Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Saunaseuralaisia Merisotakoulun saunassa

Uutisarkisto

09.06.2019

Suomalaisen Saunan päivän aattoiltana Merisotakoulun saunassa oli runsaat 80 saunaseuralaista. Sulassa sovussa saunottiin kolmen tunnin aikana, ainoastaan hetkittäin löylyhuone oli melkoisen täynnä. Vilvoittavien vetten äärellä ja hyvässä saunasäässä ensikertalaisetkin pääsivät kokemaan ainutlaatuisen maailman.

Merisotakoulun saunarakennus valmistui Suomenlinnan Pikku Mustasaarelle vuonna 1904. Siitä suunniteltiin alun perin kaksikerroksinen höyrytoiminen sauna ja pesula, kustannussyistä suunnitelmaa ei kuitenkaan toteutettu täydessä laajuudessaan. Vasta vuonna 1929 sauna muutettiin nykyiseen muotoonsa eli isolla kiukaalla toimivaksi komppaniasaunaksi. Aikaisemmin tilassa ei ollut laisinkaan kiuasta, vaan lämpö johdettiin sinne höyrykattilan kautta.
Löylyhuoneen pinta-ala on 65 neliötä ja korkeuskin viisi metriä. Saunaan mahtuu helposti sata henkilöä ja enimmillään siellä on ollut 180 saunojaa. Kiukaan lämmitysmassa on useita tonneja ja yhteen lämmityskertaan kuluu koivuhalkoja noin 0,5 kuutiota. Aikaa kiukaan lämmittämiseen pitää varata neljä tuntia.

Teksti ja kuvat: Jarmo Lehtola

Tikusta asiaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaatimaton ovi vie ainutlaatuiseen saunaan ja maailman suurimman puulämmitteisen saunan tunnelmaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiukaan luukku aukeaa kahden metrin korkeudelle. Löylyhuoneessa löytyy monta eri tasoa ja ylimmällä lauteella voi hyvin kulkea pystypäin. Löylyä ei luoda tässä saunassa kiukaalle – siihen tarkoitukseen on ylälauteelta operoitava vesihana.