Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

10 €

Vieras jäsenen seurassa

20 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

5 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

100€

3 kk:n kortti - miehet

250 €

3 kk:n kortti - naiset

100 €

koko vuoden kortti - miehet

580 €

koko vuoden kortti - naiset

230 €

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Seuran myöntämien avustusten saajat syksyllä 2018 päätetty

Uutisarkisto

13.12.2018


Suomen Saunaseura ry myöntää avustuksia saunaan liittyvään tutkimukseen tai saunakulttuuria edistävään tapahtumaan, kurssiin tai vastaavaan. Vuosittain jaetaan johtokunnan vuosittain päättämä summa ja jaettavista avustuksista päättää seuran johtokunta tutkimus– ja kulttuuritoimikunnan esityksen perusteella.

Suomen Saunaseuran johtokunta on kokouksessaan 9 / 2018 päättänyt myöntää avustuksia seuraaville tahoille:

Tutkimus ”Kestävyys- ja voimaharjoittelu yhdistettynä saunomiseen sekä palautuminen” (Professori Keijo Häkkisen tutkimusryhmä): 6500 euroa

Avustusta käytetään tutkimuksen analyysi- ja tutkimustulosten jatkokäsittelyvaiheeseen, joka toteutetaan vuoden 2019 ja/tai 2020 aikana. Tutkimus lisää arvokasta tietoa liikunnan ja saunomisen optimaalisesta yhdistämisestä edistämällä samalla huomattavassa määrin saunakulttuuria.

Suomalaisen saunan rakentaminen partiolaisten maailmanjamboreelle (Suomen Partiolaiset): 2500 euroa

Maailmanjamboree järjestetään Virginiassa, Yhdysvalloissa, 22.7.-2.8.2019 ja jamboreelle rakennetaan suomalainen sauna. Apuraha turvaa neljän saunan rakentamisen leirille. Apuraha käytetään saunojen rakennustarpeiden hankkimiseen ja saunakulttuurista kertovien painotuotteiden painattamiseen.

Pro gradu -työ ”Finnish Sauna Diplomacy as an Example of the Material Culture of Diplomacy” (Satumaari Ventelä): 1000 euroa

Tässä kvalitatiivisessa tutkimuksessa saunaa tarkastellaan erityislaatuisena diplomaattisen kohtaamisen tilana ja sen merkitystä diplomaattien kohtaamiselle asettamien tavoitteiden onnistumisessa. Aineiston keruu tapahtuu suomalaisia saunadiplomatiaa harjoittaneita diplomaatteja ja rauhavälittäjiä haastattelemalla. Gradu tehdään Tampereen yliopiston kofliktin- ja rauhantutkimuksen oppiaineeseen (Master’s Degree Programme in Peace, Mediation and Conflict Research).

Aiempina vuosina avustuksia on jaettu muun muassa sauna-aiheisen valokuvanäyttelyn toteuttamiseen, saunakulttuuria käsittelevän pro gradu -työn tukemiseen, saunan terveysvaikutusten tutkimiseen ja saunatapahtumien järjestämiseen. Tutustu kaikkiin avustusten saajiin täältä.