Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Kokoustiedote johtokunnan kokouksesta 19.1.2017

Jäsenuutiset, Seuran uutisia

31.01.2017

Vuoden ensimmäisessä kokouksessaan johtokunta järjestäytyi. Johtokunnan varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan Jussi Niemelä. Toimikuntien puheenjohtajina jatkavat Tuomas Lehtola (tutkimus- ja kulttuuri), Gina Sundgrén (kunnossapito) ja Antti Lavonen (talous). Sauna-lehdestä ja viestinnästä vastaamaan valittiin Hannu Saintula.

Johtokunta keskusteli vuoden painopistealueista. Seuran juhlavuosi on tärkeä näkymisen paikka seuralle. Todettiin, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut juhlavuoden suojelijaksi. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu saunakulttuurin edistämisen lisäksi saunaretkiä sekä sauna-aiheisia tapahtumia. Tapahtumat ja retket ovat lähtökohtaisesti omakustanteisia ja kaikille jäsenille avoimia.

Ajankohtaisissa asioissa todettiin saunakulttuurin olevan edelleen kiinnostava aihe. Seuralle tulee jatkuvasti yhteydenottoja ja moni taho on kiinnostunut yhteistyöstä. Saunatalon kävijämäärät nousivat vuonna 2016 hiukan edellisvuodesta. Saunojen korkea käyttöaste johtaa myös kunnossapitotarpeen kasvamiseen. Huoltomaanantaiden lisäksi onkin tarpeen pitää vuorotellen eri saunojen huoltotaukoja. Taloudellisen tilanteen todettiin olevan hyvä.

Jäsenyysasiat. Päätettiin ottaa uusia jäseniä seuraavan kerran helmikuussa.  Päätettiin myös järjestää uusille jäsenille tervetulotilaisuus maaliskuussa. Edellisistä vastaavista tilaisuuksista on saatu hyviä kokemuksia. Päätettiin erottaa seuran jäsenyydestä vuoden 2016 jäsenmaksunsa laiminlyöneet. Todettiin, että nyt erotetut jäsenet voivat anoa jäsenyytensä palautusta kirjallisesti johtokunnalta.

Saunatalon aukioloajat. Jäseniltä on tullut toiveita perjantain aukiolon jatkamiseksi klo 22 asti. Johtokunta harkitsi asiaa ja totesi, että aukioloajan pidentämistä voidaan kokeilla. Samalla tavalla naisten saunavuorojen osalta on toivottu sekä maanantaiden että jaettujen lauantaiden aukioloaikojen pidentämistä. Koska maanantait ovat kävijämääriltään kaikkein hiljaisimpia päivä, päädyttiin kokeilemaan jaettujen lauantaiden pidentämistä puolella tunnilla klo 21 asti. Sauna-aikojen pidentäminen vastaa myös saunomisaikojen jakautumista naisten ja miesten vuorojen kesken. Vuorojen pidentämisestä toivotaan palautetta. Vuorojen pidentäminen tulee voimaan maaliskuun alusta eli 1.3.2017 alkaen.

Muut asiat. Muissa asioissa käsiteltiin ja merkittiin tiedoksi toiminnanjohtajan toimenkuva. Lisäksi käsiteltiin jo kokoontuneiden toimikuntien kuulumiset.