Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Löylynhenki-palkinto 2017 Suomen saunakulttuuri ry:lle

Uutisarkisto

08.06.2017

Suomen Saunaseura ry on myöntänyt tämän vuoden Löylynhenki-palkinnon Suomen Saunakulttuuri ry:lle, joka on vapaaehtoisvoimin siirtänyt Muuramen saunakylän Jämsän Juokslahteen. Se on sinänsä kulttuuriteko ja kylän toiminnan kehittäminen sekä ylläpitäminen on saunakulttuurin vaalimista parhaimmillaan.
Muuramen saunakylä perustettiin 1980-luvun alussa. Sinne koottiin eri puolilta Suomea savusaunoja, joita oli parhaimmillaan kolmisenkymmentä. Saunakylä muodostui 27 historiallisesta savusaunasta, joista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta. Arkkitehti Risto Vuolle-Apialalla oli keskeinen rooli Saunakylän toteuttamisessa.
Saunakylän toiminta Muuramessa päättyi vuonna 2010. Ilman ylläpitoa saunojen kunto alkoi rapistua. Onneksi jämsäläisten saunaihmisten piirissä heräsi into Saunakylän siirtämiseksi ja pelastamiseksi. Suomen Saunakulttuuri ry perustettiin tätä tehtävää varten vuonna 2012.

Koko kansan ja turistienkin saunakylä

Muuramesta oli mahdollista siirtää Juokslahteen reilut 20 saunaa. Siirto aloitettiin 2015 ja viimeiset saunat tuodaan tänä vuonna. Niiden joukossa myös Suomen Saunaseuran kaksi kummisaunaa.
Saunojen kunnostus on vaativa tehtävä, kaikki saunat ovat valmiina kylpijöille suunnitelmien mukaan vuonna 2019. Ensimmäiset löylyt luodaan kuitenkin jo tänä vuonna Suomalaisen saunan päivänä.
Juokslahden Saunakylä sijaitsee Kukkaismäen matkailutilalla VT 9:n läheisyydessä hyvien liikenneyhteyksien äärellä.
Juokslahden Saunakylästä ei tule saunojen museo, vaan elävä ja kehittyvä sauna- ja matkailukohde.
– Toivottavasti saisimme alueelle aikanaan myös palvelurakennuksia sekä uusia saunoja, Suomen Saunakulttuuri ry:n sihteeri Saija Silén sanoo.
Muuramen Saunakylässä kävi viimeisinä vuosina kolmisentuhatta kävijää, vähintään saman verran odotetaan Jämsään.
– Ulkomaalaisten vieraiden osuus on varmastikin merkittävä eli noin kolmannes kävijöistä. Jo nyt Saunakylä on herättänyt kiinnostusta ja kyselyitä  maamme rajojen ulkopuolelta. Lisäksi Himoksen matkailualueen läheisyys tuo uudelle sijaintipaikalle lisäarvoa. Tavoitteena on saada alueelle kävijöitä ja saunojia ympäri vuoden, Saija Silén toteaa.

Saunaseuran johtokunnan vpj Jussi Niemelä ojentaa Löylynhenki-kunniakirjan Suomen Saunakulttuuri ry:n puheenjohtajalle Saija Silénille

 

Lisätietoja:

Suomen Saunaseura ry
Jussi Nuortimo, vt. toiminnanjohtaja
jussi.nuortimo@sauna.vanhat.fi
+358503718178

Suomen Saunakulttuuri ry
Saija Silén, puheenjohtaja
suomen.saunakulttuuri@gmail.com