Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Saunaennätys takaisin Suomen nimiin

Uutisarkisto

20.11.2019

Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019. Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Suomenlinnassa Merisotakoulun saunassa järjestetty Guinnessin ennätyksen tavoittelu onnistui, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Guinnessin maailmanennätystuomari oli valvomassa tapahtuman kulkua.

Haaga-Helian opiskelijat saavuttivat saunaennätyksen 76 eri kansallisuudella jo vuonna 2009. Ennätys kuitenkin rikottiin Kiinassa, ja nyt opiskelijat palauttivat sen takaisin Suomeen.

Täpärästi viimeiseen asti

Lehtori Kevin Gore Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta sanoo, että ollut mikään itsestäänselvyys saada kasaan tarvittavat kansallisuudet.

– Kun nettisivu avattiin, 70 kansallisuutta ilmoittautui melkein heti. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että ilmoittautunut henkilö todella saapuisi paikalle. Joukossa oli myös ”feikki”-ilmoittautumisia, jotka todettiin varmasti epätosiksi soittamalla.

– Noin viikko ennen ennätystä puuttui vielä 25 kansallisuutta, etupäässä niistä maista, joissa sauna tunnetaan huonommin kulttuuriperinteenä kuten Afrikassa ja Lähi-idässä. Päämäärää lähestyessä kaikki järjestäjät ja muut tavalla tai toisella mukana olevat tekivät parhaansa saadakseen lisää osallistujia mukaan. Meillä piti olla myös varahenkilöitä, jos ilmoittautumisensa vahvistanut henkilö ei saapuisikaan paikalle.

 Ei suinkaan ollut näitä backuppeja joka maasta.

– Olimme siis epävarmoja uudesta ennätyksestäihan loppuun asti, Kevin Gore kertoo.

Eri kansallisuuksien yhteinen saunajuhla

World Sauna Challenge -tapahtuman yhtenä tarkoituksena oli myös edistää monikulttuurista yhteistyötä. Saunominen on arvokasta perinnettä, jonka avulla voidaan purkaa kommunikaation esteitä yhteen kokoontumalla. Tapahtumassa syntyi lukemattomia eri kulttuurien välisiä merkityksellisiä keskusteluja, ja osallistuminen tulee varmasti olemaan monille osallistujille yksi merkityksellisimmistä kokemuksista Suomessa oleskelun aikana.

–  Ottaen huomioon, että tapahtuma järjestettiin 40 opiskelijan voimin vajaassa kuukaudessa, vastoinkäymisiä tietysti syntyi, mutta ylivoimainen tunnelma oli iloinen, jännittynyt ja eri kansallisuuksien juhla, Kevin Gore toteaa.

Tapahtuman päätukijoina Haaga-Helian lisäksi olivat Sokos Hotels ja Harvia.