Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Sauna Brothers seikkailee: Matka Norjaan Jäämerelle saunomaan

Sauna-lehden artikkelit

02.05.2022

Jäämeren Sauna Norjassa

Tänä vuonna seuraamme Sauna-lehdessä Sauna Brothersin saunaseikkailuja ympäri maailman. Sauna Brothers koostuu Suomen Saunaseuran jäsenistä, jotka ovat innokkaita saunojia ja tekevät vierailuja uusiin ja erilaisiin saunakohteisiin säännöllisesti.

Teksti ja kuvat: Sauna Brothers

Sauna Brothersiksi nimetty aktiivinen ryhmä on vieraillut vuosien varrella useissa saunakohteissa Suomessa, Euroopassa ja Pietarin monissa banjoissa.

Monivuotinen unelma saunomisesta jäämeren rannalla Norjan Pykeijassa toteutettiin lokakuun lopussa 2021. Pikku-Suomenakin tunnettu pieni Pykeijan kylä sijaitsee Norjassa Varangin vuonon rannalla. Suurin osa kylän asukkaista on suomalaisten jälkeläisiä. Suomalaiset asuttivat kylää jo 1700-luvulla ja pääelinkeinona heillä on tänä päivänä matkailu ja kuningasravun kalastus.

Pykeijassa sijaitsevaa Jäämeren Saunaa pitää viidennenpolven suomalaistaustainen Elsa Haldorsen. Elsa otti seurueemme vastaan ystävällisesti ja puhuen hieman murtaen suomea.

Puulämmitteinen ja ulospäinlämmitettävä sauna seisoi Jäämeren rannassa. Sauna tarjosi hyvän löylynautinnon, pienen lisälämmityksen jälkeen. Maisemat jäämeren lahdella olivat päätä huimaavat ja matkaa 0-asteiseen mereen oli noin 100 metriä.

Jäämeren Sauna
Rantasauna muistuttaa perinteistä suomalaista mökkisaunaa.

Saunan yhteydessä on myös vuokrattavia mökkejä ja kylästä löytyy paikkoja asuntoautoille. Me yövyimme kuitenkin Norjan puolella Kirknesin Scandic-hotellissa, jolle erityismaininta laadukkaasta aamiaistarjoilusta.

Takaisintulomatkalla seurueemme piipahti Kiilopään savusaunalle, mutta ikävä kyllä kohteessa oli remontti menossa emmekä päässeet tutustumaan paikkaan tarkemmin. Tutustumme Kiilopäähän siis toiste.

Sauna Brothers seikkailee jälleen seuraavassa numerossa!

Lisää luettavaa