Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Ei vieraita saunoihin perjantaisin 6.4. alkaen

Jäsenuutiset

20.03.2018

 

Vuosi 2018 on alkanut Vaskiniemessä kiireisenä. Saunoista on päässyt nauttimaan useampi jäsen kuin koskaan aiemmin, mikä, vaikka saunan ystävän sydäntä lämmittääkin, on aiheuttanut myös jonkin verran haasteita talon käyttöasteen kasvaessa. Seuran taloustoimikunta selvittääkin paraikaa ratkaisuja, joilla kävijä- ja jäsenmäärä saadaan pidettyä sellaisella tasolla, että lauteilla on tilaa kaikille.

Suuret kävijämäärät ovat harmillisesti aiheuttaneet jonkin verran kitkaa myös saunojien kesken, ja toisinaan kahvion työntekijät ovat olleet saunojien leiskuvien tunteenpurkauksien kohteena. Ruuhkista huolimatta on kuitenkin hyvin tärkeää, että kaikki saunojat ottavat toisensa huomioon. Tässä siis muutama uusi ja vanha käytäntö kaikkien saunojien viihtyvyyden takaamiseksi.

Huhtikuun 6. päivästä alkaen Saunatalon perjantait tullaan rauhoittamaan vain jäsenten käyttöön. Silloin vieraita ei oteta Saunatalolle lainkaan. Näin toimitaan, koska perjantai-päivä on viime keväästä lähtien ollut talon ruuhkaisin ja talolla on silloin ollut erityisen paljon vierasryhmiä. Normaali kahden vieraan raja jää voimaan muiden päivien osalta, mutta rajan ylitys ei niinäkään päivinä ole enää mahdollista. Toiminnanjohtaja voi aivan erityisissä poikkeustilanteissa myöntää tähän poikkeuksen ruuhka-ajan ulkopuolella, mutta siitä on sovittava hyvissä ajoin etukäteen.

Lapset ovat vanhaan tapaan tervetulleita Saunatalolle kylpemään, mutta on sekä lapsen että muiden kanssasaunojien vuoksi todella tärkeää, että lapsi liikkuu talolla oman aikuisensa valvonnassa. Kahvilatyöntekijöillä ei ole mahdollisuutta huolehtia pienistä saunojista oman työnsä ohella.

Huomioithan myös, että Saunatalon kahvio on tila, jossa täytyy hyvien käytöstapojen mukaisesti käyttää pyyhettä tai kylpytakkia. Alastomuus ei kuulu kahviokäynteihin Vaskiniemessäkään.

Saunatalon aukioloaikojen kunnioittaminen on tärkeää talon sujuvan arjen takaamiseksi. Saunatalolta tulee siis poistua aukioloaikojen puitteissa, niin kuin muistakin vastaavista tiloista. Tämä tarkoittaa sitä, että sulkemisajan koittaessa vaatteet ovat jo päällä, piikki maksettu ja ovi kolahtaa selän takana kiinni. Ajantaju voi kuitenkin joskus saunoessa hämärtyä, joten kahvio antaa 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa valomerkin muistutukseksi talon sulkeutumisesta. Sulkeutumisen vuoksi myöskään takkaan ei tule lisätä puita aukiolon viimeisen 60 minuutin aikana.

 

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Jussi Nuortimo, jussi.nuortimo@sauna.vanhat.fi, 050 371 8178