Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

”Juhlavuoden aikana on ollut hyvä miettiä Saunaseuran tärkeintä tehtävää”

Saunaseura 80 vuotta, Uutisarkisto

16.11.2017

 

Saunaseuran perustamisesta tulee tänään torstaina 16.11.2017 kuluneeksi tasan 80 vuotta. Näin merkkipäivän kynnyksellä Saunaseuran johtokunnan puheenjohtaja Tuomas M. S. Lehtonen pysähtyi hetkeksi, ennen Saunatalon lauteille siirtymistä, pohtimaan käynnissä olevan juhlavuoden antia sekä itselleen että suomalaiselle saunakulttuurille yleisesti.

Menneen vuoden tärkeimmäksi asiaksi Tuomas nostaa suomalaiseen saunakulttuurin liittyvät projektit, jotka on nyt juhlavuoden aikana Saunaseuralla aloitettu. ”Satavuotiaat savusaunat -projekti, liputuspäivä- tai juhlapäivähankkeet sekä tässä toiminnan liepeillä pyörinyt Unesco-hanke ovat kaikki juuri sellaisia asioita, jotka jäävät elämään vielä tämän juhlavuoden jälkeenkin. Se on 80-vuotisjuhlien ja juhlakuukauden ohella ehdottomasti yksi juhlavuoden tärkein anti”, Tuomas sanoo.

Juhlavuosi on herättänyt puheenjohtajassa myös ajatuksia Saunaseuran toiminnasta yleisesti. ”Juhlavuosi on hyvä tapa muistuttaa jäseniä seuran historiasta ja juhlavuoden puitteissa päästään miettimään myös sitä, mistä kaikessa seuran toiminnassa onkaan pohjimmiltaan kyse eli suomalaisen saunakulttuurin vaalimisesta. Samoin voimme muistella, mitä kaikkea tämän seuran eteen onkaan vuosikymmenten aikana tehty. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen kantaa pitkälle.”

Puheenjohtajakautenaan Tuomas on nähnyt entistä lähempää sen, että Saunaseura on profiililtaan arvostettu paitsi jäsenten, myös median keskuudessa. ”On oikeastaan aika hämmästyttävää, kuinka suuri jatkuva ja pysyvä mediakiinnostus seuraamme kohdistuu sekä kansallisen että kansainvälisen median taholta – ja muulloinkin kuin juhannuksen alla. Sen ansiosta meillä onkin järjestössämme upea mahdollisuus vaikuttaa paitsi suomalaiseen saunakulttuuriin, myös maailmalle leviävään Suomi-kuvaan. Ja se on tämän kokoiselle kansalaisjärjestölle hieno asia.”

Tänään torstaina 16.11.2017 Saunaseuran pitkälle historialle päästään nostamaan malja seuran jäsenten ja saunan ystävien kesken juhlavuoden huipentavassa 80-vuotisjuhlassa. Vuosijuhliin paikalle saapuvat Tuomas toivottaa lämpimästi tervetulleeksi. Niillekin saunasiskoille- ja veljille, jotka eivät tänään paikalle pääse, on hänellä terveisensä. ”Osa seuramme jäsenistä ottaa järjestön toimintaan osaa saunomalla Vaskiniemessä ja osa taas tekee niin seuraamalla sauna-asioita Saunalehden välityksellä ja kaikille meille on oma paikkamme seuran toiminnassa. Saunaseuralla on takanaan pitkä, vakaa ja hieno historia, ja etenkin tänään saunaseuralaisuudestaan saa olla erityisen ylpeä!”

 


Teksti: Mari Paavola