Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Saunaseuran keväällä myöntämät avustukset

Uutisarkisto

27.05.2020

Saunaseuran johtokunta myönsi toukokuun kokouksessaan avustusta neljälle hakijalle Tutkimus- ja kulttuuritoimikunnan esityksen mukaisesti.

Valokuvaaja Hannu Pakariselle myönnettiin 1 500 euron apuraha Savusaunojat -valokuvasarjan näyttelyvedosten tekemiseen. Hannu Pakarinen on valokuvannut muotokuvia savusaunojista ja savusaunakulttuuria eri puolilla Suomea liittyen Saunaseuran kartoitukseen satavuotiaista savusaunoista.

Terhi Ruudulle myönnettiin 2 500 euroa Hoitava Sauna –kirjan kirjoittamiseen. Valmis kirja tulee sisältämään 40–50 helppoa reseptiä itsehoitoon saunassa ja tietoa suomalaisesta terveysvaikutteisesta saunakulttuurista. Kustannussopimus on tehty Tammen kanssa ja kirja ilmestyy ensi helmikuussa.

Minna Mäkipäälle myönnettiin Saunasankarit-lastenkirjan kuvitustyöhön 2 500 euroa. Saunasankarit-kirja on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja se kertoo tarinan ja lorujen muodossa saunomistavoista. Kirja on kokonaan kuvitettu, kovakantinen ja 28-sivuinen. Kirja on jo ilmestynyt Aviadorin kustantamana.

Elina Vallakselle myönnettiin 2 700 euroa työskentelyapurahaa vastotusta käsittelevän opaskirjan suomentamiseksi. Ivan Ivakinin kirjanen on käytännöllinen opaskirja lukijalle, joka haluaa ilahduttaa saunaseuralaistansa vastotuksen jaloin menoin. Lisäksi Ivakin neuvoo, miten koostaa omia vastotusohjelmia kirjasessa esiteltyjen liikkeiden ja toimintojen pohjalta.

Avustusten summa on yhteensä 9 200 euroa. Määräajassa seuralle saapui seitsemän avustushakemusta.  Avustusten myöntämisen kriteerit ja seuraavien avustushakemusten toimittamisen aikataulu sekä ohjeet löytyvät seuran verkkosivulta.

Saunasankarit-kirjan kuvitusta