Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Onko kiire tai paineita? Mene saunaan!

Uutisarkisto

09.10.2019

Saara Sahlström edustaa seuran jäsenyyttä jo useammassa sukupolvessa. – Jo isoisäni oli jäsen ja nyt ovat sekä äitini että isäni. Lapsena kävin täällä äitini kanssa ja kun aika tuli, liityin nuorisojäseneksi. Sittemmin elämä vei pois pääkaupunkiseudulta ja Suomesta. Muutin jokunen vuosi sitten takaisin Helsinkiin ja asumaan Lauttasaareen. Sen jälkeen olen taas käynyt Saunaseuralla lähes viikoittain.

Saara toimii media-alalla ja arki on vähintäänkin hetkistä. –  Lähes minuutteihin perustuvat aikataulu-exelit eivät tänne kuulu. Kännykkä jää pukukoppiin, eikä minun tarvitse olla koko ajan tavoitettavissa. Pukeutuessaan ja saunalta pois lähtiessään on ihana huomata, miten on taas unohtanut arjen paineet, Saara sanoo.

Saara sanoo, että Vaskiniemen saunoissa parasta hänelle on niiden tarjoama rauha.

– Lauteilla saa olla ihan hiljakseen, miettiä omia juttujaan, hengittää saunan tuoksuja ja katsella ympärilleen. Tai sitten voi ottaa osaa keskusteluun tai kuunnella muiden tarinoita. Ihan mikä mun oma fiilis on.

Saara oli muutama vuosi sitten Saunaseuran viestintätoimikunnan jäsen reilun vuoden ajan. – Sauna ja rauhoittuminen olivat olleet minulle aika olennaisia seuran jäsenyyden kannalta. Kuitenkin tuon luottamustoimen myötä havahduin siihen, miten tärkeää työtä Suomen Saunaseura tekee saunakulttuurin ja suomalaisuuden vaalimiseksi.

– Minusta on tärkeää, että seuran arvoista ja tavoitteista pidetään kiinni. Tuntuu, että viime aikoina tänne on tullut aika paljon uutta väkeä. On tärkeää pitää huolta siitä, että myös uusille jäsenille opetetaan sekä toimintatavat saunassa, seuran toimintaa laajemminkin että saunomisen perinteet, Saara sanoo.

Lue Saaran koko haastattelu tästä linkistä