Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Saunominen Elävän perinnön kansalliseen luetteloon

Uutisarkisto

24.11.2017

Saunominen on nimetty Opetus- ja kulttuuriministeriön torstaina 23. marraskuuta tekemällä päätöksellä suomalaiseen Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Tähän kansalliseen luetteloon nimettiin yhteensä 52 kohdetta ja saunomisen lisäksi siltä löytyvät nyt esimerkiksi kynttilöiden vieminen hautausmaalle jouluaattona, jokamiehen oikeudet, pesäpallo ja laihialainen nuukuus.

Kansallisesta luettelosta on mahdollista myöhemmin hakea myös Unescon aineettoman kulttuuriperinnön kansainvälisiin luetteloihin ja saunomisen lisääminen sinne on myös Suomen Saunaseuran tavoitteena. Lopullisen päätöksen Unescoon lähtevistä ehdotuksista tekee Opetus- ja kulttuuriministeriö Museoviraston ja aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijaryhmän esityksestä.

Suomen Saunaseuran johtokunnan puheenjohtaja Tuomas M. S. Lehtonen iloitsee tapahtuneesta ja suunnittelee jo tulevaa. ”Saunomisen nimeäminen kansalliseen luetteloon on upea asia suomalaiselle saunakulttuurille ja nyt on tärkeää koota suomalaiset saunatoimijat yhteen, jotta voimme yhdessä edistää saunomisen mahdollisuutta tulla aikanaan lisätyksi myös Unescon kansainväliseen luetteloon. Aiommekin tammikuussa kutsua saunatoimijat pohtimaan askelmerkkejä mahdollisen Unesco-hankkeen toteutukselle.”

Kulttuuriperinnön luettelointi on osa Suomen vuonna 2013 allekirjoittaman Unescon yleissopimuksen kansallista toteutusta ja tässä sopimuksessa Suomi on sitoutunut aineettoman kulttuuriperinnön suojelemiseen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Suomen Saunaseura haluaa olla mukana tässä tärkeässä työssä ja sitoutuu edistämään suomalaisen saunan ja saunomisen asiaa osana Unescon kansainväliselle listalle hakemista.

Suomen Saunaseura ry on vuonna 1937 perustettu aatteellinen yhdistys. Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta. Saunaseura jakaa tietoa suomalaisesta saunasta ja saunomisesta myös kansainvälisesti.

 

Lisätietoja:

Suomen Saunaseuran vt toiminnanjohtaja Jussi Nuortimo, jussi.nuortimo@sauna.vanhat.fi, 050 371 8178