Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Onko kova fyysinen harjoitus ja saunominen hyvä yhdistelmä?

Uutisarkisto

18.10.2019

Jyväskylän yliopistossa suoritetun tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisia välittömiä vaikutuksia kovalla yksittäisellä fyysisellä harjoituskerralla ja harjoituksen jälkeisellä puolen tunnin saunomisella on maksimaaliseen suorituskykyyn, veren hormonitasoihin ja verenpaineeseen.

Tutkimustulosten mukaan näyttäisikin, että kestävyystyyppisen fyysisen harjoituksen ja saunomisen yhdistäminen olisi suositeltavaa. Yhdistelmä on kova kuormitus hermolihasjärjestelmän suorituskyvylle, mutta sen aikaansaamat positiiviset vaikutukset verenpaineeseen näyttävät erittäin lupaavilta.

Kuntoilijoita on kuitenkin muistutettava, että kyseisen kaltaisia positiivisia vaikutuksia aikaansaadakseen on saunomista edeltävän kestävyysharjoituksen oltava reilusti sykettä nostavaa intensiivistä kestävyyskuormitusta. Tätä asiaa ei siis välttämättä esim. kevyt kävelylenkki saa aikaan.

Lue tutkijat Keijo Häkkisen, Joonas Rissasen, Jari Laukkasen ja Arja Häkkisen Sauna-lehdelle kirjoittama mielenkiintoinen artikkeli tästä linkistä.