Sulje

Saunatalolla on toistaiseksi voimassa vieraskielto.

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai
-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai
-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai
-Saunavuorot varataan varauskalenterin kautta
-Puhelin varauksia otetaan vastaan 11.00-12.00 saman päivän varauksille

Hinnasto

Jäsen

10 €

Vieras jäsenen seurassa

20 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

5 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

100€

3 kk:n kortti - miehet

250 €

3 kk:n kortti - naiset

100 €

koko vuoden kortti - miehet

580 €

koko vuoden kortti - naiset

230 €

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Kokoustiedote johtokunnan kokouksesta 12.9.2019

Seuran uutisia, Uutisarkisto

18.09.2019

Kokoustiedote johtokunnan kokouksesta 12.9.2019

Jäsenmaksunsa laiminlyöneiden jäsenten erottaminen.

Johtokunta totesi edellisessä kokouksessaan elokuussa, että seuran sääntöjen mukaan jäsenmaksunsa yli puoli vuotta laiminlyöneet jäsenet erotetaan. Tämä on aiheuttanut jonkin verran epäselvyyttä. Johtokunta totesi, että mikäli jäsenmaksu on maksettu ajallaan, mutta se ei jostain syystä ole rekisteröitynyt seuran jäsenrekisteriin, voi jäsen lähettää tositteen maksustaan toiminnanjohtajalle ja näin vahvistaa jäsenyytensä.

Jäsenten maksamattomat kahvio- ja saunamaksut. Johtokunta totesi, että päivitettyjen saunomisohjeiden mukaisesti kahvila- ja saunamaksunsa laiminlyöneellä jäsenellä ei ole saunomisoikeutta ennen, kuin maksut on maksettu seuran kahvioon.

Jäsenten häiriökäyttäytyminen seuralla. Johtokunta totesi, että uusien saunomisohjeiden mukaisesti jäsenen velvollisuus on käyttäytyä saunalla asiallisesti ja kohteliaasti niin kanssasaunojia kuin henkilökuntaakin kohtaan. Mikäli tämä ei toteudu, ottaa johtokunta asiaan tarvittaessa kantaa.

Joulun aukioloajat ja joulukahvitus. Päätettiin, että jouluaattona 24.12.2019 saunatalo on auki klo 10.00-16.30, naisten saunavuoro klo 10.00–13.00 ja miesten saunavuoro klo 13.30-16.30 (viimeinen sisäänpääsy Saunatalolle on klo 15.45.). Saunatalo on kiinni 25.12., 26.12., 31.12. ja 1.1.2020. Lisäksi Saunatalo on suljettu huoltomaanantaina 6.1.2020. Päätettiin järjestetään perinteinen joulukahvitus jäsenille 16.-24.12. 2019.

Saunarinki-toiminta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on maaliskuussa 2019 esittänyt suomalaista saunomista Unescon Ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Kohde-esityksen ”Saunakulttuuri Suomessa” valmisteli Museovirasto yhteistyössä saunayhteisöjen kanssa ja päätöstä valinnasta odotetaan joulukuussa 2020. Osana Unescolle laadittua hakemusta saunayhteisö on määritellyt joukon suojelutoimenpiteitä, joilla saunaperinteen elinvoimaisuutta on tarkoitus tukea. Näiden toimenpiteiden tukemiseksi perustettiin 31.8.2019 Helsingissä Saunarinki eli saunatoimijoiden verkosto. Tukensa saunaringille antoi Unescon hakemuksessa 18 saunaseuraa, joita suuri osa oli paikalla perustamiskokouksessa.

Saunarinki on maamme saunatoimijoiden yhteisö, jonka toiminnan tavoitteena on vahvistaa saunayhteisön keskinäistä yhteistyötä ja jatkaa keskustelua suomalaisen saunomisen nykytilasta, pohtia tulevaa ja kehittää saunomista samalla rakkaudella kuin tähänkin asti. Tavoitteena on myös pohtia ja kehittää saunaperinnettä kestävän kehityksen näkökulmasta. Saunaringin toiminnan myötä pidetään samalla huolta siitä, että suomalainen saunakulttuuri pysyy elinvoimaisena ja välittyy myös tuleville sukupolville. Johtokunta totesi, että seura on mielellään mukana saunaringin toiminnassa, mutta vetovastuun tulee olla kiertävä vuoro.

Kesäsaunan lämmittäminen Seuran pihalla olevan kesäsaunan lämmittämistä on toivottu. Todettiin, että kesäsaunaa pyritään lämmittämään kahtena päivänä viikossa ainakin lokakuun ajan. Sauna viedään talveksi säilytykseen sisätiloihin ja samalla siihen tehdään kunnossapitotöitä.

Käytiin läpi toimikuntien kuulumiset. Todettiin, että seuran pihan olevan kelon säästämiseksi pyydetään vielä lausunto asiantuntevalta taholta.