Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Kokoustiedote Saunaseuran johtokunnan kokouksista 7-8/2017

Jäsenuutiset

26.09.2017

Saunaseuran hallitus kokoontui lyhyen ajan sisällä kahteen otteeseen, 30.8. sekä 13.9. Kokouksissa käsiteltiin  seuraavia asioita.

Ajankohtaiset asiat: Kesän remontit sujuivat hyvin ja suunnitellusti, lisätöitä jouduttiin tekemään ainoastaan kakkossaunan lattian suhteen. Kolmossaunan lattiasta löydettiin myös kosteutta, mutta siihen oltiin varauduttu. Merisotakouluun järjestetty retki oli hyvin suosittu, ja keräsi kiitoksia siihen osallistuneilta. Seuran juhlavuoden erityisiä projekteja koordinoiva Mari Paavola aloitti työnsä 30.8., ja kävi esittäytymässä johtokunnalle. Seuran taloustilanne on hyvä.

Yhdistyksen 80-vuotisjuhla ja muu juhlavuoden ohjelma: Johtokunta on keskustellut laajasti juhlien ja niitä edeltävän kuukauden ohjelmasta. Vuosijuhlia edeltää juhlakuukausi, jonka aikana Saunatalolla järjestetään erityistä ohjelmaa saunajoogasta mahdollisuuteen testata erilaisia liikkuvia saunoja. Satavuotiaat savusaunat -projektin tiimoilta johtokunta ja tutkimus- ja kulttuuritoimikunta suunnittelevat muutaman saunan valokuvaamista ja esittelyä vuosijuhlissa.

Jäsenasiat: Uusia henkilöjäseniä otettiin 97 sekä lisäksi yksi yhteisöjäsen. Johtokunta keskusteli uusien jäsenten suhteen kestävästä määrästä, ja päätti tuottaa tietoa Saunatalon käyttöasteesta.

Hyvä saunateko -palkinto: Päätettiin myöntää Hyvä saunateko -palkinto Lissu Moultonille ja Jani Laukkaselle Finnairin Blue Wings -lehdessä ilmestyneestä artikkelista.

Vuoden 2018 toiminnan suunnittelu: Johtokunta keskusteli vuoden 2018 toiminnasta, ja päätti toimintasuunnitelman ja talousarvion valmistelussa varautua rahallisesti siihen mahdollisuuteen, että sauna valittaisiin Suomen ehdotukseksi Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

Muut asiat: Johtokunta totesi pyrkivänsä läheisempään yhteistyöhön ISAn kanssa, ja järjestävänsä ISAn hallitukselle lounastilaisuuden vuosijuhlien yhteydessä. Johtokunta keskusteli kahteen otteeseen myös jäsenaloitteesta, jossa halutaan lyhentää Saunatalon kesätauon kestoa. Keskustelussa todettiin, että kesätauon keston määrittävät Saunatalon vuotuiset remontointitarpeet. Todettiin myös, että kesätauon pituus voi olla myös nykyistä lyhyempi, mikäli talon kunto sen mahdollistaa. Asiasta valmistellaan esitys seuran syyskokoukseen 6.11.