Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Miksei kukaan ole digitalisoinut saunaa?

Uutisarkisto

22.06.2020

Mielikuvittele itseäsi lempisaunassasi. Yhdistä samaan yhteyteen digitaalisuus. Kuulen jo hampaiden kirskunnan. Sauna ja digitaalisuus ovat parhaimmillaan sosiaalisessa mediassa julkaistuja fiilistelyjä. Onko sen pakko olla vain sitä?

Me suomalaiset olemme erinomaisia digitalisoimaan asioita. En esitä perinteisiä onnistumisiamme – kännykät, verotus tai mobiilipelit, vaan toisenlaisia onnistumisia. Parhautta olemme osoittaneet muun muassa grillaamisessa, sormuksissa ja ruokahävikissä. Esimerkiksi grillaamisen digitalisaatiossa korkealle arvostettu tuote on Meater, joka on maailman paras langaton paistivahti. Kaikkien huulilla oleva Oura on vuorostaan maailman paras älysormus. Samoin Biovaaka-järjestelmä on maailman paras ruokahävikin seurantatyökalu. Ja nämä kaikki ovat suomalaisten keksimiä tuotteita.

Alhaisimmista alhaisimmalla oksalla roikkuva hedelmä on sauna eikä kukaan ole digitalisoinut sitä. Saunan ja digitaalisuuden yhdistäviä kaupallisia tuotteita on niin vähän, että ei niitä riitä luetteloitavaksi. Datafriikeille voisimme kehittää Sauna-rannekkeen, joka kerää datan saunahuoneen lämpötiloista ja kosteudesta, henkilön sykkeestä tai vaikkapa meren lämpötilasta. Saisit tallennettua saunakokemuksesi. Voisimme uusien saunojen rakentamisessa hyödyntää data- ja jakamistaloutta. Esimerkiksi taloyhtiön saunojen puhtautta sekä käyttöä voisimme hallinnoida helposti IoT-sovellusten kautta (Internet of Things). Tai hei – miten olisi palvelu, joka kertoo missä on parhaat saunat. Sinäkin keksit nopeasti asioita, joilla digitalisaatiota voisi hyödyntää saunassa.

Vaihtoehtoja on paljon ja nopeita poimintoja löytyy niin rakennusteollisuuden, käyttäjäkokemuksen kuin ekologisuuden puolelta. Me voisimme olla se taho, joka käynnistäisi saunakokemuksen ja erityisesti saunakulttuurin digitalisaation. Pitäisikö meidän Saunaseurana järjestää sauna-hackathon? Tai voisimmeko perustaa rahaston, jolla investoidaan saunastartupeihin? Kuka haluaisi ryhtyä digitalisoimaan saunaa minun kanssani? Ryhdytään yhdessä digitalisoimaan maailman parasta suomalaista innovaatiota – saunaa.

Mikko Mattinen, Saunaseuran viestintätoimikunnan jäsen

P.S. Laita viestiä, jos kiinnostaa: mikko.mattinen@icloud.com

Mikko Mattinen, Saunaseuran viestintätoimikunnan jäsen – kuva: Henni Hyvärinen

Haluatko kirjoittaa oman blogisi? Aihe on vapaa, kunhan se vain jotenkin liittyy saunaan tai saunomiseen. Lähetä noin 3 000 merkin pituinen teksti sähköpostilla osoitteeseen lehti@sauna.vanhat.fi. Toimitus julkaisee ja editoi tekstejä harkintansa mukaan. Blogi voidaan julkaista myös seuran verkkosivuilla.