Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Löylynhenki-palkinto 2016 Helsinki Sauna Daylle

Jäsenuutiset, Seuran uutisia, Uutisarkisto

09.06.2016

Suomen Saunaseura ry on myöntänyt tämän vuoden Löylynhenki-palkinnon Helsinki Sauna Daylle.

 

Helsinki Sauna Dayn ideana on, että kuka tahansa saa ilmoittaa oman saunansa mukaan tapahtumaan ja saunavuoroja varataan verkossa. Yhteisölliselle saunatapahtumalle oli selvästi tilausta, sillä ensimmäinen Helsinki Sauna Day viime maaliskuussa oli jo menestys. Mukaan ilmoittautui 50 saunaa ja tapahtuma sai liikkeelle 1 500 löylyn ystävää. Suurin osa saunoista oli Helsingissä, kymmenkunta muualla pääkaupunkiseudulla, yksi Saksassa ja yksi Malesiassa.

 

– Helsinki on täynnä saunoja, jotka ovat usein käyttämättä ja joita juuri kukaan ei pääse näkemään. Helsinki Sauna Day muuttaa tilanteen yhdeksi päiväksi ja kutsuu tutut ja tuntemattomat kylään, sanoo Jaakko Blomberg, Helsinki Sauna Dayn sekä monen muun yhteisöllisen tapahtuman puuhamies.

Jaakko Blomberg ja Löylynhenki-palkinto

Tapahtuman järjestäjänä toimii Yhteismaa ry, joka on sosiaalisiin innovaatioihin erikoistunut yhteisö. Yhdistys on kehittänyt muun muassa kierrätystapahtuma Siivouspäivän, Illallisen taivaan alla -tapahtuman, Parkkipäivä-ilmastotapahtuman sekä Nappi naapuri -palvelun

Yhteismaa sai Sauna Dayn kumppaniksi Visit Helsingin. Tapahtuma julkistettiin alkuvuodesta matkamessuilla.

– Tuskin mikään saunaan liittyvä asia on lähtenyt samalla tavalla lentoon sosiaalisessa mediassa kuin tämä. Tilausta siis oli ja muuta markkinointia ei tarvittu, Jaakko Blomberg sanoo.

 

Yhteisöllisyys keräsi ystäviä yhteen

 

Palkinnon perusteissa Suomen Saunaseura toteaa sosiaalisuuden olevan keskeinen osa nykypäivän suomalaista saunakulttuuria. Helsinki Sauna Day ammentaa tästä ja tuo toisilleen tuntemattomia saunan ystäviä luontevasti yhteen. Tapahtuma levittää tehokkaasti positiivista saunakulttuuria digitalisaation työkaluja ja sosiaalista mediaa hyödyntäen.

Helsinki Sauna Day saavutti suuren näkyvyyden kansainvälisessä mediassa. Siten se vahvisti suomalaisen saunakulttuurin tunnettuutta ja positiivista mainetta.

 

Uusi saunatapahtuma kaupunkikulttuuriin

 

Helsinki Sauna Dayn suosio kannustaa jatkamaan. Seuraavan kerran saunotaan yhdessä 29.10. Sen jälkeen voidaankin sanoa jo uuden perinteen syntyneen kaupunkiin.

– Helsinki Sauna Day tuo esiin uusia puolia saunomisesta. Suomi on täynnä rantasaunoja, mutta kaupungeissa on myös hienoja saunoja. Tapahtuman nimessä sana Helsinki liittää saunan nimenomaan kaupunkiin, Jaakko Blomberg toteaa.

Helsinki Sauna Day järjestetään tietoisesti juuri maalis- ja lokakuussa.

– Kesällä Helsinki ja Suomi ovat muutenkin täynnä tapahtumia. Kevättalvella ja   loppusyksyllä  Helsinki Sauna Day täydentää muuten hiljaista tapahtumien tarjontaa. Kesällä ollaan mökeillä ja saunotaan siellä. Talvella saunotaan kaupungeissa – oli sää mikä tahansa. Turistienkaan kannalta Helsinki Sauna Daylla ei ole säävarausta.

 

Löylynhenki-palkinto

 

Saunaseura voi myöntää vuosittain Löylynhenki-palkinnon ansiokkaasti saunan hyväksi toimineelle henkilölle tai yhteisölle.

Palkinto on jaettu vuodesta 1988. Viime vuonna palkinnon sai saunayrittäjä Kimmo Helistö, 2014 Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck, 2013 Rajaportin sauna Tampereelta ja 2012 arkkitehti Pekka Tommila.

Johtokunta valitsee palkinnon saajan seuran jäseniltä tulleiden ehdotusten joukosta.

 

Lisätietoja

 

Suomen Saunaseura ry

Toiminnanjohtaja Katariina Styrman

tj@sauna.vanhat.fi

050 371 8178

 

sauna.vanhat.fi

 

Helsinki Sauna Day / Yhteismaa ry

Jaakko Blomberg

jaakko@yhteismaa.fi

044 5478354

 

www.helsinkisaunaday.fi