Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Intohimoinen saunoja viihtyy saunabisneksessä — Narvin uusi toimitusjohtaja on tuttu narvilainen

Sauna-lehden artikkelit

19.04.2024

Narvin toimitusjohtaja vaihtui viime syksynä. Tehtävässä aloitti Samuli Nurminen, joka tekee samalla paluun Narville neljän vuoden tauon jälkeen.

Teksti: Karoliina Saarnikko
Kuvat: Narvi

Aloitit marraskuussa 2023 Narvin uutena toimitusjohtajana. Millaisin odotuksin ja ajatuksin otit tehtävän vastaan?

Otin ilolla tehtävän vastaan. On kunniatehtävä päästä luotsaamaan näin hyvämaineista ja perinteikästä kiuasvalmistajaa.

Narvi on minulle tuttu entuudestaan, sillä aloitin yrityksessä vuonna 2013 business controllerina ja olin talousjohtajana vuoteen 2019. Takaisin Narville siirryin neljän vuoden jälkeen laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions Oy:ltä, jossa toimin muun muassa projektihankkeen johtoryhmässä talous vastuualueenani.

Mitä Narville kuuluu juuri nyt?

Narville kuuluu hyvää, vaikka viime vuodet ovatkin olleet aikamoista turbulenssia. Koronan aikana Narvilla, kuten muillakin kiuas-ja saunatoimijoilla meni kotoilubuumin myötävaikutuksella todella lujaa, mutta viime aikaiset kriisit ja kuluttajamarkkinan muutokset ovat olleet valitettavan rajuja. Narvi on kärsinyt tietenkin muiden mukana. 

Tilanne näyttää nyt tasaantuneen ja olemme pärjänneet taloudellisesti olosuhteisiin nähden kohtuullisen hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Olemme kotimaassa tunnettu brändi ja kasvavassa määrin myös kansainvälisillä kentillä. 

Tällä hetkellä teemme työtä tulevaisuuden kasvuedellytysten eteen. Puulämmitteisten tulisijojen tarjoajana Narvi on vahva toimija markkinoilla, mutta panostamme myös sähkölämmitteisten tuotteiden aseman vahvistamiseen. Lisäksi yhtenä merkittävänä kehittämisalueenamme on polttotekniikkaan liittyvä kehitystyö, joka mahdollistaa sen, että puulämmitteiset tulisijat ovat tulevaisuudessa entistäkin ympäristöystävällisempiä.

Miltä näyttää Narvin kansainvälinen tilanne tällä hetkellä?

Narvin vienti kattaa noin neljänneksen yrityksen liikevaihdosta tällä hetkellä. Vientityötä on tehty pitkäjänteisesti jo jonkin aikaa ja tarkoitus on olla tulevaisuudessa entistä kansainvälisempi yritys. Viennin ydinalueita ovat Pohjoismaat ja Eurooppa, mutta suuntaamme myös Euroopan ulkopuolelle, erityisesti Japaniin ja Pohjois-Amerikkaan.

Työ näissä maissa on jo aloitettu. Olemme rekrytoineet lisää osaamista vientitoimintaan. Kaiken kaikkiaan henkilöstöä Narvilla on tällä hetkellä reilut 50. 

Olen ylpeä henkilökuntamme ammattitaidosta, asenteesta ja omistautumisesta. Mielestäni meillä on Narvilla tämän osalta jotakin erityislaatuista, joka takaa menestymisen myös jatkossa.

Narvi teki suuren brändiuudistuksen viime vuonna. Miten se on otettu vastaan?

Brändiuudistuksesta saatu palaute on ollut positiivista. Uudesta ilmeestä on pidetty sekä kotimaassa että ulkomailla. Uusi ilme viestii mielestäni hyvin sitä, että Narvi on perinteikäs suomalaisen saunan sanansaattaja, mutta modernilla otteella varustettuna. Vaalimme perinteitä, arvostamme ammattilaisosaamista ja haluamme ylläpitää intohimoa suomalaista saunomista kohtaan. Mutta haluamme olla myös uusiutuva ja tulevaisuuden tekijä.

Mikä on oma suhteesi saunomiseen?

Olen hyvin intohimoinen saunoja. Se on osana viehtymystä tätä työtä kohtaan, jota saan Narvilla tehdä. Saunon useamman kerran viikossa, joskus helposti parikin tuntia kerrallaan. Käytän saunomisajan ajatusteni rauhoittamiseen ja selkeyttämiseen. Se on sellaista henkilökohtaista meditointia ja palautumista. Yksi saunomisen hienouksista on, ettei saunassa ole sijaa puhelimelle tai läppärille. Se auttaa rauhoittumaan muuten hektisessä arjessa. Tykkään myös sosiaalisesta saunomisesta ja saunon paljon oman perheen ja ystävien kanssa.

Olet käynyt saunomassa myös Saunaseuran Saunatalolla. Millainen kokemus oli?

Isännille iso kiitos kutsusta ja vierailusta! Kokemus teki suuren vaikutuksen ja oli ensimmäinen kertani Saunaseuralla. 

Saunoimme ajan kanssa ja kokeilimme kaikki kuusi saunaa. Kokonaiselämys oli mahtava. Ennen saunomista kävimme tutustumassa Saunatalon lämmitystiloihin ja söimme herkulliset lohikeitot kahviossa. Isäntämme kertoivat Saunaseuran perinteistä ja nykytilanteesta. Heidän valveutuneisuutensa ja intohimonsa saunomista kohtaan teki minuun suuren vaikutuksen. 

Oli myös ilo kuulla heiltä ja muilta saunojilta, kuinka suuressa osassa Saunatalon saunanautintoa Narvin Aito-kiukaat ovat. Kertalämmitteinen Aito-kiuas tuntui löytyvän myös monen seuralaisen omasta saunasta. 

Kaikki saunat tekivät suuren vaikutuksen ja kokonaisuus oli tärkein, mutta jos poimisin yksittäisen Saunatalon saunan, se olisi kolmonen eli Louhi. Kuuma savusauna oli aivan uudenlainen kokemus minulle. Se jäi toden teolla mieleen.

Samuli Nurminen, 43

  • Laskentatoimen KTM
  • Kotoisin Eurasta, asuu Raumalla
  • Vaimo ja ekaluokkalainen poika

Lisää luettavaa