Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Löylynhenki-palkinto saunadiplomatialle

Yleinen

17.04.2012

Suomen Saunaseura antoi vuoden 2011 Löylynhenki-palkinnon saunadiplomatialle ja saunadiplomaateille maanantaina 13.6., suomalaisen saunan päivän kunniaksi. Kunnian monen puolesta vastaanotti saunadiplomatia-aatteen henkilöitymänä ulkoasiainministeriön korkein virkamies, valtiosihteeri ja kansliapäällikkö Pertti Torstila, jonka ansioihin kuuluu myös Saunaseuran jäsenyys.

Löylynhenki-palkinto on hieno tunnustus ulkoministeriölle, varsinkin kun se tulee kaikkein asiantuntevimmalta taholta, toteaa Torstila.

Sauna on kiinteä osa suomalaista diplomatiaa kaikkialla maailmassa. Se kuuluu Suomi-brändiin ja sitä on hyödynnetty niin poliittisessa kuin kaupallisessakin päätöksenteoksessa monen vuosikymmenen ajan. Lähes kaikissa 99 Suomen lähetystössä on saunat, joissa hoidetaan suhteita paikallisiin vaikuttajiin. Sauna on ihanteellinen paikka ystävyyden rakentamiseen, sopimusten tekemään ja rauhanrakentamiseen. Suosittelemme sitä muillekin, Torstila sanoi.

Saunaseuran perinteinen tunnustuspalkinto

Saunaseuran puheenjohtaja, rakennusneuvos Puheenjohtaja Ben Grass totesi Löylynhenki-palkinnon olevan oleellinen osa Saunaseuran sauna-aatteen ylläpitämisen muotoja. Tämänvuotisen palkinnon saajia puheenjohtaja perusteli sillä, että palkinnon saajat ovat esimerkillisellä tavalla toteuttaneet palkinnon saannin edellytyksiä. Palkinto on myönnetty vuodesta 1988 teolle, tekijälle tai ilmiölle, jotka edistävät suomalaista saunakulttuuria. Tunnustus, jonka nimi oli aikaisemmin Samuli-palkinto kuulun kansatieteilijämme Samuli Paulaharjun mukaan, on luovutettu vuodesta 1988. Palkinto on myönnetty saunakulttuuria edistävälle teolle, tekijälle tai ilmiölle.

Palkinnon ovat saaneet muun muassa UKK-Instituutti saunomisen terveellisyystutkimuksistaan, professori Erkki Helamaa perinteisen saunarakennustekniikan tutkimuksistaan ja julkaisuistaan, Kotiharjun sauna, ainoa yleinen puulämmitteinen sauna Helsingissä, Suomen Latu, liikunnan ja saunomisen yhdistäjä, YK:n rauhanturvaajat ja Rauhanturvaajien Museo tunnustuksena saunakulttuurin vaalimisesta eri operaatioissa eri puolilla maailmaa ja viime vuonna palkinnon saivat ohjaajat Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen dokumenttielokuvasta Miesten vuoro.

Toiminnanjohtaja Kristian Miettinen totesi palkinnon antamisen perusteluissa, että lähetystöjensä saunoja hyödyntävät diplomaatit ovat oivaltaneet saunan merkityksen paitsi maamme kulttuuriarvojen ja kansanluonteen lähettiläänä, myös erimaalaisten ystävyyden, sovinnonhalun ja keskinäisen ymmärtämyksen edistämisen tyyssijana. Saunaseuralaisen, presidentti Martti Ahtisaaren johtaman CMI-järjestön iskulauseen ”jokainen rauha on tärkeä” (Every Peace Matters) sanoja laajentaen saunadiplomaatit voivat sanoa ”jokaiset löylyt tekevät tehtävänsä” (Every Sauna Session Matters).