Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Tuo oma saunasi Sauna Routen reitille ja ota kulkijat vastaan!

Sauna-lehden artikkelit

22.09.2024

Viime vuonna perustetun Sauna Routen toiminta etenee reippaasti. Nyt etsitään reitille sopivia kohteita, yhdistykselle tehdään kansainvälisiä nettisivuja ja Museovirastolta on haettu rahallista avustusta.

Teksti: Leena-Kaisa Simola
Kuvat: Laura Vanzo ja Jukka Salminen

Sauna Route ry perustettiin eurooppalaisen saunakulttuurin ja saunakohteiden tunnettavuuden lisäämiseksi ja saunoihin liittyvän kulttuurimatkailun edistämiseksi. Sauna Route on Euroopan Neuvoston tavoitteiden mukaan perustettu kulttuurimatkailureitti-yhdistys, jonka teemana ovat saunat. 

Reitistön ensimmäiset kolme maata ovat Suomi, Ruotsi ja Viro. Tavoitteena on laajentaa reitistöä myös muualle Eurooppaan. 

Sauna Route tulee luomaan yleisölle auki olevista saunoista ja saunapalveluita tarjoavista kohteista Euroopan läpi kulkevan saunareitistön, jossa voi tutustua kunkin maan tai alueen paikalliseen saunakulttuuriin. Reitti antaa mahdollisuuden kokea eurooppalaisen saunakulttuurin monimuotoinen rikkaus saunomalla.

Kukin voi luoda itselleen sopivan saunareitin joko maantieteellisesti tai eri teemojen kautta. Reitiltä löytyy helposti niin saunat kuin saunapalvelut tai vaikkapa museot, joissa on sauna.  

Lähde mukaan kulkemaan

Sauna Route ei ole reitti ilman vierailukohteita. Niitä etsitään nyt. Siis kohteita, jotka kiinnostavat niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia saunaharrastajia ja matkailijoita, elämyksien etsijöitä ja lapsiperheitäkin.

Sauna Routen matkaan voi lähteä helposti. Vaatimuksena reitille pääsemiselle on toiminta saunakulttuuria edustavana kohteena ja yhdistyksen vuosittaisen jäsenmaksun maksaminen. Yhdistykseen voi liittyä myös tukijäseneksi tai henkilöjäseneksi. Sauna Routen jäsenet verkostoituvat myös keskenään palveluiden monipuolistamiseksi ja yhteistyön lisäämiseksi esimerkiksi matkanjärjestäjien kanssa.

Yhdistyksen jäsenmaksu on yrityksiltä 80 euroa ja yksityisiltä 20 euroa, kannatusjäsenmaksu on yhteisöltä 180 ja henkilöltä 40 euroa.

Toukokuun alussa Sauna Route anoi Museovirastolta avustusta toimintansa tukemiseen. Yhdistyksen perustana on kuitenkin jäsenten muodostaman verkoston yhteistyö, saunakulttuurin edistäminen sekä alan kilpailukyvyn vahvistaminen mm. matkailualalla. Tähän tarvitaan jäseniä ja jäsenmaksuja, joille Sauna Routen tavoitteiden mukaisesti tullaan tarjoamaan myös katetta.

Sauna Routen hallituksessa toimivat tällä hetkellä Saija Silen (pj), Pekka Paasonen (vara-pj), Markku Seppänen, Elin Prisk Virosta ja Svante Spolander Ruotsista. 

Lisätietoja: saunaroute@gmail.com

Lisää luettavaa

Sauna-lehden artikkelit, Yleinen

10.10.2024

Löyly kansainvälisti suomalaisen saunakulttuurin

Hernesaaren saunaravintola Löyly tarjoaa aidon suomalaisen saunakokemuksen, joka kiinnostaa yhä enemmän myös kansainvälisiä turisteja. 

Drop Sauna Suomen luonnossa

Sauna-lehden artikkelit

10.09.2024

Pisaranmuotoinen sauna on esteettinen elämys

Espanjan kolea talvi herätti idean avaimet käteen -periaatteella valmistetusta saunasta, jonka voi nostaa vaikka kattoterassille.

Oslo ja kelluvat saunat

Sauna-lehden artikkelit

23.08.2024

Saunakonkeli Oslossa: Badstuforeningenin upeat yleiset saunat

Oslossa on meneillään saunabuumi. Oslon Saunaseuralla on jo 15 000 jäsentä ja yhdeksän saunaa ympäri…