Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

10 €

Vieras jäsenen seurassa

20 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

5 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

100€

3 kk:n kortti - miehet

250 €

3 kk:n kortti - naiset

100 €

koko vuoden kortti - miehet

580 €

koko vuoden kortti - naiset

230 €

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Kata, Jussi ja Mari – vuorollaan samoissa saappaissa

Uutisarkisto

24.09.2019

Katariina Styrman palasi vanhempain vapaalta Saunaseuran toiminnanjohtajaksi syyskuun alussa.

Saunatalon pöydän ääreen kokoontuu kolmikko, joka ei koskaan ole ollut yhtä aikaa seuran palveluksessa, mutta fiilis on sama kuin vanhan kaveriporukan tapaamisessa.

Aika lailla samanlaisia kokemuksia he jakavatkin seuran toiminnanjohtajan tehtävistä.

Kata aloitti toiminnanjohtajana toukokuussa 2014. – Hain työpaikkaa, koska Saunaseura ja sen yleishyödyllisyys kiinnostivat, Kata muistelee.

Kolme vuotta myöhemmin eli toukokuussa 2017 Jussi Nuortimo tuli vt. toiminnanjohtajaksi. – Olin ollut jo aikaisemminkin järjestöjen johtotehtävissä eli tämä työpaikka vastasi työkokemustani, Jussi sanoo. Kata ja Jussi tunsivat toisensa jo entuudestaan ylioppilaskunnan kautta.

Jussi sanoo odottaneensa paljon erilaisia tehtäviä liittyen järjestöjohtamiseen ja saunakulttuurin edistämiseen. – Koko seuran toiminnan ja saunatalon operointi on paljon isompi kokonaisuus kuin tuskin kukaan osaa edes kuvitella. Onneksi lämmittäjämestari ja kahvilapäällikkö ovat omissa tehtävissään alan ammattilaisia, Jussi jatkaa.

Vuonna 2017 vietettiin Suomen Saunaseuran 80-vuotisjuhlia. Mari Paavola palkattiin projektipäälliköksi juhlia suunnittelemaan ja järjestämään. Se projekti loppui joulukuussa, mutta jo seuraavassa tammikuussa Mari palasi seuralle takaisin, tällä kertaa Saunominen Unescoon -hankkeen projektikoordinaattoriksi.

Seuraava käänne tuli viime vuoden huhtikuussa, kun Jussi jätti paikkansa.

– Kun pian loppuvassa, määräaikaisessa työsuhteessa olevana saa tarjouksen hyvästä ja jatkuvasta työsuhteesta, valinta on aika helppo tehdä, Jussi tuumaa.

Niinpä Mari astui vuorollaan vt. toiminnanjohtajaksi. – Olin saanut olla seuralla jo töissä ja tutustunut sekä ihmisiin että seuran toimintaan. Tiesin suunnilleen, mitä toiminnanjohtaja tekee ja otin kiinnostavan haasteen vastaan.

Kolmikko puhui paljon muutakin muun muassa sauna-aatteesta, -kulttuurista ja Saunaseurasta. Lue koko haastattelu lokakuun alussa ilmestyvästä Sauna-lehdestä.