriötapauksiin on puututtu aiempaan tiukemmin. Tämäkin sai kiitosta osanottajilta.

Johtokuntaan kymmenen jäsentä

Seuran kevätkokous valitsi nimitysvaliokunnan jäseniksi Hannu Alasen, Ben Grassin, Seppo Järvisen, Ritva-Liisa Luomarannan ja Kaj Lännenpään, joista Grassa toimi valiokunnan puheenjohtajana. –  Erovuoroisten lisäksi johtokunnan jäseniksi halukkaita ilmoittautui 11 hakijaa. Nimitysvaliokunta haastatteli hakijat ja he kaikki olivat erittäin korkeatasoisia. Toivonkin, että heidän asiantuntemustaan voitaisiin käyttää toimikuntien työskentelyssä, Grass totesi.

Syyskokous hyväksyi nimitysvaliokunnan ehdotuksen johtokunnan jäsenmäärän nostamisesta nykyisestä yhdeksästä kymmeneen. Uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Helena Tammi ja Antti Hermunen. Jarmo Lehtolalle tuli kuusi vuotta täyteen johtokunnan jäsenenä eli hänen oli jätettävä paikkansa. Muut erovuoroiset eli Heikki Hirvonen, Risto Pitkänen ja Hannu Laine valittiin uudelleen. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Hannu Saintula ja muina jäseninä Tiina Kaskiaro, Raine Luomanen, Raine Laurikainen, Ritva Ohmeroluoma ja Antti Säiläkivi.