Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Pääkirjoitus: Saunasta voimaa tulevaan

Sauna-lehden artikkelit

08.06.2022

Sauna on hyvä ja terveellinen tapa rentoutua ja hengähtää hetken. Kun hoitaa itseään, jaksaa myös auttaa toisia, kirjoittaa Sauna-lehden päätoimittaja.

Viimeiset kaksi vuotta ovat koetelleet meitä kaikkia niin fyysisesti kuin henkisestikin. Nyt kun korona on ainakin hetkeksi helpottanut, Ukrainan sota synkentää mieliä ja luo epävarmuuden varjoja tulevaisuuteen. Kaikesta huolimatta kesä tulee tänäkin vuonna ja omalta osaltaan tekee elämästä hetkeksi kevyempää ja vaivattomampaa.

Kesän myötä monen elämään tulee myös mökkeily ja saunominen. Saunominen onkin hyvä ja terveellinen tapa rentoutua ja hengähtää hetken. Ei ole väärin nautiskella, vaikka olosuhteet ovat monella tapaa haastavat. Kun hoitaa itseään, jaksaa myös auttaa toisia.

Saunajärjestöt ja -toimijat kautta Euroopan ovat lähteneet auttamaan Ukrainasta pakenevia ihmisiä tarjoamalla heille ilmaisia saunahetkiä ja saunahoitoja. Kansainvälinen Saunaliitto ISA on vienyt telttasaunan kriisialueelle. Sauna ei sotaa poista, mutta se voi antaa edes pienen hengähdyksen sotaa pakeneville. 

Lue lisää Sauna Aidista.

Saunan merkitystä ei tule väheksyä kriisin hoidossa. Emeritusprofessori Pentti Tuohimaa pohtii lehtemme sivulla 52 saunomisen terveysvaikutuksia laajemmasta näkökulmasta. Saunasta ja terveydestä puhuttaessa, puhutaan yleensä verenpaineesta ja sykkeestä, mutta saunalla on vaikutusta myös mielialaan. Sen lisäksi saunan vaikutus yhteisöllisyyteen on merkittävä, unohtamatta hengellistä näkökulmaa. Onhan sauna ollut aina pyhä paikka.  

Pitkästä aikaa Suomen kesässä tapahtuu saunan ympärillä. Suomalaisen saunan päivää juhlitaan jälleen 11. kesäkuuta. Rajaportin saunalla Tampereella luetaan Saunarauhan julistus (löydät sen myös lehtemme sivulta 72). Samalla Rajaportilta starttaa Löylyvesimaraton, jossa suomalainen löylyvesi lähtee kohti Saksaa, kunnes saapuu lokakuussa Stuttgartiin, jossa kokoonnutaan Kansainvälisen Saunakongressin merkeissä.

Tällä viikolla Sauna from Finland kokosi sauna-alan yritykset ja toimijat World Sauna Forumiin.

Suomen Saunaseura palkitsee jälleen saunomisen asiaa edistäneen henkilön tai yrityksen Löylynhenki-palkinnolla. Jämsän Saunakylässä saunotaan taas talven jälkeen ja maamme yleisissä saunoissa kokoontuu viikoittain innokkaita saunojia. 

Saunakesän kruunaa kuitenkin juhannussauna, jonka merkitys lienee yhtä tärkeä kuin joulusaunan. Juhannus juhlistaa kesää, valoa ja luonnon heräämistä.

Missä ikinä juhannuksena saunotkin, talleta sen rauha, rentous ja ilo sisääsi. Mitä useammin toistat sen kesän aikana, sitä valmiimpi olet syksyn haasteisiin.

Karoliina Saarnikko
Päätoimittaja

Lisää luettavaa

Sauna-lehti 2/2022