Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Löylynhenki-palkinto 2021 saunologi Lassi A. Liikkaselle

Seuran uutisia, Tiedotteet, Uutiset, Yleinen

11.06.2021

Suomen Saunaseura ry on myöntänyt tämän vuoden Löylynhenki-palkinnon saunologi, dosentti ja suunnittelualan moniosaaja Lassi A. Liikkaselle.
Saunologia.fi -sivun perustanut Liikkanen on julkaissut myös kirjoja saunan suunnittelusta ja rakentamisesta.

Lassi A. Liikkanen tunnetaan työstään suomalaisen saunan ja saunomisen edistämiseksi. Saunatietoa Liikkanen jakaa sekä Saunologia.fi -verkkosivustolla että kirjoissaan. 
– Kuusi vuotta sitten päädyin mökin omistajaksi ja mökissä oli huono sauna. Tuli tarve rakennuttaa uusi ja kiinnostuin suunnitteluhankkeen yhteydessä myös siitä, mikä tekee saunasta hyvälöylyisen. Huomasin, että käyttökelpoisen tiedon löytyminen oli yllättävän vaikeaa. Luin kaiken mahdollisen ja selvittelin eri näkökulmista, millaisia suunnitteluratkaisuja tarvittaisiin, että päästäisiin mahdollisimman hyvään lopputulokseen, Liikkanen kertoo oman saunatyönsä ensiaskelista. Liikkasen sauna valmistui, mutta kaikki se saunatieto, jota hän oli matkan varrella kerännyt omaan henkilökohtaiseen blogiinsa, alkoi kiinnostaa muitakin. Nyt Saunologia.fi on suosittu verkkojulkaisu, jota lukee kuukausittain 10 000 suomalaista.

Liikkanen tunnetaan myös saunan rakentamista koskevista kirjoistaan

Löylynhenki-palkinnon perusteluissa painotettiin Liikkasen pitkäjänteistä ja perusteellista työtä suomalaisen saunakulttuurin edistäjänä. Sen lisäksi hänen todettiin syventävän suomalaisten tietoisuutta omasta saunakulttuuristaan.
Viime vuosina Liikkanen on julkaissut myös kirjoja hyvästä saunatiedosta. Hyvien löylyjen salaisuus (Rakennustieto) julkaistiin vuonna 2019 ja tämän vuoden keväällä ilmestyi englanninkielinen rinnakkaisteos Secret of Finnish Sauna Design (Culicidae Architectural Press, USA). Kirjalle on tilausta maailmanlaajuisesti, sillä kiinnostus suomalaista saunaa ja saunomista kohtaan on kasvanut ja kyselyjä suomalaisesta rakennusperinteestä tulee eri tahoille jatkuvasti. – Kansainvälisellä yleisöllä on oikeus saunanrakentamista koskevaan suomalaiseen tietopääomaan, joka on vuosia jäänyt kielimuurin taakse, toteaa Liikkanen.

Löylynhenki-palkinto

Suomen Saunaseura ry myöntää vuosittain Löylynhenki-palkinnon ansiokkaasti suomalaisen saunakulttuurin hyväksi tehdystä työstä henkilölle tai yhteisölle. Ensimmäisen kerran palkinto jaettiin vuonna 1988. Seuran johtokunta valitsee palkinnon saajan seuran jäseniltä tulleiden ehdokkaiden joukosta. Viime vuonna palkinnon sai kardiologi, professori Jari Laukkanen, joka on työryhmänsä kanssa saavuttanut merkittäviä tuloksia saunomisen terveysvaikutuksista. Edellisinä vuosina palkinnon ovat saaneet mm. professori (emer.) Pentti Tuohimaa, dosentti ja yliopistotutkija Jarkko Tissari, Suomen Saunakulttuuri ry, Helsinki Sauna Day ja saunayrittäjä Kimmo Helistö. Kaikki palkinnon saajat löytyvältä täältä.

Kuva: Reetta Virtanen

Lisää luetavaa

Seuran uutisia, Tiedotteet, Uutiset, Yleinen

29.09.2023

Perjantaina 29.9. kahvion palvelut sulkeutuvat kello 16.00

Useamman sairastapauksen vuoksi kahviossa ei ole tarjolla muuta kuin kylmät juotavat kello 16.00. Kahviossa on…

Seuran uutisia, Tiedotteet, Uutiset

25.09.2023

Suomen Saunaseuran uutiskirje 19/2023

1. Kivien vaihdot syksyllä 20232. Terhenillä uusi kylvettäjä ja palvelut 1.10. alkaen3. 30.9. lauantaina esittelysauna…

Tiedotteet, Uutiset, Yleinen

07.09.2023

Suomen Saunaseuran uutiskirje 18/2022

1. Muista viihtyisän saunomisen pelisäännöt2. Kiven vaihdot syksyllä 20233. Muista palauttaa kaapin avaimet lähtiessäsi4. Lauantaina…