Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

”Sauna on vapaa” laittaa saunat seilaamaan Näsijärvellä

Uutisarkisto

22.07.2019

– Hulluja nuo suomalaiset, saunovat ja vielä seilaavat samaan aikaan.

Näin tuumataan pian Suomen Saunapääkaupungissa Tampereella, jossa järjestetään 27.7. seilaavien saunojen regatta. Puuhamiehinä ovat olleet kaksi saunaan innostunutta kaverusta Pekka Peltonen ja Tuomas Koskinen.

– Tarinan alkuhan oli se, että minulla oli tikut ja Tuomaksella bensa. Ja yhteisöllisyys on Teiskon ja teiskolaisten suurin voimavara. Tehdään eikä vaan meinata, Pekka kertoo.

Regatalla pyritään kiinnittämään huomiota vesiensuojeluun. – Ilman puhdasta vettä ei ole järvimatkailua – eikä muuten elämääkään, Pekka toteaa. Lautoilla on septijärjestelmät, ne on katsastettu ja turvallisiksi todettu.
– Tämä on seilaavien saunojen regatta. Kaikki vesikulkuneuvot, joissa on asiallinen sauna, ovat tervetulleita. Ehkä kymmenen saunalauttaa on regatassa vesillä. Sääennuste lupaa hyvää, suorastaan hellettä. Me lupaamme laatuisia löylyjä ja Näsijärvi on puhdas järvi, jonne kelpaa pulahtaa.

– Me olemme haastaneet kaikki tamperelaiset pukeutumaan koko saunapäivän uikkareihin, kylpytakkiin, saunalakkiin, pyyhe kaulalle ja vihta kainaloon heti aamusta. Saunapääkaupungissa saunahype näkyy monella tavalla, jotka toivottavasti tuovat iloa ja mukavaa fiilistä kesään. Saunapäivänä pääsee Nyssellä eli onnikalla eli linja-autolla kylpytakissa ilmaiseksi, Pekka kertoo.
Saunaregatan päätteeksi palkitaan Teiskon vanhimmat saunat Lapinniemessä kylpytakkibileissä.

Hiedanrannasta seilaamaan

Saunaregatan osallistujia pyydetään kokoontumaan Hiedanrannassa kello 10.00.

– Hiedanranta on tulevaisuuden matkakohteita. Vanhan tehdasalueen keskelle on tehty esiintymislava, ja sielläkin on sauna! Kun tulee Möljälle pukukoodia (uimapuku, kylpytakki, sauahattu) noudattaen ja maksaa saunamaksuna viisi euroa, niin nopeimmat ehtivät tutustumaan lauttoihin ja pääsevät saunaan.

– Sauna- aikaa on ”sopivasti”. Siitä letkana ohi Uittotunnelin kahvilan, jonka laiturilta näkee hyvin. Yksi lautta tulee kierroksen jälkeen laituriin ja siinä pääsee saunomaan. Lautan kippari pitää jöötä.

Yksi lautoista on Koukkuniemen vanhainkodin laiturissa, jossa mummoja ja pappojakin toivottavasti pääsee lautalle saunomaan. Siellä Kontukoti valmistelee omaa osuuttaan saunapäivään.

Regattaa voi seurata Pyynikiltä, Pispalasta ja kaikkialta, missä Nässy näkyy.

– Putputellaan ohi Särkänniemen huvipuiston, Mustanlahden sataman kohti Lapinniemeä ja koukataan vielä Koukkuniemeen ja sitten palaillaan satamiin valmistautumaan Holiday Club Lapinniemen kylpylän bileisiin terassille klo 16.00–18.00. Paikkoja on rajoitetusti, ja keli suosii…

Lisätietoja saunaregatta.fi