Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Palonalku muuttaa Louhen eli ”kolmosen” lämmitystapaa

Yleinen

17.04.2012

Vaskiniemen Saunatalon savusauna Louhen eli kuumimman ”Kolmosen” lämmitystapaa muutetaan. Saunan peruslämpö pysyy suunnilleen samoissa kuin aiemminkin mutta lämmityksen aikaisia lämpötiloja tullaan laskemaan turvallisemmalle tasolle. Palonalun jäljistä korjatussa saunassa kokeillaan lähiaikoina eri lämmityslämpöjä sellaisen tason saavuttamiseksi, jossa sauna on turvallinen eikä vaaraa kärähtämisille ole.

Kolmosen Kiirastorstaina alkanut palon alku johtui yli 160 asteen nousseesta palokaasujen virtauslämpötilasta ja saunan rakenteiden väsymisestä. Liika lämpö aiheuttaa eroosion, joka ajan myötä heikentää rakenteita. Katon ja seinän välisellä alueella, kiukaan yläpuolella, pääsi muodostumaan nokihiukkasille palokanava, jossa kuumat palokaasut  sytyttivät nokipalon eristevillojen väleissä. Nokipalo ylsi hirsiseinään saakka ja seinä alkoi kyteä. Kytemisestä aiheutunut kitkerä savu ja "väärästä" paikasta esiintunkeutunut savukiekura havaittiin onneksi ajoissa ja ripeän sammuttamisen ja asianmukaisen yöhön asti jatkuneen jälkisammutuksen takia palo ei päässyt valloilleen.

Kolmosen palon jäljet korjattiin viikossa ja samalla myös lauteet uusittiin. Lauantaina 14.4. uusitussa kolmosessa kylpi perinteisten kolmoslaisten lisäksi koko joukko uusia saunojia.